Caravantrekker.nl

Caravanspiegels

Beverwijk vraagt op 01 April 2019:

Ik rij met een CX5 Mazda en heb caravanspiegels van Milenco
echter als ik van chauffeursplaats verwissel en mijn vrouw gaat verder rijden dan zet ze de stoel hoger en dichterbij het stuur gevolg de caravanspiegels moeten anders ingesteld worden en dat is een hels karwei dat lukt erg moeilijk zijn er ook caravanspiegels bijv emuk die je sneller kunt instellen of een ander merk Graag advies om dit beter te doen

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 01 April 2019:

Juist Emuk spiegels zijn heel moeilijk te verstellen. Handig omdat je ze daardoor niet elke keer opnieuw moet instellen maar nu dus juist heel onhandig.

Er zijn spiegels die met een zuignap op het glas van de bestaande spiegel geplaatst worden. Dan zou de caravanspiegel meegaan met de elektrisch verstelbare autospiegel. Toch ben ik geen voorstander van deze spiegels omdat ze de standaard autospiegel afdekken en je m.i. altijd beide spiegels moet kunnen gebruiken.


Ale Kok antwoordt op 01 April 2019:

Mijn ervaring is dat de spiegels het beste kunnen worden ingesteld door degene die achter het stuur zit.
Die weet na het een paar keer gedaan te hebben het beste hoeveel er gedraaid moet worden.
Bij het naar links/rechts/boven/onder roepen is het voor degene die aan de spiegel draait heel moeilijk te bepalen hoeveel er gedraaid moet worden.


Jan Br antwoordt op 01 April 2019:

Ik heb op mijn CX5 destijds Oppi-spiegels gehad en die zijn zeer eenvoudig bij te stellen. Trouwens heel fijne spiegels, welke op maat gemaakt worden voor de auto. Licht en trillingsvrij.


aadje antwoordt op 01 April 2019:

@Beverwijk ik begrijp je probleem even het spiegelhuis losmaken van het stangetje en dan de boel even inspuiten met siliconespray en weer vastzetten en niet te vast dan gaat het verstellen duidelijk soepeler.


Jasper antwoordt op 14 April 2019:

Beverwijk, ik heb met verschillende auto's ook diverse spiegels gehad. Maar heb nu ook Milenco's. Die kun je zo vast of los draaien als je wilt. Ik denk dat voor jou daar ook de clou in zit. Gewoon effe uitproberen.
Ik ben het niet met je eens dat het een hels karwei is. Vandaag nog weer eens ervaren toen ik de caravan uit de stalling haalde en de spiegels vergeten was in te stellen, hoe gemakkelijk dat gaat door het raampje. Alleen de rechter spiegel moet je even hulp krijgen van je vrouw. Maar ook dat is een fluitje als je een beetje op elkaar ingesteld bent. Je zult zien dat het echt heel simpel lukt!


ton groenendijk antwoordt op 15 April 2019:

@jasper: "Pas op, vriend. "even hulp krijgen van je vrouw" Voor je het weet krijg je de hele genderneutrale actielobby van Nederland over je heen.
Dat je stigmatiseert, of dat je je vrouw op een plek zet, of waarom je dat zelf niet doet.
Ach, het is maar een grapje. Wij, caravanners, zijn kennelijk toch nog wel van de traditionele soort.


Jasper antwoordt op 18 April 2019:

Haha, Ton. Je weet er ook weer wat moois van te maken.
De vraag is of Menno het ook weet te waarderen, want het is natuurlijk een pracht van een aanleiding om daar nog een eindeloos over door te gaan klieren. Daar zijn we tegenwoordig zo goed in...
Weet overigens dat mijn vrouw er juist op gebrand is om veel van die caravan-karweitjes zelf te gaan doen en niet meer over wil laten aan een ouwe man als ik. Dus?....


ton groenendijk antwoordt op 19 April 2019:

Dus?....
Dus zijn wij de enigen die ons dit zijsprongetje veroorloven met het dringend verzoek hier niet op te reageren.
Als je de grap uit gaat leggen is hij niet leuk meer.Let op: dit is een oude vraag!

Reageer, alleen als dit onderwerp weer actueel is!

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Maximaal trekgewicht

Wat een auto wettelijk maximaal mag trekken staat op de kentekencard.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Toelichting bij het trekadvies

Om het trekadvies beter te gebruiken is het verstandig je even te verdiepen in de achtergrond. Lees daarom deze uitgebreide toelichting om meer profijt van het advies te hebben.

©2021 Caravantrekker