Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

1 jaar (bovag)garantie, wat mag je verwachten.

AdM. vraagt op 28 October 2018:

Tijdens het lezen van de vraag over de stickers die loslaten appte onze dochter de afloop van haar garantie klus(sen). Ze kochten dit jaar bij Ad Dekker in Raamsdonksveer een gebruikte hobby van rond de 9500 euro, ik met 40 jaar kampeer ervaring vond hem stevig aan de prijs wel een hele nette maar ik zeg probeer er nog wat af te krijgen, dat ging niet want de voorjaarshow kwam eraan en er was ruim belangstelling voor, aantrekkelijk model en 1 jaar Bovag garantie. Ik zeg nog neem die garantie maar met een korreltje zout want over 1 jaar weten veel dealers (lees verkopers) niet meer wie je bent. Enkele weken terug heeft ze gebeld voor wat defecte dingen en kon de caravan deze week brengen. Toen ik haar vroeg wat er niet goed werkte zegt ze, derde remlicht, waterpomp, niveau meter en nog wat kleine meuk, en het grote dakraam werkte niet goed. Ik zeg ga maar vast bidden want dat laatste wordt een dure grap. Gisteren liet ze weten dat alles hersteld/vernieuwd was inclusief het grote dakraam helemaal NIEUW. Dikke pluim voor Ad Dekker waarmee ik wil zeggen dat het ook anders kan.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

John antwoordt op 28 October 2018:

En wat is de vraag?
Of is het alleen dit reclame praatje, waar weer heel wat geneuzel over zal ontstaan.


Frank antwoordt op 28 October 2018:

Helder verhaal en mooie gebruikerservaring.
Bovag is duidelijk in het omschrijven van hun dekking maar ruimte voor interpretatieverschil is er altijd.
Het wordt vervelend als klant en dealer de garantie anders uitleggen.
Dit is gewoon super opgelost.


AdM. antwoordt op 28 October 2018:

Beste John, je hebt wel een beetje gelijk het is geen vraag maar meer zoals Frank het omschrijft een opmerking/gebruikers ervaring naar aanleiding van het topic van Sven over de loslatende stickers, het komt wel in de dezelfde rij te staan als de meer technische vragen die mij niet zo aanspreken, onder het kopje van VRAGEN zie ik echter een 6 tal rubrieken waar mijn opmerking ingedeeld is bij Andere onderwerpen dat vind ik goed maar zag deze rubriekindeling graag terug aan de linkerzijde van het vragen forum zodat iedereen die bijvoorbeeld een bepaalde rubriek niet interessant vind hier al zijn keus kan maken. Of zou het mogelijk zijn(Menno) om de rubriek waar het onderwerp door jullie ingedeeld is voor de vraag te vermelden. John en anderen, ik vind soms zowel goede als slechte gebruikers ervaringen wel belangrijk net zoals men Triorep noemt en roemt om hun werkzaamheden. Oké het is wel een beetje reclame en ook daarmee moet je voorzichtig omgaan maar dat dwing je dan wel of niet af en hiermee kunnen ook mensen die minder ervaring hebben met een aankoop of onderhoud belang bij hebben.


Helga antwoordt op 29 October 2018:

Dat zijn vaak ex verhuur caravans die daar verkocht worden. Niet echt fris , wie weet wat er mee is uitgespookt.


Ton Groenendijk antwoordt op 30 October 2018:

Ik begrijp de teneur van dit draadje wel. Er wordt nogal eens gerefereerd aan de non-service die dealers leveren (ik word daar zelf ook wel eens boos om), maar dat wil niet zeggen dat er geen goede dealers zijn, die begrijpen dat klanten ook relaties hebben. En dus hun goede naam niet te grabbel willen gooien op familiebijeenkomsten.
Het onderscheid tussen Bovag en niet-Bovag bedrijven is overigens niet zaligmakend. De Bovag is geen consumentenorganisatie, wat menigeen denkt, maar een belangenorganisatie voor bedrijven die iets met wielen doen, van fietsenmakers tot Scania-dealers. Het kan dus heel goed dat de beperkte Bovag garantie door een goede dealer wordt uitgebreid. Dat is alleen maar te loven.
En Helga, het risico van tweedehands kopen is er nu eenmaal. Maar "niet echt fris"? Misschien is het beter een caravan te kopen die een paar keer naar Frankrijk heen en weer is gehobbeld, dan een caravan die vijf jaar op een vaste standplaats vocht heeft staan verzamelen in het woekerende gras. Zeker voor beginnende caravanners is het een goede optie, want soms krijg je er snoeren, een gasfles, een voortent en nog andere rommeltjes er bij die anders apart moeten worden aangeschaft. En niet iedere huurder is een smerige wildeman, die andermans bezit afrost. En ook op die caravans krijg je vaak een jaar garantie, voor wat dat waard is gezien de beperkte hoeveelheid kilometers die caravans nu eenmaal draaien.


Sven antwoordt op 06 November 2018:

Hoi, (hier de ´sticker-man´ )

Laat je niet zomaar wegsturen met een vaag verhaal over buiten garantieperiode of geen garantie.
Bij verkoop van producten als caravans geldt altijd dat ´wettelijke garantie´ van toepassing is. Dit is iets anders dan fabrieks- of leveranciersgarantie.

Deze ´wettelijke garantie´ voorziet erin dat de leverancier aansprakelijk kan worden gesteld bij non-conformiteit. En is dus van toepassing als er defecten zijn/ontstaan of als een product niet voldoet aan wat er redelijkerwijs van verwacht mag worden en/of wat er beloofd is (bijv in een advertentie)

Het doet er niet toe of er wel of niet garantie is. De wet staat boven andere gemaakt afspraken. Daarom is het bewaren van advertenties waarin eigenschappen omschreven staan, erg raadzaam.

Het probleem is dat veel mensen zich hier niet van bewust zijn, niet mondig genoeg zijn of de moeite niet willen nemen.

In mijn sticker-situatie had de leverancier ´pech´ dat ik ervoor ga en het desnoods voor de rechter breng. (wat overigens betrekkelijk eenvoudig is, het kost alleen wel veel tijd).

Ik zag dat de de Bovag hier een duidelijk stuk over op hun website staan heeft staan: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-conformiteit.

Wat Ton schrijft klopt, de Bovag is een belangenorganisatie, dat maakt nogal een verschil.


Senior Be antwoordt op 23 December 2018:

Hier wordt voorbijgegaan aan de afleveringsbeurt.
Deze is niet of heel slecht uitgevoerd. Het goed en volledig oplossen van de gevonden problemen maakt deze nalatigheid maar ten dele goed.Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker