Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Tijdelijke stalling in Zuid Spanje

JHN vraagt op 29 April 2019:

Wij willen na 6 wkn rond zwerven in Zuid Spanje onze CV ergens laten staan en in september weer oppikken voor retour 3 wkn via Portugal naar NL.
Wie weet een veilig adres?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Andreas-NL antwoordt op 04 May 2019:

Ik had je graag geholpen want ik overwinter in Z.-Spanje maar neem de caravan nog steeds mee naar huis. Maar vrienden laten wél de caravan achter, bijv. bij La Dama in Elche en zijn daar zeer tevreden over maar helaas heb ik al een paar maal gehoord dat men daar vol zit...
Mocht ik nog iets horen, dan meld ik me wel..


Jan Teepe antwoordt op 06 May 2019:

Houd er rekening mee, dat uw caravan in het buitenland maar een halfjaar, per jaar, verzekerd is door uw NL verzekeraar. Als uw caravan langer dan deze periode in het buitenland, in dit geval Spanje/Portugal verblijft, dient u een extra verzekering voor de caravan in Spanje/Portugal af te sluiten, als u verzekerd wilt blijven.Een allrisk caravan verzekering is moeilijk te vinden in Spanje. Er zijn wel caravan stallingen die uw caravan verzekeren tijdens de stallingsperiode. Doe wel navraag naar de dekking van deze stallingsverzekering. Vaak laat die dekking te wensen over. En gewoon met behulp van Google een caravanstalling zoeken in de buurt waar u die wilt. Er zijn er genoeg, maar er is ook veel vraag naar stalling, dus goed informeren. En dat kan veelal in het Engels/Duits/Frans.Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker