Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Grandland X automaat

Henry Dukel vraagt op 21 August 2019 om 12:00:

Ik "moet" een nieuwe leaseauto uitzoeken; op de shortlist staan de Mercedes CLA Shootingbreake met DSG automaat en de Opel Grandland X (concentionele) automaat.
Nu heb ik altijd begrepen dat een automaat met koppelomvormer niet de ideale combinatie geeft met een caravan. Heeft iemand al ervaring met de Grandland als caravantrekker?

Ik heb een caravan van 1300 kg

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 21 August 2019 om 12:06:

Dat was vroeger.... Tegenwoordig is een koppelomvormer automaat met 8 versnellingen te prefereren boven een DSG als caravantrekker. Nu zit er wel verschil tussen DSG's en zijn de Mercedes automaten niet de slechtste maar toch.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker