Caravantrekker.nl

Max. aanhanggewicht

Jacques vraagt op 12 november 2018:

Betreft een Fiat 500 L 1400 cc motor 122 pk. Deze auto mag op papier 1000 kg trekken. Dat heeft volgens de eigenaar te maken met de co2 uitstoot. Had hier nog nooit van gehoord dat dit mede van invloed is van het maximale aanhangers gewicht. Auto weegt bijna 1400 kg.
Wie helpt met uit de droom.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 12 november 2018:

Dat kan zeker kloppen. Om een lagere CO2 uitstoot te krijgen (in de toelatingstest) kan de fabrikant bijvoorbeeld de overbrengingen, de koeling of andere aanpassingen aanbrengen waardoor die minder geschikt (wordt geacht door de fabrikant) om een zware caravan te trekken. De fabrikant beperkt dan het trekgewicht om schade claims te voorkomen.


Jacques antwoordt op 12 november 2018:

Menno,

Hartelijk dank voor je reactie. Wat fabrikanten wel allemaal uithalen om een gunstig co2 uitstoot te bewerkstelligen. Jammer voor ons als doelgroep.


TheoS antwoordt op 13 november 2018:

Het is toch prima dat fabrikanten van alles uit de kast halen om een gunstige CO2 uitstoot te bewerkstelligen.

Hoezo jammer voor ons als doelgroep? Dat je dan soms een lichtere caravan of andere trekauto moet nemen zij zo. We zijn voortdurend bezig met het bij elkaar zoeken van het juiste span. Deze site staat bol van die inspanningen.


Jacques antwoordt op 13 november 2018:

Dag Theo, Natuurlijk is het goed dat de fabrikant alles uit de kast haalt om de co2 uitstoot zo klein mogelijk te maken. In deze Fiat zit een 1400 cc motor met energielabel D. Dus niet echt zuinig. Dus misschien was een kleinere twinair motor beter op zijn plaats geweest gezien het verbruik.
Mijn opmerking over onze doelgroep slaat op dat de keuze van de caravan steeds beperkter gaat worden en dat je een andere keuze zal moeten maken dan die waarschijnlijk niet je voorkeur zou hebben.
Wil geen discussie op gang brengen mijn vraag is helder uiteengezet door Menno. Nogmaals dank.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker