Caravantrekker.nl

We zijn er bijna editie 2018

Quirien vraagt op 23 juni 2018:

Eigenlijk geen vraag maar een belofte die ik hierbij inlos.

Op 23 juli NPO 1 begint weer de serie ( gehaat en geliefd met een enorme kijkers aantal) om 21:25 uur.
De hak in de laars van Italië wordt bezocht. Het zal dus niet zo'n druilerige uitzending worden als afgelopen jaar.

Dus Frank, wil je niets missen programmeer je automatische opname maar weer. 😉

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Henkie antwoordt op 23 juni 2018:

Wie is Frank?


Jan@ antwoordt op 23 juni 2018:

(Ik kijk alleen als jij er bij was Quirien😉

Ik kijk ook graag, maar zo'n reis is niks voor mij en zeker niet met camera's erbij.
Ben voyeur zo gezegd.


Quirien antwoordt op 23 juni 2018:

@Jan, ik vrees dat dat er niet in zit Jan. Ik zou de boel alleen nog maar meer vertragen. 😉

En voor Henkie, vul in de zoekmachine maar eens in: Zomaar nieuwsgierig. Deze topic is op gestart 25-07-2015 22:45 en gestopt 08-11-2017. Wel alle 172 antwoorden/ opmerkingen doorlezen.
Specifiek waar ik op doel,en mijn belofte inlos, en welke Frank zie hierin o.a. Antwoord 31-07-2017 22:28.😉


TheoS antwoordt op 23 juni 2018:

Quirien,
Bedankt voor de tip. Zodra ik weer thuis ben van de jouw bekende trip, ga ik beslist programmeren.
Zelf heb ik ook wel eens deelgenomen aan dit soort reizen, het vorig jaar nog met genoegen op de terugreis aan een kampeerfietsreis in Slovenië.
De werkelijkheid komt niet altijd overeen met het gepresenteerde in de programma's. Toch kijk ik graag.


Louis antwoordt op 24 juni 2018:

Zo'n reis zou me te lang duren, ben ook graag wat zelfstandig bezig, maar blijf het een leuk programma vinden ondanks de cliche's, én een oplossing voor wanneer je wat in moet leveren op fysiek gebied.
Dat het als wat oubollig uitgelegd wordt vind ik grappig contrasterend wanneer dit door mensen gezegd wordt die nog geen honderd meter meer de deur uit durven zonder hun telefoon met appjes.
Alles voor deze echte 'avonturiers' moet voorgekauwd te vinden zijn.
Is dit om paniekaanvallen te voorkomen ? 😉


TheoS antwoordt op 24 juni 2018:

Oubollig? Wordt inderdaad vaak zo gezien. Voor ons gold dat Slovenië halfweg de reis was die we zelf maakten.
De reden dat deelnemers dit soort reizen maken is zeer divers. Het zoeken van zekerheid kan, maar hoeft geen reden te zijn.
Lange duur? Ja, bij een combinatie met iets anders wordt het al snel ruim 2 maanden.


Louis antwoordt op 24 juni 2018:

Verjaardagspraat Theo 😉
Je hebt het zo eens ergens over, of ze komen zelf wel met opmerkingen.
Als ik dan vraag of ze zélf weleens zo'n best wel intensieve lange reis hebben gemaakt (solo of in zo'n groep) waarbij je het meeste echt zélf moet doen, dan....
"Mij niet gezien, zal gek zijn, met het vliegtuig lekker naar een resort met alles erop en eraan"....aha, je hebt dus niets gezien...op de luie rug, maar kunt tenminste zeggen er ook geweest te zijn 😉
Het wordt omgekeerd gezien, maar het betreft juist vaak actieve 'krasse knarren' die er voor gaan.
Dat 'oubollig' stempel...mede door die ingezoomde aandacht voor het wasje, de (eigenlijk al zeldzame) toiletrol 😉 enzovoort zal niet makkelijk verdampen.
En niet te vergeten : De NL verslaggever zoekt altijd een camping op ná een stortbui om het 'sneue mensen' stempel compleet mét een sneu achtergrondmuziekje te benadrukken, nét zoals álle bejaarden altijd geacht worden bingo te spelen in de recreatiezaal van een tehuis, of op rij klappen bij een vijftiende rangs artiest 😉
(Laat ze maar schuiven !)


Leo antwoordt op 26 juni 2018:

Voor dit soort reizen ben ik nog te jong. Tenminste in groepsverband dan. Ik zou wel zo'n reis alleen willen maken, nou ja, met mijn vrouw dan zij mag ook mee. Echter dit soort reizen waar de route al uitgestippeld is en je plekje op de camping al geboekt is zijn er helaas niet voor iemand die niet in groepsverband wil reizen.


TheoS antwoordt op 26 juni 2018:

Te jong? Niet in groepsverband willen reizen heeft met leeftijd niets van doen.


Leo antwoordt op 26 juni 2018:

@TheoS, In dit geval van "we zijn er bijna" is de leeftijdsgroep 60+. Waarom kiezen mensen voor zo'n groepsreis ? Je krijgt een soort (schijn) veiligheidsgevoel van, "als ik iets krijg dan is er altijd hulp zowel technisch als medisch". Ik ken geen mensen van onder de 45 die zo'n reis zouden maken. Deze laatste groep wil zelf op eigen gelegenheid dingen ontdekken en hebben daar geen begeleiding bij nodig. Dat geldt ook voor mijzelf. Een uitgestippelde route waarbij je langs de mooiste plekjes komt door een reisorganisatie prima maar dan op eigen gelegenheid.


Ale Kok antwoordt op 26 juni 2018:

@Leo
Het feit dat er alleen 60 plussers aan meedoen komt volgens mij doordat de reizen langer duren als de doorsnee vakantie van een werkende.
En verder gaat de één liever in klein gezelschap terwijl de ander met een gezellige groep op vakantie wil.
60 plussers gaan echt niet allemaal met angst en beven door het leven.
Ik was vorige week nog bij een knallend concert door een 74 jarige in de Ziggodome.


Quirien antwoordt op 26 juni 2018:

Als ik zo eens de laatste 5 weken om mij heen kijkt sinds ik met de caravan op stap ben, en de doelgroep boven de 60 hier afzet tegenover de aantallen " we zijn er bijna " deelnemers dan denk ik dat het percentage van deze doelgroep die hier aan deel neemt,nog steeds in schril contrast staat.

Wel zie en hoor ik steeds meer, waaronder ik zelf behoort ( maar daar spelen helaas ook andere oorzaken mee ) de 70 + groep steeds meer dichterbij blijft of nog maar ván de 2x op stap zijn 1x per jaar wat verder weg gaat.
- En eerlijk gezegd wat maakt het dan uit dat een aantal 70 plussers zich dan voor wat dan reden dan ook zich nog happy voelen om het zo te doen.
( beter dan achter de geranium's te gaan zitten.)

Laten we de uitzendingen maar weer afwachten, mijn echtgenote en ik mogen er ondanks niet alles boeit, graag naar kijken. Al is het maar om de vaak mooie plaatjes die voorbij komen 😉

TSja, en wat de kracht van het programma met de aantal kijkers die het trekt is, daar wordt verschillend over gedacht en laat ik ook in het midden. 😉


TheoS antwoordt op 26 juni 2018:

Leo,
Uit het gegeven dat je bij "We zijn er bijna" 60 plussers ziet mag je om niet afleiden dat alleen 60 plussers aan dit soort reizen deelnemen.
De keuze van Max voor de reizen wordt mede bepaald door hun doelgroep (de kijkers). Ook komt als regel maar een beperkt aantal deelnemers in beeld.

Vanaf 1995 hebben wij om diverse redenen iedere paar jaar aan zulk een reis deelgenomen. Het waren of verre, inspannende reizen of specifieke (bv. cultuurreizen). Bij die tochten was vaak de samenstelling van de groep, wat leeftijd betreft, zeer divers, dus ook 50 min.

Voor ons - intussen 70 plus - geldt dat we ook grote reizen alleen maken. Als we eind volgende week thuis zijn, hebben we in ruim 6 weken meer dan 5000 km met de caravan er op zitten.

We hebben een mooie georganiseerde reis naar Marokko en een naar Turkije gehad. Totaal 9 à 10.000 km. per reis. Het startpunt van de Marokko reis was Tarifa, 7000 km v.v. Dat ging op eigen gelegenheid.

Natuurlijk zijn bij deze lange reizen ouderen oververtegenwoordigd, want, zoals Ale Kok zegt, slechts weinig jongeren kunnen de tijd hiervoor vrijmaken. Ook kunnen de kosten een rol spelen.
Veiligheid? Zal zeker wel eens eens van toepassing zijn. Dit generaliseren is een brug te ver.


Louis antwoordt op 26 juni 2018:

De kracht zit denk ik in de eenvoud Quirien, net als bij die andere programma's 'waar niemand naar zegt te kijken' 😉
Wat het reizen zelf betreft.
Als je spierziektepech hebt op je 30e kun je zoiets niet...heb je mazzel en spring je nog over hegjes op je 80e dan doe je ze wel als je dat wilt.
Maar wat maakt het eigenlijk uit wat voorkeuren betreft ?
Met je kleine kinderen vijf kilometer van huis op een leuke seizoenstek met vriendjes voor je rakkers en je hebt het zelf ook naar je zin.
Vaak veranderen je voorkeuren automatisch met je leeftijd, situatie en mogelijkheden mee.
Vorige week ook weer naar een leuk stekje geweest...en weer een met 'camouflagemuziek' in het toiletgebouw om de geluiden te dempen 😉 Zou overal mogen wat ons betreft i.p.v. de vaak door 'natuurgeluiden' onderbroken benepen stilte.
(Leuk specifiek onderwerp voor kampeerders waar resortgangers vast van gruwelen, en een leuk cliché erbij 'voor we zijn er bijna' ? 😉)


Jan@ antwoordt op 27 juni 2018:

Ik hou wel van dit soort programma's, onthaastend , gaan nergens over.
Net als dat (moes) tuinprogramma van Maarten t' Hart en Hier zijn de van Rossems.


fransb antwoordt op 27 juni 2018:

70 plussers zijn de oude 50 tigers


Ton Groenendijk antwoordt op 27 juni 2018:

Zoals TheoS al meldde: er kunnen diverse redenen zijn om aan zo'n reis deel te nemen. Ik herken in zijn keuze ook de onze. Maar laat één ding duidelijk zijn: in het algemeen moet je grote bewondering hebben voor de mensen die zo'n reis begeleiden en vaak worden geconfronteerd met mensen die alleen maar meegaan "voor het gemak."
Als ik goed ben geïnformeerd (en dat weet je nooit van te voren) zal in de komende serie een reisleider optreden die ik ken uit een reis naar Marokko. Eén ding zal ik nooit vergeten en dat was diens inzet om het iedereen naar de zin te maken, zijn problemen met de altijd dwarsliggende gidsen, een portemonnee vol pasjes, zijn problemen met deelnemers die verdwenen, onbegrijpend gedrag vertoonden, zich achter de fles verscholen en ga zo maar door. Dodelijk vermoeid was de man aan het eind van de reis, maar ongebroken. Kijk maar eens goed en bedenk wat zich buiten het oog van de camera afspeelt.


Frank antwoordt op 28 juni 2018:

Quirien je bent een topper !
Ik programmeer hem zodra wij weer thuis zijn.
Camouflagemuziek op toilet ? Wat ben ik dom...Ik dacht dat de klassieke muziek op de camping in Rome een “kerkelijke” bedoeling had.
Maar ik begrijp dat Calibrie en omgeving in beeld komt. Daar ben ik blij mee want wij hebben plannen voor zuid Italië evt. in combinatie met Sicilië voor volgend jaar
Dus ik zit zeker voor de buis om de mooie plaatjes te zien.
Maar nu eerst nog ff genieten van Levico en omgeving.


Quirien antwoordt op 22 juli 2018:

Waarschijnlijk hebben vele de spotjes hierover de afgelopen week weer zien voorbij komen. Morgen avond is het weer zover. Editie 2018 is dan weer begonnen.
Ben benieuwd.😉


Quirien antwoordt op 24 juli 2018:

Na het zien van al die mooie beelden, uitzicht, de rust heb ik maar weer mijn bucketlist "aangevuld. "
Ja het is weer een divers gezelschap waarbij een grote overeen komst geldt; de leeftijd.
Jammer dat je dan weer soms zo snel weg moet als je het daar naar de zin heb.
En die Navigatie kun je soms maar beter niet opvolgen, je eigen inzicht en ervaring voor bepaalde situaties is beter.
Maar, zo zie je maar weer bij zo'n noodreparatie verricht ducttape dan weer wonderen.

Wij hebben weer genoten en kijken vast de volgende keer.


ton groenendijk antwoordt op 24 juli 2018:

Nou, Quirien, ik denk dat de getoonde schade weinig te maken heeft met het luisteren naar de navigatie. Zelf heb ik dit jaar ook een skirt ingedrukt en dan moet je niet je domheid op een machine afwentelen. "een scherpe bocht" zegt de navigatie en dan begin je met je spiegel er af te rijden. "O, kijk, daar hangt-ie nog, ik dacht dat ik hem kwijt was." Zeg dan gewoon dat je een fout hebt gemaakt, dat is niet erg, dat doen we allemaal wel eens.
Overigens was het een feest der herkenning na de zouteloze Ierland uitzending. De intellectuele Wil, zoals altijd in het gareel gehouden door de altijd pragmatische Lut. En aan het eind het zingende echtpaar, (voor de volgende week) waarvan ik weet dat zij heel goed kan voordragen en hij een virtuoos is op de draailier is. Dat belooft nog wat.


Frank antwoordt op 26 juli 2018:

Gisteravond de opgenomen aflevering gekeken. Fantastische camping in de Appenijnen. Weet iemand welke camping dit is?
Tsja, die schade is waarschijnlijk dat bekende moment van onoplettendheid. Oorzaak stress of juist gedachten er niet bij. Het kan iedereen overkomen. Door de appelige reactie van de bestuurder bekroop mij wel een dom gevoel. Ik zou nl. de haren uit mijn eigen hoofd trekken en precies weten wat er verkeerd ging. Maar ja, iedereen is anders
Op de achtergrond zag ik vooral zeer uiteenlopende combinaties, maar ook zeer uiteenlopende reizigers. Soms krijg ik het gevoel dat degenen die niet in beeld (willen) komen juist hun zaakjes uitstekend voor elkaar hebben.


Frank antwoordt op 26 juli 2018:

@Leo : ik lees zojuist dat jij jezelf te jong vind voor groepsreizen maar wel solo zo’n reis zou willen malen met je vrouw. Je schrijft dat je de uitgestippelde route en geboekte campings alleen mist.
Waarom volg je de route van “Max” niet ? Gemakkelijker kan het niet worden.


hotel antwoordt op 26 juli 2018:

Frank,
de Apennijnen camping heet Camping Perticara en ligt (niet verwonderlijk) bij het dorpje Perticara. Eigenaren zijn twee enthousiaste Nederlanders, Nel en Bert. Wellicht daardoor zeer veel Nederlandse gasten.


ton groenendijk antwoordt op 26 juli 2018:

Ah, frank, dat is inderdaad zo. Er zijn heel wat deelnemers die we kunnen rekenen tot de ervaren reizigers, die alleen mee gaan vanwege de afstand en het gemak van de besproken excursies. Er zijn ook bij die voortdurend begeleiding en zorg nodig hebben en tussen die twee uitersten zitten er nog een paar. Je kan ook van te voren aangeven in hoeverre je in beeld wil komen en of je wat wil zeggen voor de camera. Dat wordt vooraf vastgelegd. Overigens zijn er heel wat reizigers die een brochure kopen of op het web kijken en de route van de ANWB of de ACSI dan volgen. Om daarna tot de ontdekking te komen dat die reizen in voor en naseizoen worden gemaakt en ze zelf voor een volle camping staan in het hoogseizoen. Tja, het is vreselijk om oud te worden, maar soms is er een lichtpuntje en dat heet laagseizoen.


Hans antwoordt op 26 juli 2018:

Wij hebben deze reis + de vorige Italië reis (Sicilie etc.) samen dit voorjaar gedaan in ongeveer 7 1/2 week en kwamen juist tot de ontdekking dat er een hoop campings nog niet open waren. Mooie omgevingen, uiterst vriendelijke mensen en zeer slechte wegen in het zuiden van Italië.

Met vriendelijke groet,

Hafar


Frank antwoordt op 26 juli 2018:

Is ook mijn ervaring Hans. Voor juni komt je soms voor gesloten hekken. Of nog erger : camping is wel open maar het is zo rustig dat men receptie eerder sluit. Of ultieme ervaring : camping heeft restant campeergedeelte verbouwt tot huisjespark maar website nog niet aangepast. Aan de andere kant : ze hebben ook voor ons een hek gesloopt zodat wij nog een plekje hadden voor een paar nachten. Maar wel contant en geen bonnetje zei “opa” 😉 .
Wij waren toen slecht voorbereid en dat is drama in zuid Italië.
Maar oh, oh wat wordt Italië mooi “op een andere manier” vanaf de lijn Amalfi - Vieste.
Je wordt ook eenzaam als Noord-Europese toerist. Heerlijk is dat.


lp antwoordt op 26 juli 2018:

Ik heb bewondering voor de reisleiders om 7 weken op te trekken met zoveel personen met allemaal hun eigenaardigheden. Ik denk dat je veel ziet, maar ik ga toch liever op eigen gelegenheid. Kan ik soms een dagje langer of korter blijven staan. Wel fijn is dat je campingplekje is gereserveerd.


Louis antwoordt op 26 juli 2018:

Daar heb ik ook bewondering voor !
(Ik hoef alleen maar naar m'n eigen karakter te kijken 😉)
Daarnaast ben ik zelf ook best een actief mens, maar voor zo'n totaalprogramma zou ik wel eens wat 'te lui' kunnen blijken.
Dat sullige deuntje steeds op de achtergrond doet (naar ik zelf meen een beetje onterecht) anders vermoeden, maar er wordt aardig de gang in gehouden qua reistempo en gebied.
Ga ook graag op eigen houtje (na m'n huiswerk gedaan te hebben) maar moet erkennen dat een gids o.i.d. je tóch dingen laat horen, zien en begrijpen die je zelf ontgaan zouden zijn.
(En de man die z'n caravan open rijtte en tóch gelaten reageerde : Jaloers op hem !...Ik zou ontploffen om zo'n eigen stommiteit)
Wat ik wél een beetje begin te begrijpen is dat er velen kiezen voor een camper vanaf het moment dat ze de tijd hebben gekregen om lang te gaan reizen.
Zo'n ding voor 'vakantieperioden gegijzelden' zie ik totaal niet zitten gezien alle stilstand, storingen én kosten (!)...maar wanneer je eenmaal kunt gaan en staan waar, en zo lang als je wilt kan ik me de keuze wat beter voorstellen.


Jan& antwoordt op 27 juli 2018:

Volgens mij is het concept mensen kijken naar kampeermensen op reis in fraaie decors.... Hierbij gaat het vooral om hun levensverhalen. Toppertje Martine weet het lief en leed de clientèle schijnbaar moeiteloos te ontfutselen. Het totaalbeeld is er een van de achtergronden van Nederlandse oudere jongeren die na een geslaagd werkzaam leven nog de moed hebben om hun leven ondanks hun tegenslagen een positieve invulling te geven....
Daar heb ik zeker respect voor. Ik besef tegelijkertijd ook dat er ook veel anderen zijn voor wie een de luxe van kampeerreizen en dergelijke allang niet meer is weggelegd en van wie wordt verwacht dat ze tot in het oneindige mogen doorwerken... wellicht kan omroep Max ook daar eens een vinger op leggen...de uitgestelde aow-ers in Nederland wel te verstaan.


John antwoordt op 31 juli 2018:

Gisteren bijna de hele aflevering gezien, met kromme tenen.
Dit is een mobiel bejaardenhuis, het voorportaal van de hel.
Mijn god wat een simpele zielen op een kluitje.


Frank antwoordt op 31 juli 2018:

Oei John, da’s een vrij stevige reactie, vooral als ik tussen jouw regels doorlees. Al eens goed naar oudere mensen gekeken?
Het is zelfs bijzonder te noemen dat je op die leeftijd naar de hak van Italië reist met auto en caravan. Mobiel zijn ze dus inderdaad. Vanaf je AOW ben je (letterlijk) bejaard, it’s part of life.
Maar het is hemels om zo’n reis te kunnen maken op zo’n leeftijd. Stop die hele club in een pendelbus naar Jan Patat in Rosas. Krijg je een andere aflevering. Wedden? Weer anderen worden gelukkig achter geraniums of posten ondoordachte uitspraken op een forum. Alles verder goed in huis John 😉


jh@ antwoordt op 31 juli 2018:

Hoe simpel ben je zelf , gezien de uitspraak die je doet ?


ton groenendijk antwoordt op 31 juli 2018:

Ach, Frank, eigenlijk hoort het hele onderwerp niet op dit forum thuis. Als er nu nog werd uitgelegd hoe de caravan in aflevering 1 werd gerepareerd of met welke combinaties werd rondgereden, dan zou het wat anders zijn. Het programma is bedoeld als "Human Interest" en dus gaat het hoofdzakelijk over mensen en hun wel en wee. Dat kan tot bedenkelijke taferelen leiden, zoals dat ook bij BN-ers gebeurt, alleen blijft de ondergrens van vermaak hier beperkt tot iemand die zegt dat-ie een boterham gaat eten en dat voorwerp daarna op vreemde wijze in zijn kanaal perst. Is dat nieuws? Nee, natuurlijk niet, maar de rest van het gezelschap, dat een bergwandeling ging maken of er op eigen houtje op uit trok werd niet gevolgd door de cameraploeg, of wilde dat niet. Begrijpelijk, je kiest niet voor een reis die je daarna voor heel NL te kijk zet. Dan blijft er voor de cameraploeg weinig over, behoudens de lieden te portretteren die er niet vandoor gaan en in hun stoel zitten te zoutzakken, of 3000 km rijden om petanque te spelen.
Maar ach, John: "het voorportaal van de hel". Is dat niet de plaats waar lieden verschijnen die bepaalde zonden achter zich hebben, zoals onverdraagzaamheid, onbegrip en andere eigenschappen waar "on" vóór staat? Die eigenschappen heb ik bij deze bejaarden niet gezien, dus er is nog hoop voor ze. En voor jou ook, hoop ik.
Ja, het was een weinig opwindende aflevering, maar er valt altijd wel iets te lachen: een uur met je giga-camper heen en weer rijden tot je ontvangst hebt om daarna in de camera te durven zeggen dat het allemaal niks is op tv. Aan de andere kant van het spectrum de mevrouw die fluit speelt en nog niet zo geïnfecteerd is met zinloze luxe.( Kijk maar waar ze in rondrijden) Ik ken toevallig de leeftijd van die mevrouw en menigeen van dat bouwjaar zit in een aanleungebouw op een skai stoel bingo te spelen. Ik zei het al eerder: probeer te zien wat de camera niet opgenomen heeft. En bedenk dat het omroep MAX is: hét omroepkanaal voor de bejaarden.


Leo antwoordt op 31 juli 2018:

Dit soort onderwerpen over "we zijn er bijna" horen inderdaad hier niet thuis. Daar zijn andere forums voor. Vaak erger ik mij aan andere niet technische onderwerpen op caravantrekker die hier niet huis horen zoals campings onderweg of spiegels. Of er wordt weer een nieuw draadje geopend over kogeldruk of over het gewicht, laat staan vragen over banden. Ik ben al lang afgehaakt wat dat betreft. Menno graag wil ik je een oproep doen om de site makkelijker in te richten zodat mensen makkelijker op een onderwerp iets kunnen zoeken (en vinden). Deze site moet technisch en informatief blijven. Misschien is het een idee om een vraag van iemand eerst te beoordelen voordat je hem doorzet op deze site. Succes.


karel antwoordt op 31 juli 2018:

Hoe meer kliks ,hoe meer reclame inkomsten, kwartje valt moeilijk...


John antwoordt op 31 juli 2018:

Tja Frank,
Als ik twee items eruit haal: er word op een gegeven moment gegeten en een man zegt dan “ heerlijke hollandse kost”.
Martine vraagt aan een weduwenaar “ mis je je vrouw?”
Godsallemachtig hoe ver kun je zinken!


Kees antwoordt op 31 juli 2018:

Of een helpende hand bij het wassen van het vieze voertuig die lekker aan de gang gaat met een fles Jif in de hand.
"Zo! Die glimt weer lekker!"
(Had de reactie wel willen horen toen die opgedroogd was 😉)


ans antwoordt op 31 juli 2018:

Het al oude jif verhaaltje ...gaap gaap gaap........


ans antwoordt op 31 juli 2018:

of was het toch vim....want zo oud en nog droger en ouder is dat verhaaltje al...( maar toen het opdroogde was het helemaal mat ..hahahahaha ) en een lol dat we hadden ,truus plaste zelfs een beetje in haar broek ,van het lachen.


Gerrie antwoordt op 31 juli 2018:

Wat toch weer een succes, schijnbaar hier allemaal weer gekeken. Wel bijzonder, het is niks maar allemaal om 21.30 uur voor de kijkkast. Knap werk van omroep MAX, dat je met zo iets slecht zoveel kijkers weet te trekken.


TheoS antwoordt op 31 juli 2018:

Godsallemachtig hoe ver kun je zinken!

Helaas, met dit soort kwalificaties.


Hafar antwoordt op 31 juli 2018:

Dan zal het misschien toch niet zo slecht zijn Gerrie.
Over persoonlijke smaak valt nou eenmaal niet te twisten.
En voor alle forumleden; wij kunnen iets goed of slecht VINDEN maar wij kunnen niet zeggen dat iets goed of slecht IS.

Met vriendelijke groet,

Hafar


Frank antwoordt op 31 juli 2018:

Objectief gezien is er helemaal niets mis met deze serie. Sterker nog, het is gewoon het campingleven van een stel senioren. Ik waardeer het wel. Natuurlijk zou het tempo omhoog kunnen en kan er dynamischer gemonteerd worden maar dat is niet de opzet. Ik snap dat sommigen het tenenkrommend vinden maar het is domweg real life.
Leven en laten leven !
En deze topic past ook perfect op dit forum : een serie over caravantrekkers met senioriteit (of gebruik ik nu dit woord verkeerd 😉 )
Ik zit nu te typen op mijn mobieltje aan de Hollandse kust tussen heel veel Duitse caravans en campers.
Trouwens , daar waar veel Duitsers komen, is de kwaliteit altijd op orde. Dus als je niet weet waar naar toe, dan domweg onze oosterburen volgen. Misschien iets voor een serie ?
“Wir sind auch wieder da...”. Oei oei... lol 😉


Quirien antwoordt op 3 augustus 2018:

Tsja, net de 2 e aflevering op uitzending gemist nog eens even gekeken daar ik deze maandag maar half had gezien.
Wat moet ik er van zeggen.
Misschien dat Jan& er een beetje dichtbij kwam in zijn antwoord over mooi decor etc.
Tenenkrommend in kwalificatie is vond ik net iets te ver gaan. Misschien een beetje saai ? Maar toch las ik dat er zo'n 1,4 miljoen hadden gekeken dus ja...... Vul maar in.
Ach, weer iets bevestig, geloof Italianen beter maar niet als ze zeggen dat ze tussen 8 en 10 uur met 12000 man voorbij komen. Stel je het vertrek uit na 10 uur en zie wat daar dan weer van komt. 😉
Toch , nog wel wat opgestoken van al die Santa's , vooral die Santa Rita van de hopeloze gevallen moest ik aandenken en iets verder/breder trekken.

En genieten van het niets doen, is ook iets doen.😉 En dat soms onder begeleiding van gitaar en fluit. Gelukkig had ze de banjo thuis gelaten.
En die Hollandse kost, pas op niet generaliseren want, niet het vlees.
Verder vond ik wel een raak punt, Tjits een verdomde moeilijke naam. Heel herkenbaar voor de mijne.
En vergeet vooral niet die militaire kikker ( pad) van alle kanten bewondert en de lering van campings aan een spoorlijn met al die vrachttreinen en " eindeloze" rij wagons.

Ach, ik kan nog wel even doorgaan maar dat doe ik maar niet.
Of wij volgende week nog kijken? Durf ik niet te zeggen,maar denk van wel.
En voor al diegene die er niets aan vinden misschien de volgende tip.
Lees op deze site eerst al de bijna 100 > met blauwe tekst verwijzingen en daarop vaak verwijzingen nog eens door. Dan alle berekeningen en andere zaken.
Ben je daar mee klaar en heb je dan nog iets te vragen, nog 2 mogelijkheden op de zoekmachine Forum doorzoeken bij vragen over caravans en trekauto's.
En dan nog een mogelijkheid te doorzoeken in het systeem voor mogelijk een antwoord.
Tsja, het zijn er nu ongeveer zo'n 8500 vragen en een 93500 antwoorden.
Het lijkt mij sterk als je nog iets te vragen hebt. 😉

En toegegeven die zoekmogelijkheid zou misschien wat groter/ prominenter en beter in beeld mogen worden gebracht. En dan nog de volgende handicap er staan veel zaken zo maar bij een heel andere topic.😉


Frank antwoordt op 3 augustus 2018:

Querien, iemand die goed omgaat met de zoekmachine en ook synoniemen gebruikt, vindt een schat aan informatie en uren leesvoer.
Mensen willen vaak niet meer zoeken.
Hoe vaak wordt er geen vraag gesteld en hoor je niets meer terug van de TS-er?
Ik moet altijd wel lachen als jij de zoekfunctie gebruikt en dan datum, tijd en onderwerp even aan iemand voorschotelt. Jij vindt zoeken leuk maar voor velen is het een hindernis.
Ik ga “wij zijn er bijna” ook niet bekritiseren. Waarom niet? Omdat het daadwerkelijk het echte campingleven is. Natuurlijk is het soms koddig maar dat brengt de samenstelling en situatie toch met zich mee? Lekker laten gaan, denk ik dan. Relaxter dan in die groep vindt je het niet.


Frank antwoordt op 3 augustus 2018:

Que = Qui . Frans ? Nee, een lettergreep uit mijn autospelling. Maar de juiste lezer snapt het wel 😉 .


Quirien antwoordt op 3 augustus 2018:

-Ach Frank, zou je net zien, maar het is je vergeven😉

En nog even over deze serie.
Een troost, zelf zei je het al in je antwoord(en) over deze uitzendingen; iTS real Life en vrijheid / blijheid en leven en laten leven.
En ik vind niets mis met deze serie en voor mij mag deze op Caravantrekker blijven en hoop dat mensen het op deze wijze nog lang mogen voortzetten.

Algemeen:
Misschien kwam ik een beetje negatief over maar niet zo bedoeld.

En misschien zijn de 50 tigers zo dadelijk wel blij als ze in de 70 tig of ouder zijn, dit op deze wijze nog te kunnen doen.
In die tussentijd ; pluk de dag en doe wat je kunt binnen je mogelijkheden.
Tsja, je hoort nogal eens dat komt later, maar... Als later nu eens eerder komt, ben je mooi te laat.


Frank antwoordt op 3 augustus 2018:

Een vijftiger maakt geen opmerkingen over deze serie. Volgens mij zijn de allerjongsten in de serie achter in de vijftig.
Een vijftiger heeft ook allang gesnapt dat Abraham en Sarah hun intrede niet voor niets doen.
Precies wat je zegt, niet uitstellen maar gewoon doen en genieten.

Heb het snoeien van 90 meter heg al heel lang uitgesteld maar het blijft warm. Dus... gewoon doen. In alleen een dun sportbroekje, lekker snoeien bij 33 graden. Het loopt in straaltjes langs mijn armen...is dat nu ook genieten? In etappes doe ik de eerste 30 mtr. “Ik ben er bijna”


Benno antwoordt op 3 augustus 2018:

Kom net terug van een vakantie op Samos (Grieks eiland). Lekker knus appartementen complexje met een fijn zwembadje en dito ligbanken.
Eigenaar doet zijn best om het gezellig te maken. Kansloos!
Jonge stellen liggen 2 aan 2 op de bedjes, alleen met zichzelf bezig. Heb geen stel gezien dat contact maakte met leeftijdsgenoten.
Leve de kans die deze mensen grijpen! Wat een schril contrast.


Quirien antwoordt op 14 augustus 2018:

Gisterenavond toch maar weer gekeken.

Op de een of andere manier blijft het trekken. Ik krijg de indruk, maar dat laten natuurlijk de beelden niet altijd zien, dat er een harmonieus gezelschap is ontstaan. Zielsverwantschap, samenhorigheid enz. kom je ook tegen.

Nu brengt zo 'n musicale inbreng ook de nodige " levendigheid" in.
En die mooie plaatjes erom heen maakt het decor weer compleet.
Ook de autowas beelden en de terugkerende jeu de boule beelden komen als rode draad terug. Ach, ben je toch even bezig. Dus leven en laten leven is het devies.

Maar Italië heeft natuurlijk ook hele mooie streken en cultureel erfgoed.
En met zo'n bootje door de rotskusten, prachtig toch?

Eigenlijk was ik wel een beetje jaloers maar dat ga ik niet uitleggen want ik ben al blij dat ik op onze huidige manier van kamperen, weer kan.

Tsja, en de beleving van op deze manier van vakantie vieren van dit gezelschap is natuurlijk heel wat anders zoals Benno verwoorde, dan je vakantie doorbrengen op een ligbedje.😉


Frank antwoordt op 14 augustus 2018:

De aflevering van gisteren is toch helemaal top. Als je zo jouw vakantie kunt vieren is waanzinnig mooi. Het is ook geen vakantie meer. Het is gewoon van je dagelijkse leven genieten in zuid Italië. Dit afgewisseld met bezoekjes aan fantastische dorpjes en wonderschone natuur.
Suf en tenenkrommend? Totaal niet. Het energieke spat er soms vanaf. De één rent vier kilometer langs de rotskusten, anderen liggen al in zee en eentje is verkennend wezen snorken. Morgen gaan de zwemvliezen aan. Probeer dat maar eens bij te houden als kleinkind.
Een tochtje langs de Trulli en in de Piaggio’s door de smalle straatjes. Daarvoor een boottochtje langs de kust. Het vaartochtje door de grotten was avontuurlijk en romantisch tegelijk.
Volgens mij is hier ook een erg leuk clubje met elkaar op pad.
Ik heb nog niet de pensioengerechtigde leeftijd maar ik wil zo aansluiten.
Het is bijna om jaloers van te worden. Ik zou tegen Max zeggen : steek ook maar over naar Sicilië. Ik volg wel.


Benno antwoordt op 14 augustus 2018:

Wat een goede beschrijving Frank.
Helemaal mee eens.


Quirien antwoordt op 15 augustus 2018:

Mee eens Benno.
Als ik slechts zeg en nog eens benadruk, goed verwoord Frank, is dit dan ook een positieve bijdrage in de zin van wat Caravantrekker bedoelt.😉


TheoS antwoordt op 15 augustus 2018:

Helemaal mee eens.
Mooi was ook dat twee mannen, 's avonds buiten zittend, vertelden dat ze gevoelens over het verlies van hun partner hebben gedeeld. Kunnen wij mannen hiervan nog wat leren?


Quirien antwoordt op 30 augustus 2018:

We zijn er.😉
Een paar dagen deze serie nog eens laten bezinken.

Vond het toch niet onaardig en op de een en andere manier bleef de " drang" toch te kijken aanwezig. Nogmaals ik kreeg het idee dat de groep elkaar wel mocht en zich in de ander kon inleven.( beelden kunnen altijd vertekenen natuurlijk)

Jammer van die schade bij de praktisch nieuwe caravan. Ze bleven er gelukkig nog al nuchter onder maar is toch niet leuk.
- Tsja, 3 schades op deze reis. De nodige ducttape was weer nodig.

De getoonde beelden waren dan weer interessant en vaak heel mooi of vervielen in de nu eenmaal dagelijkse rituelen.

Zou er in 2019 weer een serie te zien zijn? We wachten af hoewel sommige er anders over zullen denken.😉


TheoS antwoordt op 30 augustus 2018:

Quirien,

dat de groep elkaar wel mocht en zich in de ander kon inleven. (beelden kunnen altijd vertekenen natuurlijk)

Dat zou mooi zijn. Helaas ben ik bang dat er sprake is van een vertekend beeld. 40 à 45 Mensen die elkaar allemaal mogen? Dat zou niet normaal zijn, terwijl we wel allemaal normale mensen hebben gezien.
Dat sluit ook niet aan op de ervaringen bij de reizen die ik heb gemaakt. De heftigheid van botsingen verschilden wel. Bij een tv-programma kun je dat allemaal wegpoetsen.


Frank antwoordt op 31 augustus 2018:

Ik geloof echt dat deze club een homogeen geheel was. Mede door het hoge gehalte van “leven en laten leven”. Dit is een verdienste van de deelnemers zelf. Het komt waarschijnlijk ook omdat iedereen de serie kent en weet wat hij kan verwachten.
Maar als er hier liefhebbers zijn van meer “John de Mol” achtige versie dan kun wij hem altijd een aangepast format voorleggen.
Misschien scoort “Wij slaan elkaar bijna” wel hogere kijkcijfers.
LOL 😉


Frank antwoordt op 31 augustus 2018:

Toch ff een serieuzere aanvulling. Ik vond het echt
een prachtig jaar. Er komt volgend jaar ongetwijfeld een nieuwe serie want volgens mij is er belangstelling genoeg. Ik hoop dan weer op een zuidelijk land want dat kijkt voor mij persoonlijk lekkerder weg.
Ik zeg : inschepen die caravans. Genua, Livorno en dan liefst richting Sicilië. Dan ga ik nu alvast klaar zitten


Quirien antwoordt op 31 augustus 2018:

Oeps Frank, wat zeg je nu toch allemaal.
Weet je dan wel hoe de laatste aflevering heet.

We slaan elkaar. 😉


fransb antwoordt op 31 augustus 2018:

het is maar hoe je de filmbeelden achter elkaar zet, misschien is het zelfs mogelijk om de serie zodanig te snijden dat het lijkt alsof ze altijd ruzie hebben.
Nieuw format zou kunnen zijn: "Geer en Goor draaien de pootjes uit"
Laat ze maar met een toilet rol over de camping lopen, wat zij daar allemaal mee kunnen. Of de toilettank laten legen. Dit soort volk kan de vooroordelen die televisie makend Nederland heeft betreffende kampereen nog eens lekker aandikken.


ans antwoordt op 31 augustus 2018:

De doelgroep zijn de ouderen ,en die houden niet zo van sensatie .
Een kopje thee en een koekje ,en dan gezellig naar de kampeerders kijken.
Kijkers en deelnemers zijn dus gelijk wat dat betreft,en de gemiddelde site bezoeker hier is ook op jaren en omroep Max lid.


Louis antwoordt op 31 augustus 2018:

Nee zeg, toch geen Goor alsjeblieft, als die zelfingenomen 'lollig' en wel op de camping komt gaat zelfs het gras kotsen 😉
Gewoon 'we zijn er bijna' zoals we het kennen.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker