Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Etui luifel

Jaap H vraagt op 08 September 2019:

Wij hebben sinds kort een tweede rail op onze caravan boven de bestaande rail waar onze etui luifel in zit. Als je de voortent gebruikt kiep je de etui luifel op het dak terwijl hij in de tweede rail blijft zitten. Zo hebben wij 11dagen op de camping gestaan met voortent. Alleen toen ik de etui luifel terug kiepte kwam ik erachter dat de hoes van de etui luifel grotendeels vol geregend was door de rits die schuin naar boven staat als de luifel op het dak ligt. Het is een Thule etui luifel. Heeft iemand hier ervaring mee, of weet iemand hier voor een oplossing zodat de luifel droog blijft.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 08 September 2019:

Mijn caravan heeft lang buiten gestaan met een etuiluifel (Fiamma) er aan in de regen en de luifel was altijd wat nat en vochtig. De zak is m.i. niet echt waterdicht. Dus of het erg is dat de luifel wat nat wordt??.


TheoS antwoordt op 09 September 2019:

Mijn caravan staat altijd buiten. Bij mijn vorige caravan had ik ook een Thule luifel. Na de winter was deze door het vocht altijd beschimmeld, ook nadat ik hem door een nieuwe had vervangen.
Wat is er tegen te doen: Ofwel op tijd verwijderen en ergens droog opbergen ofwel er af halen en schoon maken. Caravanbedrijven hebben daar speciaal spul voor.Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker