Caravantrekker.nl

Merken/modellen smalle caravan(s)

Jeroen vraagt op 20 augustus 2019:

Goedemiddag allemaal,

Wij zijn onderzoek aan het doen naar onze nieuwe caravan. Op dit moment hebben wij een flinke hobby, maar deze is eigenlijk veel te groot geworden. Daarnaast gaan we in plaats van 3x lang tegenwoordig eerder 8x kort weg.

Door het regelmatige gebruik zijn de stallingskosten gestegen. De beheerder moet namelijk vaker de hele stalling ombouwen voor onze caravan. Echter hebben wij een carpoort naast het huis welke we komend half jaar gaan verbouwen. Ik wil de carpoort rond de 270cm hoog maken zodat de nieuwe caravan er onder kan. Maar, nu komt het belangrijke punt van mijn vraag. De caravan mag NIET breder zijn dan 1,98 meter inclusief ramen etc. want anders kan de achterdeur niet meer open.

Ik heb me al verdiept in de Kip Kompakt modellen, maar vroeg mijzelf af of er andere modellen zijn welke ook wat smaller dan gemiddeld zijn. Wie weet zijn er wel hele mooie andere opties! We willen overigens geen vouwdak, het moet wel een vast dak zijn.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 20 augustus 2019:

Alleen de T@B 320 is 1.99m


Jeroen antwoordt op 20 augustus 2019:

Goedemiddag Menno,

Bedankt voor de snelle reactie. Ik begrijp dat het aanbod smalle caravans erg minimaal is.

De T@B 320 had ik al een keer voorbij zien komen, maar dan ga ik toch liever voor de Kip Kompakt.

Mochten er nog andere modellen zijn, dan hoor ik het graag!


AdM. antwoordt op 20 augustus 2019:

Van beroep was ik timmerman, ik ken U situatie niet maar ik zou de achterdeur dan naar binnen draaiend maken als het kan, in de maat 210cm/220cm breed heb je wel wat meer keus denk ik.


Louis antwoordt op 20 augustus 2019:

Van de achterdeur een schuifdeur maken ?


AdM. antwoordt op 20 augustus 2019:

Louis,
is nog makkelijker maar heeft wel bijna altijd een probleem met het goed inbraak vrij afsluiten als hij er buiten op ligt.


Louis antwoordt op 20 augustus 2019:

AdM:
Een gezet sluitprofiel aan de sluitkant , inhaakprofielen aan de schuifkant.
Haakslot aan de sluitkant, en eventueel nog een inbouw espagnolet aan de schuifkant.
Als ex timmerman begrijp je vast wel waar ik het over heb.
(Maar staat allemaal wel wat ver van de vraag af)


Aad antwoordt op 20 augustus 2019:

Andere stalling zoeken? Dat lijkt me toch de simpelste oplossing. En stallen op je eigen terrein; dat is een hele dure oplossing. Reken je grondprijs eens uit


Michiel antwoordt op 21 augustus 2019:

Caravan thuis stallen vind ik echt ideaal als je de ruimte ervoor hebt. Bij ons staat hij in de schuur. We hadden toch een schuurtje nodig voor tuingereedschappen, fietsen en dergelijken, en dus werd het schuurtje, een grote schuur met ruimte voor onze Kip Vision. Misschien een dure oplossing (kosten grotere schuur en grondprijs), maar NOOIT spijt van gehad. Zeker wanneer je wat vaker weggaat scheelt het je veel tijd en moeite omdat je niet steeds de caravan hoeft te halen en brengen naar de stalling.

Die tip van de naar binnendraaiende achterdeur vind ik echt goed gevonden en echt het overwegen waar. Wanneer je een iets bredere caravan van 210 cm krijt kunt heb je namelijk ineens heel veel meer keuze. Zoals veel modellen van Caravelair en Sterckeman, maar ook een Kip Vision, Eriba touring en een nieuwe serie grotere caravans van LMC.

Succes met kiezen!


Jeroen antwoordt op 21 augustus 2019:

Het idee van de naar binnen draaiende deur heb ik ook overwogen. De carpoort is van mijn buitenmuur tot erfafscheiding (ook een muur) exact 300 cm breed. Het omdraaien van de deur genereert wel die optie, maar is het pad van 85cm-90cm niet erg smal tussen caravan en muur?

Bedankt voor het meedenken overigens!


Robin antwoordt op 21 augustus 2019:

Trigano Silver 390 is dacht ik ook nog 1.98 breed.
Anders op zoek naar een oudere Eriba Puck. Maarja, die zijn wel allebei met hefdak en vallen dus af.
Dat wordt een Kip Kompakt met vast dak dus?
Of natuurlijk een oudere caravan, zoals de Lander Graziela 300, dit zijn allemaal wel echte kleintjes.....of toch die deur aanpakken?


Hans antwoordt op 21 augustus 2019:

of gewoon op zoek gaan naar en andere stalling?


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 21 augustus 2019:

Lander en (nieuwe) Trigano/Silver zijn allemaal breder dan 2 meter!
Thuis stallen zou ik ideaal vinden dus ik zou daar mijn caravan zo op aanpassen. En met een hefdak caravan is niets mis. Niet koud, hoogstens iets meer lawaai van de omgeving hoor je.


Michiel antwoordt op 21 augustus 2019:

Wij hebben voor onze Kip Vision, met hefdak, twee caravans met vast dak gehad. En ik zou een (grotere) hefdakcaravan niet meteen uitsluiten. De caravan voor onze Vision was overigens een 183 cm brede Minikip (kip kompakt zonder hefdak). Een fijne caravan, maar we misten vooral een vast bed. Voor jullie is een Kip Kompakt qua formaat ook een enorme stap terug.

Wij kamperen in het voor- en naseizoen en vinden het enorme hefdak van onze Kip Vision echt ideaal. Onderweg rijdt je zuiniger en gemakkelijker en op de plek heb je meer stahoogte (2.05 cm) en kun je ook nog veel kwijt OP je kasten (zoals een oventje, een waterkoker en meer). Dat is erg praktisch bij een 'kleine' caravan. Ik kan na 9 jaar hefdak kamperen ook zeggen dat het niet snel te koud is in de caravan, maar het klinkt wel alsof je in een tentje ligt.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker