Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Max. aanhanggewicht

Jacques vraagt op 12 November 2018 om 14:47:

Betreft een Fiat 500 L 1400 cc motor 122 pk. Deze auto mag op papier 1000 kg trekken. Dat heeft volgens de eigenaar te maken met de co2 uitstoot. Had hier nog nooit van gehoord dat dit mede van invloed is van het maximale aanhangers gewicht. Auto weegt bijna 1400 kg.
Wie helpt met uit de droom.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 12 November 2018 om 14:51:

Dat kan zeker kloppen. Om een lagere CO2 uitstoot te krijgen (in de toelatingstest) kan de fabrikant bijvoorbeeld de overbrengingen, de koeling of andere aanpassingen aanbrengen waardoor die minder geschikt (wordt geacht door de fabrikant) om een zware caravan te trekken. De fabrikant beperkt dan het trekgewicht om schade claims te voorkomen.


Jacques antwoordt op 12 November 2018 om 22:25:

Menno,

Hartelijk dank voor je reactie. Wat fabrikanten wel allemaal uithalen om een gunstig co2 uitstoot te bewerkstelligen. Jammer voor ons als doelgroep.


TheoS antwoordt op 13 November 2018 om 00:09:

Het is toch prima dat fabrikanten van alles uit de kast halen om een gunstige CO2 uitstoot te bewerkstelligen.

Hoezo jammer voor ons als doelgroep? Dat je dan soms een lichtere caravan of andere trekauto moet nemen zij zo. We zijn voortdurend bezig met het bij elkaar zoeken van het juiste span. Deze site staat bol van die inspanningen.


Jacques antwoordt op 13 November 2018 om 10:51:

Dag Theo, Natuurlijk is het goed dat de fabrikant alles uit de kast haalt om de co2 uitstoot zo klein mogelijk te maken. In deze Fiat zit een 1400 cc motor met energielabel D. Dus niet echt zuinig. Dus misschien was een kleinere twinair motor beter op zijn plaats geweest gezien het verbruik.
Mijn opmerking over onze doelgroep slaat op dat de keuze van de caravan steeds beperkter gaat worden en dat je een andere keuze zal moeten maken dan die waarschijnlijk niet je voorkeur zou hebben.
Wil geen discussie op gang brengen mijn vraag is helder uiteengezet door Menno. Nogmaals dank.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Wat is een goede trekauto?

Een veel gestelde vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Want wat is goed en wat is minder goed en wat is voor jou goed genoeg?

Luchtweerstand

Aan luchtweerstand en stroomlijn wordt bij de aanschaf van een caravan vaak weinig aandacht besteed. Toch is verschil op de weg duidelijk merkbaar.

Donkere wolken voor de diesel?

De diesel raakt steeds meer uit de gratie terwijl ze juist zo goed een caravan kunnen trekken. Hoe zit het precies met de uitstoot van schadelijke stoffen bij het trekken van een caravan?

© 2004-2018 Caravantrekker