Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Mover weigert soms

Leo vraagt op 11 May 2019 om 14:10:

Ik heb een Truma SE mover uit 2007 met een power Xtreme 30 accu. Als ik de mover wil activeren met de afstandsbediening begint het groene lampje te knipperen zoals het hoort, dan hoor ik de regelunit schakelen maar het groene lampje blijft niet groen branden. Kortom dan heb ik dus geen verbinding. Tijdens het moveren wordt ook soms ineens de verbinding verbroken en moet ik de afstandsbediening een paar keer aan en uit schakelen als ik geluk heb doet ie het weer anders moet ik de regelunit resetten. Heel hinderlijk. Ik woon aan een redelijk drukke doorgaande weg en als de caravan dan stil valt midden op de weg is dat heel vervelend. Ik heb lang gedacht dat het een weerstation de boosdoener was omdat die op dezelfde frequentie werkt (zie eerdere vraag op dit forum). Ik had het nu ook op de camping. Ik heb geen vertrouwen in mijn mover momenteel. Ik ga steeds meer de regelunit als verdachte zien misschien blijft daar soms een relais hangen of zo. Wie kan mij helpen ? De accu is vol en de afstandsbediening heeft nieuwe batterijen. De bekabeling heb ik ook al nagekeken alles zit goed vast.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Chateau antwoordt op 11 May 2019 om 18:34:

Batterij afstandsbediening. Was op camping in Bayern en bij verplaatsing viel mover regelmatig uit. Nieuwe bat in afstandsbediening en het probleem As opgelost.


Jan@ antwoordt op 12 May 2019 om 10:44:

Ik merk dat ook wel eens bij mijn mover(powrmover) maar dan is dat vlgs mij de overbelastingsbeveiliging die in werking komt. Ik ken uiteraard niet de omstandigheden van de vraagsteller wat betreft de ondergrond van de af te leggen afstand(kuilen, stoepranden, helling e.d.)


aadje antwoordt op 12 May 2019 om 12:40:

@ Leo misschien slechte verbinding omdat je te ver weg staat of wat ook.
Ik heb gaatje door de vloer geboord en de Antennedraad verlengd en naar buiten gebracht dat scheelt behoorlijk.


PieteR antwoordt op 13 May 2019 om 00:56:

Dankjewel aadje, dat zal bij mij ook goed kunnen helpen. Dat ga ik morgen meteen even aanpassen.
Maar ik denk dat bij de vraagsteller iets anders aan de hand is als vanaf dezelfde plek het spul wel en niet werkt. Het zou kunnen wijzen op een slecht contact in de afstandbediening.


Leo antwoordt op 13 May 2019 om 08:53:

@chateau; de batterijen in de AB worden voor ieder seizoen vervangen.
@Jan; overbelasting ? lijkt me niet want ook bij mij op de oprit zonder kuilen en zonder helling stopt ie er mee.
@Aadje; antennedraad verlengen; Er zit geen antenne aan, dus verlengen gaat niet.


aadje antwoordt op 13 May 2019 om 13:07:

@Leo zou kunnen wat je zegt ligt aan het type regelunit denk ik bij mij stak het antennedraadje centimeter of 6 onderuit het kastje dus zoals ik zei verlengd naar buiten,maar ook ik denk dat het bij jou wat anders is.


Leo antwoordt op 13 May 2019 om 19:57:

Kast opengeschroefd maar nergens een antennedraadje te bekennen.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker