Caravantrekker.nl

Enkele bedden in caravan

MarS90 vraagt op 31 maart 2019:

Waarom zou je kiezen voor enkele bedden in je caravan? Je houdt toch van elkaar?

Wij zijn vijftigers maar ik moet er niet aan denken om alleen onder een dekbed te liggen. Dat doe ik thuis namelijk ook niet. Zeker als het in het voorjaar nog een beetje koud is heb je elkaars warmte toch nodig.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 31 maart 2019:

Juist omdat je van elkaar houdt wil je je partner niet wakker maken als je er snachts uit moet 😉

Ik heb de indruk dat het aantal caravans en campers met enkele bedden steeds meer gekocht wordt. Maar misschien wel door 65plussers.


ton groenendijk antwoordt op 1 april 2019:

Wat een fantastisch onderwerp, en dat meen ik echt! Nu eens niet over Nm's of andere prestaties, maar gewoon en liefdevol intermenselijk gedrag.
Ah, Menno, als je het echt met elkaar kan vinden is het helemaal niet erg te merken dat je partner er even uit moet.
En mijn ervaring is, caravannend vanaf 1988, dat het weinig uitmaakt, lengte- of breedtebed, het is allemaal even onhandig. Maar als je niet wakker wordt van je kruipende partner, wordt je het wel van zijn klotsende voeten op de vloer. Dan realiseer je je pas hoe ver je van hem/haar verwijderd bent geraakt.
Voor alle mensen die van elkaar houden (ook 70-plussers) en die het geld er voor hebben: Eriba maakt een langslaper met een wig in de matrassen aan het voeteneinde. Kom je er makkelijker uit. Maar je hebt ook niemand meer om je koude voeten te verwarmen. Uiteindelijk is alleen ook vaak eenzaam.


Jan Br antwoordt op 1 april 2019:

Na diverse caravans met een frans bed afgelopen jaar overgestapt op een caravan met twee enkele bedden. Waarom?

Wij kregen beiden steeds meer het idee dat we elkaar onbedoeld gedurende de nacht wakker maakten. Mijn vrouw slaapt soms slecht en ik moet er gedurende de nacht minimaal 1 maar soms zelfs 2 maal uit.

Als we dan wakker worden, dan hadden we beide last om weer goed in te slapen. Dus sinds afgelopen jaar twee enkele bedden, maar met een uittrekbaar stukje lattenbodem tussen de beide enkele bedden. Bij de caravan werd een opvulmatras geleverd en omdat we de beide enkele bedden hebben voorzien van een topdekmatras heeft mijn vrouw ook een topdekmatras aangepast voor het opvulstuk. Het resultaat heeft onze verwachtingen overtroffen. We slapen beide aanzienlijk beter dan voorheen. We kunnen kiezen of we los van elkaar slapen of naar elkaar toe kruipen. Het bed is op deze wijze 210x200cm en wij noemen het onze "speelweide" We hebben beide nog geen enkele moeite om over het voeteneinde het bed te verlaten, mede door de forse breedte van het bed. Wij zouden niet anders meer willen.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker