Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Dometic 5310 Ijskast waakvlam dooft uit

Tom Lambrechts vraagt op 13 April 2019 om 11:57:

Ik heb een probleem met de Dometic ijskast die ik bij jullie heb aangekocht.

De vlam van mijn dometic ijskast blijft uitgaan. Ik heb reeds de sproeier uitgeblazen. Ik heb ook de de sproeier gedemonteerd en de hele leiding en regeling doorgeblazen. Die lijkt helemaal vrij. Toch blijft de vlam uitgaan.

Het lijkt niet met het thermokoppel te maken hebben omdat de vlam ook uitgaat als ik de regelknop blijf indrukken en er dus zeker gastoevoer is. Als ik zonder de regelknop in te drukken onmiddellijk terug de ontsteking activeer gaat de vlam ook weer aan en is er een steekvlam in de schoorsteen. De gastoevoer is dus niet het probleem.

Iemand een idee waar te zoeken?

Hier is een filmpje waar het probleem op te zien is:

https://youtu.be/5kMLkfu3THM

Hulp wordt erg op prijs gesteld

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Jan@ antwoordt op 13 April 2019 om 16:48:

Toch misschien de drukregelaar?. Die kunnen blijkbaar ook verslijten en worden nogal eens vergeten.


Debouncer antwoordt op 13 April 2019 om 20:33:

Mogelijk zit het probleem in de standenschakelaar (de keuze voor 12v, 230v of gas). Daar zat het bij mij ook. Als die schakelaar niet goed werkt dan krijgt het thermokoppel (meer precies het veiligheidsklepje voor het thermokoppel) geen spanning en gaat de vlam uit wanneer de knop wordt losgelaten. Vervangen van de standenschakelaar kan heilloos zijn omdat je mogelijk rot voor rot wisselt. Gelukkig kan je de standenschakelaar omzeilen. De dealer zal zeggen dat dat niet veilig is, maar vroeger zat het zo vanaf fabriek en dat werkte ook. Maak dus de bovenkant van de kast vrij en dan zie je achter de de knop die je in moet drukken om te ontsteken twee draden die naar de enegiekeuzeschakelaar lopen. Markeer die draden en hun plek en neem ze los. Maak van een dun elektrodraadje een omleiding dus even twee schuifcontacten op het draadje bevestigen. Bevestig dit op de plek waar je de andere draden los nam. Start de kast op gas. Blijft hij werken dan was dit de oorzaak. Je kan de situatie dan zo laten alleen moet je wanneer je naar een andere enegiesoort overschakelt wel even de gastoevoer stoppen door middel van de rode gaskraan die waarschijnlijk in het keukenkastje zit. Tegelijkertijd twee energiebronnen sloopt je kast vakkundig. Mocht het bovenstaande niet werken, zal je naar de dealer of Dometic moeten gaan. Succes.


Chateau antwoordt op 13 April 2019 om 20:33:

Het probleem ligt aan de knop van de gas die in gedrukt moet houden. Heb dat ook voor gehad met nieuwe koelkast. U kan de knop niet diep genoeg indrukken, de holte in de knop bij opvullen dat u die dieper kan indrukken. Ik heb het toen eerst met een tang gedaan. Het ventiel was niet helemaal ingedrukt.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker