Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Hoe stel je oplooprem af

Christiaens vraagt op 07 May 2019 om 17:02:

hoe kan ik de koppeling van de caravan afstellen zodat deze niet gans indrukt tijdens het remmen?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 07 May 2019 om 18:22:

Eh... de koppeling (schuifstuk) kan je niet instellen. Als de rem te snel ‘inkomt’ is de oploopdemper versleten. Uiteraard kan je de remmen zelf wel afstellen maar ik kan/doe dat niet zelf.


Sjef Bertens antwoordt op 07 May 2019 om 21:06:

Het te ver indrukken van het schuifstuk kan mogelijk opgelost worden door de remmen te stellen.
Met de nodige technische kennis kun je deze klus zelf uitvoeren.
Maar ik ben bang dat die ontbreekt anders zou je deze vraag niet stellen.

Een ogenschijnlijke oplossing wordt bereikt door de remstang in te korten met moer en contra-moer dit is echter niet de juiste werkwijze waardoor de remschoenen niet meer in de rusttoestand kunnen terugkeren.TheoV antwoordt op 08 May 2019 om 13:07:

Bekijk welke remtrommels en as er gemonteerd is. Een Alko AAA remtrommel hoef je niet bij te regelen. Op vele Alko assen kunnen deze ook nadien gemonteerd worden. Ik heb dit ook laten doen bij een Adria uit 2011. De garage heeft er toch wel aan gezweet. Dus beter niet zelf doen mocht je deze plannen hebben.


Frans antwoordt op 08 May 2019 om 14:57:

Met remmen (laten) stellen kun je de slag van de caravankoppeling weer verkleinen. Als de remschoenen versleten zijn houdt het op en moet je nieuwe schoenen (laten) plaatsen en afstellen. Een zelfstellende AAA rem (die maar weinig wordt toegepast) slijt ook en zal uiteindelijk ook een keer uit -gesteld zijn.
Dat alles aanvankelijk zonder dat je aan de afstelling van de remstang komt!Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker