Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Spiegels

Ruud vraagt op 09 April 2019 om 08:21:


Kun je de Milenco Aero spiegels ook verticaal gebruiken?
Moet dan de scherpe punt beneden of de ronde kant ?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

PieteR antwoordt op 09 April 2019 om 10:48:

Je moet je spiegels altijd zo afstellen, dat je het meeste zicht hebt op het verkeer achter je. Dat zou zelfs een diagonale stand kunnen betekenen. Maar het stellen van de spiegels is, binnen de lijnen van de regelgeving, aan de chauffeur.

Zou ik ze staand afstellen? Nee, omdat ik dan niet genoeg breedte zie.


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 09 April 2019 om 13:02:

Spiegels instellen is heel persoonlijk. Ik rijdt zelf altijd met verticale spiegels omdat ik graag de hele caravan wil zien. Tevens gebruik ik de caravanspiegels alleen om ver naar achter te kijken en voor verkeer naast je gebruik ik de gewone standaard autospiegel wel.

Bij Milenco zou ik de punt naar boven doen. Eventueel iets naar de auto toe gedraaid zodat je aan de rechterkant van de (bestuurders) spiegel wel de hele caravan ziet.

Dus de linkerspiegel zo: /
de rechterspiegel: \


PieteR antwoordt op 10 April 2019 om 00:34:

Haha, ik gebruik de spiegels net andersom: De caravanspiegels om vlak langs de caravan te kijken en de autospiegels als breedte/dodehoekspiegels.

Vroeger, toen ik nog jong, knap en bescheiden was , had ik rechts een dubbele spiegel aan de cabine hangen, die op deze manier gesteld moest worden, daar heb ik die gewoonte van overgenomen en dat bevalt me uitstekend, vooral bij het indraaien van nauwe inritjes. Ik kan dan heel goed zien waar het binnenste caravanwiel terechtkomt.

En inderdaad, de rechthoekige caravanspiegels staan rechtop, want ik zie er meer breedte in dan in Milenco spiegels, die ik ook heb gebruikt. Ik vind dat sowieso geen fijne spiegels.


Rico antwoordt op 10 April 2019 om 10:53:

Ik had mijn oude Repusel spiegels altijd horizontaal. Je hebt dan een zo breed mogelijk blikveld. Kijk daarmee ook strak langs de caravan. Met de gewone autospiegels kijk ik strak langs de auto en kijk naar het front van de caravan. Heb een busje, en kan daardoor net de dakrand aan de voorkant zien, handig met takken of evt als het heel krap wordt in de bergen. Heb een busje, dus mijn autospiegels zitten wat hoger. Weet niet of je de dakrand ook kunt zien bij een gewone auto.

Ik heb om precies te zijn 1 vakantie nieuwe Milenco's gebruikt, de grote versie. Maar ondanks dat het glas veel groter is dan van een Repusel, is het blikveld veel kleiner, blijkbaar is het glas minder bol. De bevestigingsmethode van de Milenco vind ik in de praktijk drie keer niks.

Heb nu net weer nieuwe spiegels gekocht, Repusel Luxmax. Weer even een snelle test gedaan, zitten zo vast als een huis op de autospiegel en weer prima blikveld.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker