Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Verschil in stabiliteit

E. de Groot vraagt op 24 October 2018 om 14:23:

Als ik twee caravans vergelijk achter mijn Golf dan is er een klein verschil in stabiliteit. De Hobby de luxe 455 die 11 kg minder weegt krijgt een lagere score dan de iets zwaardere Dethleffs c-go 475. Waar zit dat verschil dan in?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 24 October 2018 om 14:51:

Dat verschil zal zitten in het formaat van de caravan. Als ik kijk naar de technische gegevens van beide caravans dan heeft de Hobby een opbouwlengte van 5.30m en de Dethleffs 5.52m. Die is dus 22 cm groter wat op zich zou zorgen voor een lagere scoren. Maar omdat de totaallengte van beide caravans, resp. 6.48m en 6.86m, een groter verschil geeft (38 cm), heeft de Dethleffs een langere dissel (de afstand van de as tot aan de kogel). Dit zorgt voor een betere wegligging en maakt de kans op gevaarlijk slingeren kleiner.
Ondanks dat we een verschil berekenen kan het natuurlijk wel zo zijn dat de Hobby prettiger rijdt dan de Dethleffs, bijvoorbeeld omdat de Hobby een ander chassis en as monteert.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

Blijf van het gas af!

De koppeling is een gevoelig onderdeel van je auto als je met een caravan gaat rijden. Door niet te veel gas te geven gaat die veel langer mee. Lees hoe je met en zonder caravan je auto langer heel houdt.

Caravanspiegels

Zijn extra caravanspiegels verplicht? Vaak wel, maar belangrijker is dat je er ook wat in ziet.

© 2004-2019 Caravantrekker