Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Kogeldruk en totaalgewicht in het buitenland

Daan vraagt op 15 August 2019 om 12:28:

Goedemiddag,
Is bij u bekend of in het buitenland de kogeldruk ook bij de maximum toegestane massa van de caravan wordt opgeteld, zoals dit ook in Nederland wordt gedaan? Bij voorbaat dank voor de reactie,

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 15 August 2019 om 12:53:

Nee, dat weet ik niet voor alle landen. In de praktijk wordt daar ook verschillend mee omgegaan. Ook zijn de marges in alle landen verschillend.

In Nederland is (i.t.t. in uw vraag) wettelijk de kogeldruk geen onderdeel van de maximaal toegestane massa van de caravan. Maar ga je door Europa reizen dan is het verstandig dat de gehele caravan (inclusief kogeldruk) niet meer weegt dan de caravan mag wegen en/of de auto mag trekken.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker