Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Contact Menu

Archief van vraag en antwoorden

Onderwerp:
Van:
Datum:

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 23 August 2019 - 22:52

Ik weet (nog) niet zeker of de versnellingsbak exact hetzelfde is tussen de 4x4 en de 4x2 versie. Anders is er weinig verschil, alleen is de 4x4 iets zwaarder. Bij sommige versies zijn de overbrengingen wel anders (korter dus beter voor de caravantrekker!) maar of dat bij de 130 4x4 en 150 4x4 (die ook bestaat) ook zo is? De prestaties en verbruik zijn praktisch gelijk tussen beide dus is de kans groot dat de overbrengingen ook gelijk zijn tussen de 4x4 en 4x2.
Zodra ik zeker ben van de overbrengingen zal ik de 4x4 toevoegen.


Van: ben
Datum: 24 August 2019 - 08:43

Bij sommige versies zijn de overbrengingen wel anders (korter dus beter voor de caravantrekker!) maar of dat bij de 130 4x4 en 150 4x4 (die ook bestaat) ook zo is? De prestaties en verbruik zijn praktisch gelijk tussen beide dus is de kans groot dat de overbrengingen ook gelijk zijn tussen de 4x4 en 4x2.


Menno, bij alle 4x4 uitvoeringen zijn de verhoudingen anders. En de prestaties en verbruik zijn zeker niet "praktisch" gelijk! Een 4x4 verbruikt een behoorlijke slok meer door dat deze zwaarder is en omdat de aandrijflijn ook in 4x2 meedraait. De prestaties zijn met een caravan beter. Fijn is dat je dan de zesde versnelling ook kan gebruiken en de zeer korte eerste versnelling is super als je vanuit stilstand ergens omhoog moet. Ik gebruik de daas ook offroad, voor caravan gebruik alleen zou ik er geen aanschaffen. 4x4 rijd wel stuk fijner door de onafhankelijke ophanging achter, dat dan weer wel.


Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 26 August 2019 - 11:28

De 4x4 heeft inderdaad een andere versnellingsbak en is toegevoegd.


Van: Okidoki
Datum: 27 August 2019 - 21:00

Top, dank je!


Deze vraag kan niet meer beantwoord worden maar meer antwoorden vind je in de informatie op Caravantrekker:

Een auto of caravan kiezen

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

Alle informatie over:


Vragen?

Is iets onduidelijk op deze site of heb je een vraag of andere opmerking? Stuur dan een e-mail aan Menno van Caravantrekker

Schrijf een beoordeling

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Schrijf een beoordeling van je eigen auto als caravantrekker.


 

© 2004-2020 Caravantrekker