Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Led caravan auto storing

Henry vraagt op 01 April 2019 om 13:04:

Hallo allemaal.
Ik heb een caravan met led verlichting en een opel insignia van 2011..alles werkt wel maar de auto geeft storing..en de knipperlichten gaan heel snel..weet iemand een oplossing..zelf heb ik een verloop 13 polig led controller gevonden op internet maar kost 150 euro maar weet niet of dat wat is..misschien een andere oplossing??

Gr
Henry

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 01 April 2019 om 16:07:

Een dergelijke oplossing werkt vaak wel.
Als je zelf gaat 'klussen' is extra weerstand inbouwen in de caravan verlichting misschien ook nog een mogelijkheid. Bijvoorbeeld door een gewoon lampje er parallel tussen te zetten maar dat blijft een noodoplossing.


ton groenendijk antwoordt op 02 April 2019 om 09:04:

Wellicht een wat overbodige opmerking, maar heb je gecontroleerd of in werkelijkheid ook gebeurt wat het dashboard van je auto aangeeft?
Ik heb nl. ondervonden dat bv een melding "richtingaanwijzer defect" niet hoeft te betekenen dat zulks ook echt zo is. Zoals Menno aangeeft ziet de computer te weinig weerstand en geeft een foutmelding.
Die meldingen kunnen per computer verschillen. Ik heb nu voor de tweede keer een C max en beide auto's geven, bij gebruik van dezelfde caravan heel andere foutmeldingen. In beide gevallen blijkt de verlichting het gewoon te doen. Welkom in de wondere wereld van nullen en eenen.


Henry antwoordt op 02 April 2019 om 11:58:

Geeft meerdere storingen
Linker en rechter achterlicht
Nu schijnt het dat ik de insignia trekhaak op led kan maten zetten door de dealer..maar ze weten niet of dan een aanhanger met gewone verlichting het dan ook doet.


ton groenendijk antwoordt op 02 April 2019 om 14:53:

Ik zei het al eerder: ik ben bepaald geen technicus. Maar is het een heel dom idee om de ledlampjes in de achterbumper van de caravan te vervangen door normale lampjes? dat betekent het verwisselen van zes lampjes en de rij-verlichting is dan (hopelijk) in orde. Alleen de contourverlichting blijft dan over, maar dat zal geen probleem opleveren, net als de binnen verlichting, die immers via de paal of de accu loopt.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

In welke versnelling?

Wanneer heb je voldoende trekkracht en wanneer moet je schakelen als je met een caravan gaat rijden?

Hulpvering

Hulpvering kan het rijcomfort met een caravan enorm verbeteren. Hoe komt dat en welke mogelijkheden zijn er?

B of BE-rijbewijs?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

© 2004-2019 Caravantrekker