Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

1 jaar (bovag)garantie, wat mag je verwachten.

AdM. vraagt op 28 October 2018 om 10:19:

Tijdens het lezen van de vraag over de stickers die loslaten appte onze dochter de afloop van haar garantie klus(sen). Ze kochten dit jaar bij Ad Dekker in Raamsdonksveer een gebruikte hobby van rond de 9500 euro, ik met 40 jaar kampeer ervaring vond hem stevig aan de prijs wel een hele nette maar ik zeg probeer er nog wat af te krijgen, dat ging niet want de voorjaarshow kwam eraan en er was ruim belangstelling voor, aantrekkelijk model en 1 jaar Bovag garantie. Ik zeg nog neem die garantie maar met een korreltje zout want over 1 jaar weten veel dealers (lees verkopers) niet meer wie je bent. Enkele weken terug heeft ze gebeld voor wat defecte dingen en kon de caravan deze week brengen. Toen ik haar vroeg wat er niet goed werkte zegt ze, derde remlicht, waterpomp, niveau meter en nog wat kleine meuk, en het grote dakraam werkte niet goed. Ik zeg ga maar vast bidden want dat laatste wordt een dure grap. Gisteren liet ze weten dat alles hersteld/vernieuwd was inclusief het grote dakraam helemaal NIEUW. Dikke pluim voor Ad Dekker waarmee ik wil zeggen dat het ook anders kan.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

John antwoordt op 28 October 2018 om 10:51:

En wat is de vraag?
Of is het alleen dit reclame praatje, waar weer heel wat geneuzel over zal ontstaan.


Frank antwoordt op 28 October 2018 om 11:50:

Helder verhaal en mooie gebruikerservaring.
Bovag is duidelijk in het omschrijven van hun dekking maar ruimte voor interpretatieverschil is er altijd.
Het wordt vervelend als klant en dealer de garantie anders uitleggen.
Dit is gewoon super opgelost.


AdM. antwoordt op 28 October 2018 om 13:20:

Beste John, je hebt wel een beetje gelijk het is geen vraag maar meer zoals Frank het omschrijft een opmerking/gebruikers ervaring naar aanleiding van het topic van Sven over de loslatende stickers, het komt wel in de dezelfde rij te staan als de meer technische vragen die mij niet zo aanspreken, onder het kopje van VRAGEN zie ik echter een 6 tal rubrieken waar mijn opmerking ingedeeld is bij Andere onderwerpen dat vind ik goed maar zag deze rubriekindeling graag terug aan de linkerzijde van het vragen forum zodat iedereen die bijvoorbeeld een bepaalde rubriek niet interessant vind hier al zijn keus kan maken. Of zou het mogelijk zijn(Menno) om de rubriek waar het onderwerp door jullie ingedeeld is voor de vraag te vermelden. John en anderen, ik vind soms zowel goede als slechte gebruikers ervaringen wel belangrijk net zoals men Triorep noemt en roemt om hun werkzaamheden. Oké het is wel een beetje reclame en ook daarmee moet je voorzichtig omgaan maar dat dwing je dan wel of niet af en hiermee kunnen ook mensen die minder ervaring hebben met een aankoop of onderhoud belang bij hebben.


Helga antwoordt op 29 October 2018 om 11:09:

Dat zijn vaak ex verhuur caravans die daar verkocht worden. Niet echt fris , wie weet wat er mee is uitgespookt.


Ton Groenendijk antwoordt op 30 October 2018 om 08:54:

Ik begrijp de teneur van dit draadje wel. Er wordt nogal eens gerefereerd aan de non-service die dealers leveren (ik word daar zelf ook wel eens boos om), maar dat wil niet zeggen dat er geen goede dealers zijn, die begrijpen dat klanten ook relaties hebben. En dus hun goede naam niet te grabbel willen gooien op familiebijeenkomsten.
Het onderscheid tussen Bovag en niet-Bovag bedrijven is overigens niet zaligmakend. De Bovag is geen consumentenorganisatie, wat menigeen denkt, maar een belangenorganisatie voor bedrijven die iets met wielen doen, van fietsenmakers tot Scania-dealers. Het kan dus heel goed dat de beperkte Bovag garantie door een goede dealer wordt uitgebreid. Dat is alleen maar te loven.
En Helga, het risico van tweedehands kopen is er nu eenmaal. Maar "niet echt fris"? Misschien is het beter een caravan te kopen die een paar keer naar Frankrijk heen en weer is gehobbeld, dan een caravan die vijf jaar op een vaste standplaats vocht heeft staan verzamelen in het woekerende gras. Zeker voor beginnende caravanners is het een goede optie, want soms krijg je er snoeren, een gasfles, een voortent en nog andere rommeltjes er bij die anders apart moeten worden aangeschaft. En niet iedere huurder is een smerige wildeman, die andermans bezit afrost. En ook op die caravans krijg je vaak een jaar garantie, voor wat dat waard is gezien de beperkte hoeveelheid kilometers die caravans nu eenmaal draaien.


Sven antwoordt op 06 November 2018 om 17:10:

Hoi, (hier de ´sticker-man´ )

Laat je niet zomaar wegsturen met een vaag verhaal over buiten garantieperiode of geen garantie.
Bij verkoop van producten als caravans geldt altijd dat ´wettelijke garantie´ van toepassing is. Dit is iets anders dan fabrieks- of leveranciersgarantie.

Deze ´wettelijke garantie´ voorziet erin dat de leverancier aansprakelijk kan worden gesteld bij non-conformiteit. En is dus van toepassing als er defecten zijn/ontstaan of als een product niet voldoet aan wat er redelijkerwijs van verwacht mag worden en/of wat er beloofd is (bijv in een advertentie)

Het doet er niet toe of er wel of niet garantie is. De wet staat boven andere gemaakt afspraken. Daarom is het bewaren van advertenties waarin eigenschappen omschreven staan, erg raadzaam.

Het probleem is dat veel mensen zich hier niet van bewust zijn, niet mondig genoeg zijn of de moeite niet willen nemen.

In mijn sticker-situatie had de leverancier ´pech´ dat ik ervoor ga en het desnoods voor de rechter breng. (wat overigens betrekkelijk eenvoudig is, het kost alleen wel veel tijd).

Ik zag dat de de Bovag hier een duidelijk stuk over op hun website staan heeft staan: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-conformiteit.

Wat Ton schrijft klopt, de Bovag is een belangenorganisatie, dat maakt nogal een verschil.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Wat is een goede trekauto?

Een veel gestelde vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Want wat is goed en wat is minder goed en wat is voor jou goed genoeg?

Luchtweerstand

Aan luchtweerstand en stroomlijn wordt bij de aanschaf van een caravan vaak weinig aandacht besteed. Toch is verschil op de weg duidelijk merkbaar.

Donkere wolken voor de diesel?

De diesel raakt steeds meer uit de gratie terwijl ze juist zo goed een caravan kunnen trekken. Hoe zit het precies met de uitstoot van schadelijke stoffen bij het trekken van een caravan?

© 2004-2018 Caravantrekker