Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Led caravan auto storing

Henry vraagt op 01 April 2019:

Hallo allemaal.
Ik heb een caravan met led verlichting en een opel insignia van 2011..alles werkt wel maar de auto geeft storing..en de knipperlichten gaan heel snel..weet iemand een oplossing..zelf heb ik een verloop 13 polig led controller gevonden op internet maar kost 150 euro maar weet niet of dat wat is..misschien een andere oplossing??

Gr
Henry

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 01 April 2019:

Een dergelijke oplossing werkt vaak wel.
Als je zelf gaat 'klussen' is extra weerstand inbouwen in de caravan verlichting misschien ook nog een mogelijkheid. Bijvoorbeeld door een gewoon lampje er parallel tussen te zetten maar dat blijft een noodoplossing.


ton groenendijk antwoordt op 02 April 2019:

Wellicht een wat overbodige opmerking, maar heb je gecontroleerd of in werkelijkheid ook gebeurt wat het dashboard van je auto aangeeft?
Ik heb nl. ondervonden dat bv een melding "richtingaanwijzer defect" niet hoeft te betekenen dat zulks ook echt zo is. Zoals Menno aangeeft ziet de computer te weinig weerstand en geeft een foutmelding.
Die meldingen kunnen per computer verschillen. Ik heb nu voor de tweede keer een C max en beide auto's geven, bij gebruik van dezelfde caravan heel andere foutmeldingen. In beide gevallen blijkt de verlichting het gewoon te doen. Welkom in de wondere wereld van nullen en eenen.


Henry antwoordt op 02 April 2019:

Geeft meerdere storingen
Linker en rechter achterlicht
Nu schijnt het dat ik de insignia trekhaak op led kan maten zetten door de dealer..maar ze weten niet of dan een aanhanger met gewone verlichting het dan ook doet.


ton groenendijk antwoordt op 02 April 2019:

Ik zei het al eerder: ik ben bepaald geen technicus. Maar is het een heel dom idee om de ledlampjes in de achterbumper van de caravan te vervangen door normale lampjes? dat betekent het verwisselen van zes lampjes en de rij-verlichting is dan (hopelijk) in orde. Alleen de contourverlichting blijft dan over, maar dat zal geen probleem opleveren, net als de binnen verlichting, die immers via de paal of de accu loopt.


TheoV antwoordt op 08 May 2019:

@ton groenendijk: de meeste ledverlichting krijg je niet eens open. Lampjes vervangen is er dan niet meer bij. Als je pech hebt zijn de lampen mooi geïntegreerd in de achterbumper en kan je er niet eens op een deftige manier andere lampen op plaatsen. Een extra box of weerstanden toevoegen is dan de enige oplossing. Een extra weerstand heeft wel 1 heel groot nadeel. Defecte verlichting wordt niet meer gedetecteerd. De leds gebruiken meestal 3W om een remlicht of knipperlicht te emuleren heb je dus 18W aan parallelle weerstand nodig. Bij 12V is dat een weerstand van 8 Ohm. Gaat nu de led stuk, dan blijft de auto een verbruik zien van 18W.

Een goede box zou dit probleem moeten verhelpen.

De CAN-bus van Erich Jaeger heeft deze problemen niet. Bij een nieuwe installatie is die zeker het overwegen waard.

Ik heb ook een Ford en daar gaan de remlichten knipperen. De rest werkt wel normaal.Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker