Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Kogeldruk

Poul vraagt op 06 October 2018 om 13:58:

Ik heb een nieuw Hobby 460SFf caravan gekocht, max 1500 kg. Ik rij met een Mercedes Vito 2050 kg, mag 2500 kg trekken, kogelgruk max 100 kg. Nu is het probleem dat de caravan leeg maar 15 kg weegt dus moet er 65 kg bij. In de praktijk valt dat niet mee en moet ik dan ook zo'n 25 kg water of stenen in de dissel bak bij laden. Ik rij met een lege wc, een klein beetje water in de tank en veel spullen onder het bed aan de voorzijde.

De dealer zegt ook veel spullen voorin bij laden maar met mijn vorige caravans heb ik dit nog nooit meegemaakt.
Deze caravan is getest in Acsi FreeLife nr. 5 juli 2018
Wat vinden jullie er van?


Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 06 October 2018 om 16:01:

Als je gewend bent om twee (elektrische)fietsen voorop te zetten en dan ook nog twee gasflessen en een reserve wiel wil meenemen in de disselbak en maar een auto hebt die max 75 kg aan kan is die keuze van Hobby wel te verklaren.

De indeling met een eindkeuken is natuurlijk niet optimaal. Dat schrijft ook het Duitse Camping Cars en Caravans in haar test (die ACSI slecht vertaald overneemt). Leeg meten ze zelfs maar 12 kg (bij1216 kg totaal gewicht). Gelukkig heeft de caravan een relatief lange dissel en is het giertraagheidmoment niet eens zo slecht en zit de koelkast boven de as. Dus keukenblok niet te zwaar beladen en veel onder het bed stoppen.....Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

Blijf van het gas af!

De koppeling is een gevoelig onderdeel van je auto als je met een caravan gaat rijden. Door niet te veel gas te geven gaat die veel langer mee. Lees hoe je met en zonder caravan je auto langer heel houdt.

Caravanspiegels

Zijn extra caravanspiegels verplicht? Vaak wel, maar belangrijker is dat je er ook wat in ziet.

© 2004-2019 Caravantrekker