Caravantrekker.nl

Caravanspiegels

Beverwijk vraagt op 1 april 2019:

Ik rij met een CX5 Mazda en heb caravanspiegels van Milenco
echter als ik van chauffeursplaats verwissel en mijn vrouw gaat verder rijden dan zet ze de stoel hoger en dichterbij het stuur gevolg de caravanspiegels moeten anders ingesteld worden en dat is een hels karwei dat lukt erg moeilijk zijn er ook caravanspiegels bijv emuk die je sneller kunt instellen of een ander merk Graag advies om dit beter te doen

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 1 april 2019:

Juist Emuk spiegels zijn heel moeilijk te verstellen. Handig omdat je ze daardoor niet elke keer opnieuw moet instellen maar nu dus juist heel onhandig.

Er zijn spiegels die met een zuignap op het glas van de bestaande spiegel geplaatst worden. Dan zou de caravanspiegel meegaan met de elektrisch verstelbare autospiegel. Toch ben ik geen voorstander van deze spiegels omdat ze de standaard autospiegel afdekken en je m.i. altijd beide spiegels moet kunnen gebruiken.


Ale Kok antwoordt op 1 april 2019:

Mijn ervaring is dat de spiegels het beste kunnen worden ingesteld door degene die achter het stuur zit.
Die weet na het een paar keer gedaan te hebben het beste hoeveel er gedraaid moet worden.
Bij het naar links/rechts/boven/onder roepen is het voor degene die aan de spiegel draait heel moeilijk te bepalen hoeveel er gedraaid moet worden.


Jan Br antwoordt op 1 april 2019:

Ik heb op mijn CX5 destijds Oppi-spiegels gehad en die zijn zeer eenvoudig bij te stellen. Trouwens heel fijne spiegels, welke op maat gemaakt worden voor de auto. Licht en trillingsvrij.


aadje antwoordt op 1 april 2019:

@Beverwijk ik begrijp je probleem even het spiegelhuis losmaken van het stangetje en dan de boel even inspuiten met siliconespray en weer vastzetten en niet te vast dan gaat het verstellen duidelijk soepeler.


Jasper antwoordt op 14 april 2019:

Beverwijk, ik heb met verschillende auto's ook diverse spiegels gehad. Maar heb nu ook Milenco's. Die kun je zo vast of los draaien als je wilt. Ik denk dat voor jou daar ook de clou in zit. Gewoon effe uitproberen.
Ik ben het niet met je eens dat het een hels karwei is. Vandaag nog weer eens ervaren toen ik de caravan uit de stalling haalde en de spiegels vergeten was in te stellen, hoe gemakkelijk dat gaat door het raampje. Alleen de rechter spiegel moet je even hulp krijgen van je vrouw. Maar ook dat is een fluitje als je een beetje op elkaar ingesteld bent. Je zult zien dat het echt heel simpel lukt!


ton groenendijk antwoordt op 15 april 2019:

@jasper: "Pas op, vriend. "even hulp krijgen van je vrouw" Voor je het weet krijg je de hele genderneutrale actielobby van Nederland over je heen.
Dat je stigmatiseert, of dat je je vrouw op een plek zet, of waarom je dat zelf niet doet.
Ach, het is maar een grapje. Wij, caravanners, zijn kennelijk toch nog wel van de traditionele soort.


Jasper antwoordt op 18 april 2019:

Haha, Ton. Je weet er ook weer wat moois van te maken.
De vraag is of Menno het ook weet te waarderen, want het is natuurlijk een pracht van een aanleiding om daar nog een eindeloos over door te gaan klieren. Daar zijn we tegenwoordig zo goed in...
Weet overigens dat mijn vrouw er juist op gebrand is om veel van die caravan-karweitjes zelf te gaan doen en niet meer over wil laten aan een ouwe man als ik. Dus?....


ton groenendijk antwoordt op 19 april 2019:

Dus?....
Dus zijn wij de enigen die ons dit zijsprongetje veroorloven met het dringend verzoek hier niet op te reageren.
Als je de grap uit gaat leggen is hij niet leuk meer.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker