Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Merken/modellen smalle caravan(s)

Jeroen vraagt op 20 August 2019 om 16:13:

Goedemiddag allemaal,

Wij zijn onderzoek aan het doen naar onze nieuwe caravan. Op dit moment hebben wij een flinke hobby, maar deze is eigenlijk veel te groot geworden. Daarnaast gaan we in plaats van 3x lang tegenwoordig eerder 8x kort weg.

Door het regelmatige gebruik zijn de stallingskosten gestegen. De beheerder moet namelijk vaker de hele stalling ombouwen voor onze caravan. Echter hebben wij een carpoort naast het huis welke we komend half jaar gaan verbouwen. Ik wil de carpoort rond de 270cm hoog maken zodat de nieuwe caravan er onder kan. Maar, nu komt het belangrijke punt van mijn vraag. De caravan mag NIET breder zijn dan 1,98 meter inclusief ramen etc. want anders kan de achterdeur niet meer open.

Ik heb me al verdiept in de Kip Kompakt modellen, maar vroeg mijzelf af of er andere modellen zijn welke ook wat smaller dan gemiddeld zijn. Wie weet zijn er wel hele mooie andere opties! We willen overigens geen vouwdak, het moet wel een vast dak zijn.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 20 August 2019 om 16:24:

Alleen de T@B 320 is 1.99m


Jeroen antwoordt op 20 August 2019 om 16:33:

Goedemiddag Menno,

Bedankt voor de snelle reactie. Ik begrijp dat het aanbod smalle caravans erg minimaal is.

De T@B 320 had ik al een keer voorbij zien komen, maar dan ga ik toch liever voor de Kip Kompakt.

Mochten er nog andere modellen zijn, dan hoor ik het graag!


AdM. antwoordt op 20 August 2019 om 17:01:

Van beroep was ik timmerman, ik ken U situatie niet maar ik zou de achterdeur dan naar binnen draaiend maken als het kan, in de maat 210cm/220cm breed heb je wel wat meer keus denk ik.


Louis antwoordt op 20 August 2019 om 17:47:

Van de achterdeur een schuifdeur maken ?


AdM. antwoordt op 20 August 2019 om 18:16:

Louis,
is nog makkelijker maar heeft wel bijna altijd een probleem met het goed inbraak vrij afsluiten als hij er buiten op ligt.


Louis antwoordt op 20 August 2019 om 20:46:

AdM:
Een gezet sluitprofiel aan de sluitkant , inhaakprofielen aan de schuifkant.
Haakslot aan de sluitkant, en eventueel nog een inbouw espagnolet aan de schuifkant.
Als ex timmerman begrijp je vast wel waar ik het over heb.
(Maar staat allemaal wel wat ver van de vraag af)


Aad antwoordt op 20 August 2019 om 21:15:

Andere stalling zoeken? Dat lijkt me toch de simpelste oplossing. En stallen op je eigen terrein; dat is een hele dure oplossing. Reken je grondprijs eens uit


Michiel antwoordt op 21 August 2019 om 12:03:

Caravan thuis stallen vind ik echt ideaal als je de ruimte ervoor hebt. Bij ons staat hij in de schuur. We hadden toch een schuurtje nodig voor tuingereedschappen, fietsen en dergelijken, en dus werd het schuurtje, een grote schuur met ruimte voor onze Kip Vision. Misschien een dure oplossing (kosten grotere schuur en grondprijs), maar NOOIT spijt van gehad. Zeker wanneer je wat vaker weggaat scheelt het je veel tijd en moeite omdat je niet steeds de caravan hoeft te halen en brengen naar de stalling.

Die tip van de naar binnendraaiende achterdeur vind ik echt goed gevonden en echt het overwegen waar. Wanneer je een iets bredere caravan van 210 cm krijt kunt heb je namelijk ineens heel veel meer keuze. Zoals veel modellen van Caravelair en Sterckeman, maar ook een Kip Vision, Eriba touring en een nieuwe serie grotere caravans van LMC.

Succes met kiezen!


Jeroen antwoordt op 21 August 2019 om 12:52:

Het idee van de naar binnen draaiende deur heb ik ook overwogen. De carpoort is van mijn buitenmuur tot erfafscheiding (ook een muur) exact 300 cm breed. Het omdraaien van de deur genereert wel die optie, maar is het pad van 85cm-90cm niet erg smal tussen caravan en muur?

Bedankt voor het meedenken overigens!


Robin antwoordt op 21 August 2019 om 13:12:

Trigano Silver 390 is dacht ik ook nog 1.98 breed.
Anders op zoek naar een oudere Eriba Puck. Maarja, die zijn wel allebei met hefdak en vallen dus af.
Dat wordt een Kip Kompakt met vast dak dus?
Of natuurlijk een oudere caravan, zoals de Lander Graziela 300, dit zijn allemaal wel echte kleintjes.....of toch die deur aanpakken?


Hans antwoordt op 21 August 2019 om 13:19:

of gewoon op zoek gaan naar en andere stalling?


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 21 August 2019 om 14:28:

Lander en (nieuwe) Trigano/Silver zijn allemaal breder dan 2 meter!
Thuis stallen zou ik ideaal vinden dus ik zou daar mijn caravan zo op aanpassen. En met een hefdak caravan is niets mis. Niet koud, hoogstens iets meer lawaai van de omgeving hoor je.


Michiel antwoordt op 21 August 2019 om 14:54:

Wij hebben voor onze Kip Vision, met hefdak, twee caravans met vast dak gehad. En ik zou een (grotere) hefdakcaravan niet meteen uitsluiten. De caravan voor onze Vision was overigens een 183 cm brede Minikip (kip kompakt zonder hefdak). Een fijne caravan, maar we misten vooral een vast bed. Voor jullie is een Kip Kompakt qua formaat ook een enorme stap terug.

Wij kamperen in het voor- en naseizoen en vinden het enorme hefdak van onze Kip Vision echt ideaal. Onderweg rijdt je zuiniger en gemakkelijker en op de plek heb je meer stahoogte (2.05 cm) en kun je ook nog veel kwijt OP je kasten (zoals een oventje, een waterkoker en meer). Dat is erg praktisch bij een 'kleine' caravan. Ik kan na 9 jaar hefdak kamperen ook zeggen dat het niet snel te koud is in de caravan, maar het klinkt wel alsof je in een tentje ligt.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker