Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Aircogebruik op de camping

JHN vraagt op 19 July 2019:

Beste Caravantrekker.nl lezers,

Kunnen we met elkaar iets "afspreken" over hoe de airco te gebruiken op de camping?

Wij hebben plm. 3 wkn. in Istrie op camping gestaan met dag temperaturen van 30 tot 37 gr. 's nachts plm. 24 gr.

Er stond een camper met een dag en nacht draaiende airco op het dak.
Achterkant camper op rand van staplek zodat zij aan de voorkant konden zitten zonder het "lawaai"van de uitstroomlucht van de airco te horen.

Na 2 dgn. eigenaar gevraagd nadat airco een paar minuten uitwas of hij het ook niet rustgevend vond nu zijn "afzuigkap" eventjes stilstond?

Nee, met verheffende stem, ik heb er helemaal geen last van en bovendien is het de stilste airco die er bestaat. Draaide zich om en ging op luide toon zijn afwijzing herhalen tegen .....

Dit echtpaar ging om 07.00 uur de ligbedden etc. naar het strand brengen om daarna terug te komen voor ontbijt, lunch, dagje uit etc.
Airco blijft constant draaien.

's nachts hoor je constant de airco aan en uit schakelen.

Bijkomstigheid: Kampeerplek is inclusief elektriciteit_

Bovenstaande zal ongetwijfeld vaak voorkomen daar wij steeds meer airco's zien op campers en caravans.

Mijn bedoeling is niet om een ellenlange discussie op te zetten doch alleen er over na te denken waarom ik de airco aanheb staan.
Als je niet tegen hoge temperaturen kunt waarom dan naar een warm land....en wel overdag in de bloedhete zon (onder parasolletje?)

Allen een "rustige" vakantie toegewenst.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Hans antwoordt op 19 July 2019:

ja,dat zijn de gevolgen van Stroom inclusief.................


`G antwoordt op 20 July 2019:

Vroeger ging men met een tentje en toen was er niemand die iets van stroom nodig had op de camping, Nu word het steeds meer luxe en het zijn altijd mensen die commentaar geven over producten die zij zelf niet hebben.
Als die personen nu eens naar een camping gingen waar 4 amp. stroom is of naar een camping waar verteld word dat een airco niet mag dan is het gezeur over het wel of niet laten lopen op een camping ook over.
Er word ook op een camping vaak verteld dat men geen films mag zien op de laptop maar dat doet ook jan en alleman. Dus mensen let even op bij het zoeken van een camping? Als er 10 of meer amp. stroom aanwezig is dan is de kans groot dat je een lopende airco tegen komt.


Jan Br antwoordt op 20 July 2019:

Leven en laten leven op een camping. De een vindt stilte belangrijk, de ander koelte.


TheoS antwoordt op 21 July 2019:

en het zijn altijd mensen die commentaar geven over producten die zij zelf niet hebben.

Hoe weet je dat?

Bovendien: De kern van "leven en laten leven" is het wederzijdse. Je niets aantrekken van last die je anderen veroorzaakt past meer "ikke, ikke, ikke en de rest ......".


Jan Teepe antwoordt op 21 July 2019:

Als een Spanjaard een caravan wil kopen, dan kijkt hij/zij eerst of er een airco op zit. Maar diezelfde Spanjaard heeft de airco 's nachts niet aan. Dus doe ik dat ook niet. En overdag als je niet in de caravan bent, waarom de airco aan laten staan. En als tip, start een actie op, uit milieu oogpunt, om de elektra op campings apart op basis van gebruik te laten belasten. ANWB en ADAC zijn goede starters om deze actie op te gaan zetten. En dit behoeft geen grote investeringen op kampeerterreinen. Zie maar hoe de NCC dit opgelost heeft.


ton groenendijk antwoordt op 21 July 2019:

Een fantastisch onderwerp voor boze mensen, zoals de persoon met de fantastische nickname `g.
Die geven altijd af of becommentariëren het gedrag van anderen, zonder mede te delen hoe ze zelf met een onderwerp omgaan. En tja, daar gaat het nu om.
Zoals er een brede range van soorten kampeerders zijn, zo is er ook een brede range van kampeerterreinen, zodat de gelegenheid ruimschoots aanwezig is om soort naar soort te laten zoeken.
Wat je wel mag verwachten is, dat je begrip hebt voor de soort waarmee je samen kampeert.
Ooit, in Coober Pedy (Australie) stonden we op een heel stille camping met uitzicht over de woestijn, een natuurcamping in optima forma. We genoten van de geluiden van de natuur maar niet van de 24-uurs draaiende airco van lieden die niet eens aanwezig waren.
Dus de verkeerde soort op de verkeerde camping. In Coober Pedy was ook een terrein waar een airco gemeengoed is.
Je zal jezelf niet populair maken als je op een veldje van Staatsbosbeheer je airco laat draaien, voor jou is er dan een groot aantal campings waar zo hard gepraat wordt dat niemand je airco hoort.


Dave antwoordt op 21 July 2019:

Een actie opstarten voor het milieu ? Wel met de auto rijden naar een warm land en dan daar actie starten. Leven en laten leven is zowel thuis als op vakantie het beste. En tja de ene heeft een airco en de andre schreeuwende jankende kinderen.


Herald antwoordt op 21 July 2019:

Wil helemaal niet op een camping waar je buur haast met zijn achterlichten in je voortent staat. Geen schreeuwende koters van een ander om me heen.Dus gewoon buiten het seizoen rustig Camperen , zonder dat gestink met verbrande varkens en de stank van te veel zonnecrème....


ton groenendijk antwoordt op 22 July 2019:

En @Herald, lukt dat? En heb je geen airco, net als ik?
Zo ja, dan eindelijk iemand op dit forum die geheel tevreden is. Een mijlpaal!


PieteR antwoordt op 22 July 2019:

Och, er zijn ook mensen, die met hun automatische schotel onder een paar bomen gaan staan. Op een verder redelijk stille camping is het naargeestig geluid van het voortdurend zoeken en richten van die schotel ook knap irritant voor de buren.


Hafar antwoordt op 22 July 2019:

Persoonlijk vind ik dat snurkende mensen ook van de camping verwijderd moeten worden.(evenals zoemende muggen) 😉😉😉

Met vriendelijke groet,

Hafar


`G antwoordt op 22 July 2019:

Ik zie het helemaal voor me Ton, met een vliegtuig naar een natuurcamping in Australie! En dan je eigen druk maken over een Airco.
Ik ga met de fiets naar frankrijk. En ik denk leef en laten leven, en laat die persoon lekker met zijn airco , Hij kan hem wel zijn leven lang laten draaien dan is de vervuiling nog niet zo erg als dat jij met je vliegtuig naar Australie gaat.


Menno (ja die van deze site ;)) antwoordt op 22 July 2019:

Ik vind staan naast mensen staan die voor hun eigen welbevinden anderen hinderen bijzonder hinderlijk! Of dat nu de rook van sigaretten is die ik moet inademen, het geluid van radio/tv of het gezoem van airco maakt allemaal niet uit. Dat heeft niets met 'leven en laten leven' te maken maar alles met fatsoen. Je moet rekening met elkaar houden op deze volle aarde.....

Stroom inclusief heeft zeker invloed. Vroeger was de stroom op NCC terreinen inclusief en nadat die 'bemeterd' zijn is het verbruik van de hele camping gehalveerd!


ton groenendijk antwoordt op 22 July 2019:

Ah, `g: dan hebben we elkaar even verkeerd begrepen. Die éne keer dat ik, een mensenleven geleden, naar Australie vloog, was het verhaal over Co2 nog niet zo urgent. Maar goed, met de wetenschap van nu ben ik blij dat ik een zekere afkeer van vliegen heb gekregen. (Die krijg je trouwens ook van 26 uur opgevouwen op een harde stoel zitten).

Maarr.. de discussie ging niet over de vervuiling maar over het al dan niet als hinderlijk ervaren gedrag van medekampeerders. Als het over vervuiling zou gaan is bijna iedereen, behalve `g, die op de fiets gaat, schuldig aan deze ellende met hun windvangers achter de auto.

Gelukkig kunnen we ons spiegelen aan lieden die nog veeel vervuilender zijn: twee keer per jaar naar New York om te "shoppen" of vier keer per jaar naar las Vegas om te gokken. Ik ken ze persoonlijk.

Aan de andere kant van het spectrum is dan `g, die kennelijk een heel kleine voetafdruk achterlaat. Het is dan ook verwonderlijk dat je je niet ergert aan de stroomvretende airco's, gevuld met gore chemicaliën, die ook nog vervangen moeten worden.
Maar goed, het ging over gedrag met airco's. Weg met die dingen. Hoe zeer we ook van de basis zijn afgedwaald, kamperen is nog steeds (een beetje) terug naar de natuur.


Debouncer antwoordt op 22 July 2019:

Ik heb overdag, wanneer nodig, de airco aan. Ik sta niet op een camping waar het dan muisstil is, en dus hou ik het er maar op dat het niet storend is. Helaas was ik de laatste vakantie bron van overlast. Althans dacht ik dat. In een nacht ging om 1.30 uur het alarm van mijn auto af. Uiteraard vloog ik uit bed en naar buiten. Niets te zien. Alarm weer gereset en even afgewacht. Weer alarm. Toen maar besloten om de auto buiten de camping te rijden. Portier was het daar helemaal mee eens. Volgende ochtend de auto weer binnengezet. Buiten had hij geen alarm gehad. Ik zette hem weer op zijn plek en meteen weer alarm. Toen werd mij wat duidelijk. Vlakbij stond een Tesla. En ik dacht dat die de oorzaak wel eens kon zijn. Meestal helpt het dan om het ultrasoon uit te schakelen. Zo ook nu. Wel even aan de buren gevraagd of zij veel last hadden ondervonden. Niet een dus. Niets gehoord. Schaamte over de airco definitief weg. Wel een voordeel om in het voorseizoen te gaan. Minstens de helft heeft een gehoorapparaat en die horen nog geen bom af gaan.


daniel antwoordt op 27 July 2019:

Een andere manier om te reizen ?? heb een eerste caravan gekocht in 1982 dus einde vorige eeuw toen je op de camping kwam en de buren klaar stonden om te helpen ! nu heb ik zelf een mover en hoef ik geen gezellig drankje te geven aan de hulpende buren .Om de aangehaalde problemen te voorkomen ben ik anders gaan reizen... mijn caravan mijn vrijheid !! Nooit of nooit reserveren,bij aankomst betalen voor één nacht en uitkijken!! Ons verdiend verlof moet naar onze wensen zijn en geen frustraties !!.indien onrust of wat dan ook..? weg zijn wij er zijn nog campings in de buurt of ver weg waar het mooi weer is Bij mooi weer is het overal goed om te camperen . Om langer dan 14 dagen op de zelfde plaats te blijven hebben wij geen caravan nodig er zijn andere alternatieven .Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker