Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Neuswiel

Leo vraagt op 21 June 2019 om 19:17:

Mijn kunststof neuswiel heeft het begeven en nu moet er een nieuwe worden aangeschaft. Wordt het weer een massief kunststof wiel of een met een lucht bandje. Wat is wijsheid ?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

aad antwoordt op 21 June 2019 om 20:38:

Wijsheid is om niet de zelfde te kopen ,want die gaan kapot. Wijs is het dan om een betere te kopen. Met een luchtband want dat rolt een stuk fijner...


TheoV antwoordt op 21 June 2019 om 20:50:

En die luchtband gaat ook oud worden en scheurtjes vertonen. De meeste luchtbandjes mag je ook helemaal niet zo hard zetten. Een nadeel als je wat meer kogeldruk mag hebben.

Vraag u eerst af waarom uw wiel het heeft begeven? Heeft het de grond geraakt? Is het veroudering? Bij de vorige caravan haalde ik het neuswiel er uit omdat het te snel op de grond kwam. De caravan had minder bodemvrijheid als de huidige.

Ik heb een luchtband gehad en nu een vast. Mocht deze het begeven terug vast.


aad antwoordt op 21 June 2019 om 21:16:

Een neuswiel compleet kost bijna niks ,met een hard of zacht wieltje . Paar tientjes ...de één wil een hard wiel de ander een lucht...heeft weinig nut om op te noemen wat je zelf hebt.


Joop antwoordt op 21 June 2019 om 22:17:

Niet zo handig als je denkt. Heb er 2 gebruikt en bleken erg kwetsbaar en lastig op spanning te brengen. Ventieltje moeilijk bereikbaar.
Neem weer gewoon de harde uitvoering: rolt goed en gaat heel lang mee


@Eric antwoordt op 22 June 2019 om 13:30:

Heb twee luchtbandjes gehad.

De eerste was steeds leeg op het moment dat ik de caravan nodig had, deze uiteindelijk vervangen en die tweede had spontaan een klapband tijdens het rijden.
Tijdens het rijden ja, in opgedraaide positie.
Het gaf een gigantische knal en ik schrok mij rot.
Wellicht door de buitentemperatuur icm met de felle zon gekomen, geen idee.
Ik pompte er altijd 2,5 bar in volgens het advies.

Nu heb ik alweer een paar jaar een wat breder model neuswiel en dat rijdt ook prima.


Ton Groenendijk antwoordt op 23 June 2019 om 10:19:

Veel en zorgvuldig om je heen kijken en dan zal je zien dat neuswieltjes met luchtbanden niet heel populair zijn en dat bijna iedereen een goedkoop hard neuswieltje heeft. Dat zal een reden hebben.
Nogmaals kijken en je zal zien dat percentagegewijs de neuswieltjes met lucht wel heel vaak lek, zacht of plat zijn. Dat zal ook een reden hebben.
Na 30 jaar caravannen ben ik nog steeds redelijk tevreden over de harde neuswieltjes. Ja, het ziet er niet uit. Ja, het is gevoelig voor slijtage. Ja, het is gammel en gezekerd met een splitpen van ook al bedenkelijk formaat, maar dat alles weegt niet op tegen het gemak van vervanging en de bijbehorende kosten.


PieteR antwoordt op 24 June 2019 om 00:35:

Ik heb sinds een paar jaar zo'n alko neuswiel met kogeldrukmeter. Die meter is gewoon slecht, maar het wiel is echt perfect, vooral met moveren op ongelijk terrein en op zand. Voordien heb ik op dezelfde caravan zo'n beetje alle soorten neuswielen gebruikt.
Als tweede keus kan ik een kunststof wiel met massief bandje aanraden. Dat heeft dezelfde maten als een "echt" luchtbandje met stalen velg, maar loopt nooit leeg. Ik kocht dat wieltje bij hornbach.

Uiteindelijk, na jaren, gaan die massieve bandjes wel rekken, waardoor ze van de velg kunnen lopen. Maar die wieltjes zijn redelijk goedkoop, dus dat gaat een mens wel overleven


Michiel antwoordt op 24 June 2019 om 16:54:

Ik heb niet alleen aan caravan, maar ook een kruiwagen. Die was uitgerust met een luchtband. En die band was elk voorjaar leeg. En krijg dan maar weer lucht in zo'n tubeless bandje.Na 10 jaar klooien had ik er dit voorjaar genoeg van en heb ik een wiel met massieve band voor de kruiwagen gekocht. Tot dusver bevalt het prima.

Als ik ooit een nieuw neuswieltje voor de caravan nodig heb, gaat het zekere geen luchtband worden.

MV


aad antwoordt op 24 June 2019 om 18:24:

Zelf heb ik weinig last van het luchtbandje aan het neuswiel ,wel ooit opgepompt maar verder niks aan de hand. Vindt het wel fijn rollen om dat het ook groter is dan een kunststof wiel ( in mijn geval) Maar dat wiel met de massieve band ( de betere) lijkt me ook goed. Die keiharde pvc dingen heb ik ook gehad en die zijn echt waardeloos.....Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker