Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

2 gelijke motoren

JOHN vraagt op 26 January 2019 om 09:31:

Ik heb een vraag betreft 2x een Renault. Ik wil een andere auto aanschaffen. Heb nu een Renault Mégane 1.2 116 pk 2013. Op het oog een Mégane, kadjar, talisman en senic. Allen hebben 132pk motor is gelijk en toch heel veel verschil. Kadjar heeft beperking in de bergen. De Mégane en Talisman gaat maar snel terugschakelen. Senic komt als beste eruit. Ik begrijp niet hoe het kan dat de Kadjar beperkingen heeft in de bergen. Kunt u mij vertellen waar dit aan ligt.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

John antwoordt op 26 January 2019 om 09:45:

Aanvulling op mijn vraag heb een caravan knaus 420QD van 2007. Beladen 1270kg. Huidige auto red het wel maar houdt niet over. Wil even meer vermogen, mijn vraag hoe kan er verschil zijn als elke motor 132pk heeft en allen op zelfde platform is gebouwd. Dan nog een vraag is een diesel van dit merk een optie met 110 pk. Wat is jullie voorkeur.


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 26 January 2019 om 09:57:

Klik op trekkrachtgrafiek bij de berekening en kijk goed naar de achterliggende cijfers. Een klein verschil kan net een ‘kantelpunt’ zijn waardoor de conclusie net anders wordt maar het vetschil in praktijk heel klein is.


Jan Teepe antwoordt op 27 January 2019 om 09:17:

John. Jij hebt het waarschijnlijk over oudere jaargangen. De nieuwe 1.3 benzinemotoren hebben dezelfde specs. Zowel in Kadjar als in Scenic. De overbrengingen zijn ook gelijk. Beiden kunnen ook geleverd worden met dezelfde EDC. De nieuwe 1.3 benzinemotor wordt in alle Renaults, Nissans, Mitsubishi's en Daimlers beschikbaar.


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 27 January 2019 om 19:34:

Volgens mij moet je de Kadjar met 600 kg beladen voordat je ‘beperkingen’ zou kunnen hebben in de bergen. Dat een Megane het dan in bergen beter doet dan de Kadjar komt omdat de Megane 150 kg minder weegt.


John antwoordt op 29 January 2019 om 12:06:

Dank voor de reacties, alleen geeft caravantrekker bij een Mégane geen beperking op in de bergen. Wel bij de Kadjar. Bij Mégane is score slechter dan bij Kadjar qua snelheid. Dit komt door het gewicht. Maar ik blijf het vreemd vinden dat kadjar beperkingen heeft betreft bergop. Kijk ik bij nieuwe senic met 132pk lijkt dit perfect te zijn. Helaas zijn deze net even te duur. Deze verschillen betreft advies begrijp ik niet geheel. Alvast dank voor reacties


John antwoordt op 29 January 2019 om 12:09:

Gaat om Renault 1.2 132PK. MÉGANE EN KADJAR.
Of de diesel 1.5 110 pk.


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 29 January 2019 om 15:40:

De opmerking 'beperking in de bergen' heeft meestal betrekking op het percentage waarop (weg)gereden kan worden. Je hebt m.i. namelijk een beperking als je niet kunt (weg)rijden op een helling van 12% (op 1500 meter hoogte). Een tweede beperking kan zijn dat je geen 50 km/u kunt rijden op 12%.


Frank antwoordt op 03 February 2019 om 11:32:

Ik zou eens gaan proefrijden met de diesel en dan met de caravan er aan kijk dan eens naar het verbruik een 1.5 diesel zal echt fijner trekken dan een benzine als je de eind kosten dan mee neemt is de diesel misschien paar honderd meer per jaar(of niet) maar je hebt gewoon meer rij genot ik ben van benzine weer terug bij diesel bevald veel beter


Ad(Fendt) antwoordt op 04 February 2019 om 07:47:

Ik ben het met Frank eens. Ik heb zowel een Tce 130 (Scenic) als een Dci 110 (Megane III) gereden, mét en zonder caravan. De Tce is absoluut sterk genoeg, maar is niet echt heel sterk in zuinigheid. De Dci daarentegen is juist een superauto, zowel qua trekkracht als qua zuinigheid.
Als je de auto gebruikt gaat aanschaffen, dan is de grens (in km's) om diesel te rijden al weer lager, dus die optie zou ik zéker eens bekijken..Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

Blijf van het gas af!

De koppeling is een gevoelig onderdeel van je auto als je met een caravan gaat rijden. Door niet te veel gas te geven gaat die veel langer mee. Lees hoe je met en zonder caravan je auto langer heel houdt.

Caravanspiegels

Zijn extra caravanspiegels verplicht? Vaak wel, maar belangrijker is dat je er ook wat in ziet.

© 2004-2019 Caravantrekker