Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Verschil in stabiliteit

E. de Groot vraagt op 24 October 2018 om 14:23:

Als ik twee caravans vergelijk achter mijn Golf dan is er een klein verschil in stabiliteit. De Hobby de luxe 455 die 11 kg minder weegt krijgt een lagere score dan de iets zwaardere Dethleffs c-go 475. Waar zit dat verschil dan in?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 24 October 2018 om 14:51:

Dat verschil zal zitten in het formaat van de caravan. Als ik kijk naar de technische gegevens van beide caravans dan heeft de Hobby een opbouwlengte van 5.30m en de Dethleffs 5.52m. Die is dus 22 cm groter wat op zich zou zorgen voor een lagere scoren. Maar omdat de totaallengte van beide caravans, resp. 6.48m en 6.86m, een groter verschil geeft (38 cm), heeft de Dethleffs een langere dissel (de afstand van de as tot aan de kogel). Dit zorgt voor een betere wegligging en maakt de kans op gevaarlijk slingeren kleiner.
Ondanks dat we een verschil berekenen kan het natuurlijk wel zo zijn dat de Hobby prettiger rijdt dan de Dethleffs, bijvoorbeeld omdat de Hobby een ander chassis en as monteert.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Luchtweerstand

Aan luchtweerstand en stroomlijn wordt bij de aanschaf van een caravan vaak weinig aandacht besteed. Toch is verschil op de weg duidelijk merkbaar.

Donkere wolken voor de diesel?

De diesel raakt steeds meer uit de gratie terwijl ze juist zo goed een caravan kunnen trekken. Hoe zit het precies met de uitstoot van schadelijke stoffen bij het trekken van een caravan?

Caravanbanden

Kies het juiste type dat bij jouw caravan past en zorg voor de juiste bandenspanning!

© 2004-2018 Caravantrekker