Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Kip shelter-trigano minisilver 270

Ben vraagt op 21 January 2019:

Wij willen iets groter, onze caretta gaat er dus uit en wij willen graag een kip shelter er voor in de plaats. ik ben me echter lam geschrokken van de prijzen, een leuk alternatief is een trigano minisilver. Waarom zij deze goedkoper dan de kip en wat is de kwaliteit van de trigano?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Aad antwoordt op 21 January 2019:

Inderdaad is de Shelter belachelijk duur. De kwaliteit is echter heel veel beter dan van de Trigano, vind ik.
Maar even “outside-the-box”: op de vakantiebeurs heb ik in een nieuwe Alpenkreuzer gekeken. Zo hee, dat is veel ruimte! Tweepersoonsbed op lattenbodem en hij zet razendsnel op. In één beweging wagen plus voortent opgezet. Prijs minder dan 7000,-
Ik zeg dit, omdat ik de Shelter dichter bij een vouwwagen vind staan dan dat ik het een caravan vind.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 21 January 2019:

Kip is een kleine zelfstandige producent en de Mini Silver wordt door Trigano (Adria, Caravelair en Sterckeman) gemaakt, dat een enorm concern is die ook nog campers maakt. Die kunnen veel goedkoper inkopen en produceren.
Bovendien vind ik de prijs-kwaliteit verhouding tegenwoordig prima van die merken.


Ben antwoordt op 21 January 2019:

Bedankt voor de reacties tot nu toe. Een vouwwagen is geen optie, dan ben ik nog beter af met onze caretta 1500. Wij hebben sinds twee jaar spaanse windhonden en deze gaan absoluut mee op vakantie. Echter mocht het een keer een slechte zomer zijn dan willen we met de honden lekker kunnen vertoeven in de caravan zonder eerst in de regen een voortent op te moeten zetten voor de caretta. Wij gaan trouwens naar een hondencamping met omheinde plaatsen van 250 vierkante meter. Maar dat even terzijde


Quirien antwoordt op 22 January 2019:

Ik sluit mij bij Menno aan inzake de prijs/kwaliteits verhouding. Niets mis mee met de Caravalair etc. . Misschien hier en daar is het wat lichter uitgevoerd maar de ervaring in onze Familie , het steekt best goed in elkaar met weinig problemen. Dat is soms bij de duurdere merken in onze ervaring wel eens heel anders. Maar goed dat is niet aan de orde.

Ook even verder denkend heb je gezien de situatie die je nu schets met de honden wel eens gedacht aan een Knaus Sport en Fun?
En begrijp mij goed, ga níets opdringen of wat dan ook, maar het lijkt mij toch iets comfortabeler, zeker wat ruimte betreft met de honden binnen.

En misschien op de occasionmarkt, mocht een nieuwe te duur zijn, een paar jaar oud voor een redelijke prijs te koop. En ja, je praat dan wel over iets heel anders dan de Kip Shelter of Mini Silver 270.

En achter je Duster TCe 125 pk??? Als ik hier bereken met 300kg belading en 200 kg in de caravan nog niet eens zo'n gekke combinatie.
Ik hou er mee op want anders wordt het antwoord weer veel te lang.


Gerrie antwoordt op 22 January 2019:

Ben, waarom niet gaan voor een gewone lichtgewichtcaravan. Het voordeel hiervan is meer ruimte en er is altijd wel een passende luifel of voortent te vinden. De genoemde caravans vragen altijd om een speciale voortent en dus een duurdere. Qua auto kan dat prima. Wij trekken een caravelair antares style 390 met een gewicht van bijna 900 kg. en geladen iets meer dan 1000 kg met een Hyundai Kona met 120 pk en een koppel van 172. Dit gaat probleemloos.


Ben antwoordt op 23 January 2019:

Bedankt voor de reacties. Het liefst wil ik eigenlijk geen caravan, dus dat wij nu iets groter gaan gaat echt tegen mijn principes in. Less is more. Wij hebben besloten om nog een jaar met de caretta op pad te gaan. Volgend jaar komt er toch een kip shelter. Ondanks dat hij toch wel prijzig is heeft hij ook wel voordelen. De breedte, geen extra spiegels nodig, breed bed (170 ipv 140 mini shelter), leuk demontabel keukentje, de kleur kan je een beetje bij de auto kiezen, een offroad uitvoering en het ziet er degelijk maar simpel uit. De genoemde alternatieven zien er mooi uit maar dat is nou net niet wat wij willen, teveel luxe. Maar in ieder geval bedankt voor het meedenken. Mocht er nog iemand zijn met ervaringen met een kip shelter dan horen wij dat graag!


Arie antwoordt op 27 January 2019:

Ben, ik denk dat ik je begrijp; jij wilt kamperen maar je honden zijn geen kenneldieren. Nou, als die ruimte hadden in de Caretta, dat hebben ze die ook in de Shelter, maar dan kan je er zelf ook makkelijk in bewegen.
Wij hebben een Shelter Basic en zelf aanpassingen gedaan. Inderdaad een reusachtig bed en in dagindeling genoeg ruimte om te zitten en op te bergen. ( je kan ook de korte kussens aan de voorkant in de nachtindeling leggen voor de honden).
Ik zou wel een kenteken er bij nemen, technisch geen verschil, maar je zit snel over de 750 kg heen hebben wij gemerkt.
Tja de prijs is net als de restwaarde hoog, maar dan heb je voor iets meer wel iste helemaal naar je zin.


Ben antwoordt op 23 May 2019:

Even snel een terugkoppeling: de caretta is verkocht en woont nu in belgie. Nu hebben wij een shelter gekocht in duitsland, dit scheelt enorm veel geld. Afspraak gemaakt bij het rdw voor een nederlands kenteken, wel oude duitse kentekenpapieren meenemen, en gaan met die kip shelter! Wij hebben wel bewust gekozen voor een basic. Het leuke keukentje wat je aan de achterkant hangt is toch wel erg klein. Plus dat je weinig ruimte overhoud onder de luifel om fatsoenlijk te zitten.Het is een staalblauwe met reservewielhouder voorop gemonteerd, lichtmetalenvelgjes, de waard luifel, koelbox, fietsendrager (verkocht) wintercover (verkocht) en er is in 4 jaar tijd slechts een keer mee gekampeerd, wat je dan ook wel ziet aan de staat van de shelter. Wij hadden ook de keuze om een nieuwe te kopen echter dit scheelde bijna 7000 euro!! Dus zoeken in duitsland loont echt wel de moeite. En, zoals Menno ooit aangaf, Als je wat moeite doet heb je zo een nederlands kenteken. Kost ongeveer 100 euro. Groet BenReageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker