Caravantrekker.nl

Aanschaf mover

Ton Groenendijk vraagt op 10 juli 2018:

Na decennia lang rangeren op de meest onhandige plekken overwegen wij, gezien het slijtende fysiek, de komende winter een mover te (laten) monteren.
Nu ben ik in het bezit van een Wilk, met van die fraaie skirts (reeds één gecrasht op een bloembed met verborgen muurtje) en zo'n mooi laag BPW chassis.
Iedereen wil mij wel een mover verkopen, maar interessanter zijn de ervaringen van forumbezoekers die ook worden geplaagd met zo'n strijkijzer van een caravan en daar een mover onder hebben. Wat past het best en past het überhaupt. Bij voorbaat dank voor de reacties.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Quirien antwoordt op 10 juli 2018:

Ton, ik ga/kan je niet het verlossend antwoord geven maar weet wel een site waar je veel uit kunt halen. Zelfs voor zelfmontage.[ als het slijtende fysiek het toerlaat]
Kijk eens op Caravanmovershop bij de rubriek; welke mover. Je kunt daar ook merk en bouwjaar invullen.

Een telefoontje kun je er ook aan wagen of zij ervaring hebben met montage op BPW. Maar inderdaad ervaringen van forumleden zijn vaak het beste.


TheoS antwoordt op 10 juli 2018:

Misschien iets om je verder te oriënteren:

ANWB - test movers:

https://www.anwb.nl/binaries/content/assets/anwb/pdf/kamperen/2015/kck-movertest.pdf

ANWB-test accu's:

https://www.anwb.nl/kamperen/caravan/techniek/gel-versus-agm

http://www.caravanmoverspecialist.nl/images/index_156_829517561.pdf


Chateau antwoordt op 10 juli 2018:

Bezit een Reich mover wel manueel om tegen de banden te drukken. Is reeds van 2007 op een Bpw chassis gemonteerd. Word wel iedere overnachting of aankomst op de camping gebruikt. Zal volgend jaar een nieuwe batterij moeten plaatsen, die is ook van 2007.


Ton Groenendijk antwoordt op 10 juli 2018:

Zie je wel: er zit een schat aan kennis op dit forum!
Ik vond dus de opvallende zinsnede : "Het monteren van een mover op een BPW chassis is vaak ingewikkeld,(....) de Reich mover is zonder tussenplaten en verlies van vrije ruimte direct te monteren."
Dat wordt dan even later bevestigd door Chateau.
Heren/Dames, bedankt voor deze verhelderende informatie.


@Eric antwoordt op 11 juli 2018:

https://www.caravanencamperparts.eu/index.php?id_category=60&controller=category

Even bellen en vragen naar Ralf, een lopende Mover Wiki


Jasper antwoordt op 11 juli 2018:

Ton,
Wij hebben sinds 2005 tot volle tevredenheid en zonder storingen een Powrmover1 bij ons voor de deur laten monteren door VMT Mover Systems http://www.rangeerspecialist.nl/ uit Rhenen.
Ik mag er hier geen reclame voor maken, maar sinds vorig jaar op de ' nieuwe' caravan dus ook maar weer zo een.
Omdat er dus ook een accu bij moest hebben we wat meer geïnvesteerd in een PowereXtreme X20. Die kun je ook aansluiten op het boordnet en zelfs onderweg opladen.
De acculader zit ingebouwd, dus die hoef je ook al niet bij te kopen.
De baas van 't spul, Bert van Miltenburg loopt al heel wat jaren mee en je komt hem zelfs tegen op de stands van de KCK.
Hopelijk kan die je goed adviseren.
Vooral ook i.v.m. de inbouwhoogte, die bij ons niet zo speelde.


Quirien antwoordt op 27 juli 2018:

Ik weet het, ik ben misschien een nieuwsgierige Aag, maar... Ton, ben je er naar alle tevredenheid nog uit gekomen wat of welke de beste oplossing voor jou is ?


ton groenendijk antwoordt op 27 juli 2018:

Ah, Quirien: gezien de verkregen informatie, waarvoor dank allen, zal het wel een Reich worden, want die kan zonder hulpplaten in het BPW chassis worden gehangen. Dat zal dan wel komende winter gebeuren bij de stalling annex onderhoudsbedrijf. Haast heb ik niet; de grote reis van dit jaar zit er al op en ik doe al sinds 1988 zonder, dus hier in de buurt zal het nog wel lukken. Ik heb altijd gedacht dat ik het zonder zou kunnen tot het eind der (caravan)dagen, maar ja, die laatste rukjes hè. Dan voel je hoe onverstandig het is om mensen tot of voorbij hun 70e zware arbeid te laten verrichten. Wat kennelijk beleid is. Ik kan mij nog herinneren dat ik, decennia geleden, de eerste mover op een camping in Portugal zag. Terwijl ik zwetend met de auto mijn hutje in de schaduw parkeerde, stond een vent in een geperste witte broek, een merkpolo'tje , gepoetste schoenen en een chokertje op een paar knoppen te drukken, waardoor een gigantische caravan langdurig mijn pad versperde. Ja, ik weet het: de eerste indruk hoeft niet altijd de juiste te zijn, maar op dat moment vond ik het een ongepaste uiting van decadentie en gebrek aan vakmanschap. En dat gevoel is altijd een beetje blijven hangen. Verstand komt met de jaren; bij sommigen heel laat.


Quirien antwoordt op 27 juli 2018:

Tsja Ton, en om bij die laatste zin van jou aan te sluiten; Zeggen dan, had ik het maar jaren eerder gedaan.

Een ding is zeker, je "moet" hem niet gebruiken. Af en toe je vaardigheden bijhouden is niet verkeerd.😉 Gevolg , er staan er dan wel gelijk te kijken naar je mover.


TheoS antwoordt op 27 juli 2018:

@ton groenendijk,
Heel herkenbaar. Ook wij hebben lang geworteld met de vraag "doen we het of doen we het niet".
Uiteindelijk is het er wel van gekomen, wel eerder dan bij jou.

We hebben er geen spijt van: wij worden ouder, de caravan zwaarder. De mover achter de hand geeft ook meer rust: zo nodig krijg je hem zonder hulp toch op zijn plaats.

Om de vaardigheid in het achteruit manoeuvreren te onderhouden probeer ik de caravan waar mogelijk met de auto op zijn plaats te zetten.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker