Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Kraan/waterpomp

Dick vraagt op 05 December 2018 om 18:44:

Bij het verwisselen van het waterpompje, deze was stuk, heb ik vermoedelijk sluiting gemaakt.
Als ik nu de kraan open doe komt er wel water uit maar als ik de kraan dicht doe blijft wel het pompje draaien.
Wie helpt mij verder?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 05 December 2018 om 19:27:

En wat gebeurd er als je 1 van de 2 draadjes van de kraan los maakt?
Als de pomp dan niet stopt ligt het niet aan de nieuwe kraan maar elders in de caravan.


Dick antwoordt op 05 December 2018 om 20:50:

Ik heb geen nieuwe kraan gemonteerd Menno, enkel een nieuw pompje. Daarna blijft het pompje draaien, ook als de kraan dicht staat. Dan komt er uiteraard geen water uit de kraan.


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 05 December 2018 om 21:00:

Op het pompje staat nu blijkbaar permanent spanning. Via de schakelaars in de kranen moet die onderbroken worden. Vandaar mijn advies om even een draadje van de kraan los te halen.


Dick antwoordt op 06 December 2018 om 15:03:

Draadje van de kraan los gemaakt en het pompje werkte toen niet meer. Neem aan dat de kraan stuk is. Is deze te reparereren Menno of rmoet ik om een nieuwe?


ton groenendijk antwoordt op 06 December 2018 om 15:24:

Jazeker: kranen zijn te repareren. Meestal is er iets mis met de microswitches, dat zijn heel kleine schakelaartjes die de waterpomp aansturen en zo te lezen ligt het ook aan één van die minuscule schakelaartjes.
Maar... je moet wel handig zijn, in ieder geval handiger dan ik, om die reparatie zelf te doen. En dan wordt het arbeidsloon al snel hoger dan de aanschaf van een kraan, die je wél zelf kan monteren.
Het is in het kader van duurzaamheid natuurlijk vloeken in de kerk, maar een nieuwe kraan lijkt mij toch de enige oplossing. En ja, ze gaan vaker kapot. Ze liggen niet voor niets in rijen in de rekken van de caravanshop.


Dick antwoordt op 06 December 2018 om 18:13:

Bedankt voor alle wijze raadgevingen. Ik ga een nieuwe kraan aanschaffen!


TheoS antwoordt op 07 December 2018 om 12:09:

Meestal is het binnenwerk - de electronica - eenvoudig zelf te verwisselen. Hoe je hem openmaakt is afhankelijk van de soort kraan. Een dealer die dit verkoopt kan je vertellen hoe dat moet.
Dit binnenwerk kost minder dan de helft van een nieuwe kraan.


Quirien antwoordt op 07 December 2018 om 16:04:

Je kunt natuurlijk ook gewoon eerst eens contactspray 2010. Kontakt 60 100 ml oxide- oplossende contactreiniger op de micro switches spuiten. ( Busje met rode teksten) Daarna even in laten werken en eventueel voorzichtig met doekje nawrijven of deppen.
Doe ik ook elk jaar mijn stekkers mee inspuiten of electronica/verbindingen.
Scheelt je misschien een kraan kopen.


Arie antwoordt op 08 December 2018 om 11:02:

Tijdens vakantie in september werkte 'de kraan' op het aanrecht ineens niet meer. In toiletruimte echter wel, dus pomp niet kapot. Conclusie; iets mis met de kraan. Heb toen de draad doorgeknipt en er een stuk snoer met een schakelaar tussen gezet. Kon doen toch bij aanrecht pomp aan en kraan open zetten.
Bij thuiskomst kraan bekeken en toen bleek dat de handel heel simpel verwijderd kon worden. Zag toen dat kabeltje naar microswitch in kraan gekneusd was. Koper was door, dus geen contact. Kabeltje met soldeerbout en kousje gerepareerd.
Microswitch is overigens ook simpel te vervangen.


ton groenendijk antwoordt op 08 December 2018 om 15:52:

Er is de laatste tijd wat gedoe geweest over de inhoud van de bijdragen. Dit draadje vult mij met vreugde. Of je nu handig bent of niet, er worden waardevolle adviezen gegeven, waar je wat aan hebt.
En de vraagsteller antwoordt ook! Dit is hoe het forum gevuld moet worden!


Hafar antwoordt op 08 December 2018 om 18:15:

Door de kortsluiting is er even een te grote stroom door de contactpunten van de microswitch in de kraan gegaan en daardoor zijn de contacten waarschijnlijk aan elkaar "gelast". Als je er bij kan komen kan je ze voorzichtig proberen van elkaar los te maken, een stukje fijn schuurpapier er een aantal keren tussendoor halen (aan weerskanten) en dan heb je grote kans dat het gewoon weer werkt.

Succes

HafarReageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker