Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Rollo in deurraam spannen

Frits Maltha vraagt op 11 September 2019 om 13:17:

De combi rollo in het deurraam van mijn Adria Adora 462 pu uit 2012 rolt niet meer op. Hoe kan ik, zonder de deur te beschadigen, bij deze rollo komen om hem weer op spanning te brengen?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Aad antwoordt op 11 September 2019 om 16:19:

Youtube, typ in: nkc rollo
Dan krijg je een filmpje te zien dat haarfijn alles uitlegt


pieter29 antwoordt op 11 September 2019 om 16:53:

In de deur zit volgens mij alleen een verduistering. Om die verduistering is een soort kozijn dat je met een mes of iets anders plat uit de deur kunt wippen. Voorzichtig, de plastic snappertjes die er achter zitten breken gemakkelijk af. Dan zie je het oprolmechanisme zitten. Een asje met daaromheen een spiraal veer. Het asje verwijderen, de veer iets opwinden en de boel weer monteren. Althans zo heb ik het gedaan bij mijn verduistering in de deur. Ik denk dat die van u dezelfde constructie heeft. Succes.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker