Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Certificaat plaatje

Simoen isabel vraagt op 26 August 2019 om 22:35:

Hallo
Wij hebben een tweedehands caravan gekocht in belgie en in belgie heb je een certificaat plaatje nodig om op de weg te mogen komen daar dit een engelse caravan is geraken wij er niet aan het plaatje we zijn te einde raad al een jaar mee bezig en nog geen resultaat

Naar laatste bijdrage

Reacties:

TheoV antwoordt op 27 August 2019 om 06:32:

Bestaat het merk nog? Is er een Belgische invoerder? Is er ooit een Belgisch kenteken geweest? Als je op alle vragen neen moet antwoorden, dan wordt het heel lastig. Het is de constructeur die het typeplaatje moet voorzien. Is er een COC (Europees conformiteitsattest)? Als ook dat negatief is, wordt het nog lastiger. Al geprobeerd te laten keuren als alleenstaand geval? Als er in het verleden een Belgisch kenteken was, kan het normaal geen probleem zijn.

Waarom hebben de vorige eigenaars hem verkocht? Was het omdat ze de caravan niet ingeschreven kregen?

Een bevriende marktkramer heeft > 1 jaar nodig gehad zijn nieuwe marktwagen van NL kenteken te laten overzetten naar BE kenteken. Daar was constructeur nog actief. COC was geen probleem.

Eerlijk? Ik denk dat je een miskoop hebt gedaan.


TheoV antwoordt op 27 August 2019 om 07:23:

Nog even aanvullen. Ik ben een tijd bezig geweest met de aankoop van een nieuwe bergland caravan. Omdat de producent niet kon garanderen dat ik hem vlot kon inschrijven in België ben ik er uiteindelijk niet aan begonnen.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker