Caravantrekker.nl

Hellingspercentages

Heleen vraagt op 22 september 2018:

Ik gebruik altijd de blauwe wegenkaarten van anwb omdat daar (oo voor binnenwegen) de hellingspercentages op staan (fijn als je met de caravan rijdt en buiten de snelwegen komt). Nu gaan we naar Italie (toscane en elba) en nu blijkt dat net bij deze kaart er geen hellingspercentages staan (foutje volgens de anwb). Op dit forum lees ik dat jullie viamichelin gebruiken om te kijken waar steile wegen zijn. Ik kan op viamichelin echer nergens de genoemde < en << etc. vinden. Ook niet als ik bijv. in Zwitserland kijk en daar moeten toch echt wel wegen zijn met eenpercentage vanmeer dan 5%... Moet ik dus ergens iets aanzetten? Maar kan niets vinden. Graag hulp. alvast bedankt.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Marcel antwoordt op 23 september 2018:

Als je de website opent en op de kaart kijkt, kun je rechts op het scherm klikken op een link MICHELIN KAART. Als je daar op klikt krijg je een pop-up met een soort van mega-scan van de papieren kaarten.

Als je daar op inzoomt zie je de > en >>

Misschien doet deze link het ook. Dan kom je er direct
https://www.viamichelin.nl/static/1.259.1/html/michelinmap.html?lat=50.38137821162599&lon=6.009349822998047&zoom=12&headerLabel=Kaarten%20en%20Routeplanner&apiJsConfigUrl=%2Fapijs%2F1.59.0%2Fapi%2Fjs%3Fkey%3DJSBS20110216111214120400892678%24166489%26lang%3Dnld%26protocol%3Dhttps%26loadModule%3DViaMichelin.Api.Custom.Core


TheoV antwoordt op 24 september 2018:

Wil je in die richting een beetje met marge reizen, dan moet je combinatie probleemloos kunnen vertrekken op een helling van 12% of meer. Worst case scenario en zeker niet ondenkbaar, een ongeval op de snelweg, iedereen wordt de secundaire wegen op gestuurd en daar zit toevallig een helling in van 12%.

In CH is ook 15% niet uitzonderlijk.


Frank antwoordt op 24 september 2018:

Hoi Heleen, jullie gaan naar de Toscane en Elba.
Waarom wil je de percentages weten? Willen julllie onderweg de bergen in? Of is jullie combinatie niet zo sterk op hellingen of minder ervaring?
Op de snelweg in Duitsland kom je altijd wel ergens 4-6% tegen. Bij Kassel zelfs 8%.
De route over Oostenrijk met Fernpas of Munchen en daarna de Brenner rijdt weer anders dan de Gotthardtunnel in Zwitserland.
Op Elba heb je geen bordjes met percentages. Afhankelijk van de camping en de gekozen route kun je daar spontaan 12-14% voor de kiezen krijgen.
Wij zijn vele keren naar Italie gereden op allerlei (on)mogelijke manieren. Ook Toscaanse (binnenwegen en steden) hebben wij op allerlei manieren doorgecrost. Elba ken ik op mijn duimpje met de caravan. Ook de stukjes waar je minder blij wordt.
Als je dus iets wilt weten, vraag maar raak 😉


fransb antwoordt op 27 september 2018:

Probeer deze kaart eens, je kunt hierin op verschillende vervoermiddelen kiezen van fiets tot eco auto.
Selecteer een stuk route en hij geeft links aan in een diagram hoeveel hoogte verschillen je te overbruggen hebt.
http://brouter.de/brouter-web/


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker