Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Rijbewijs BE of B

Fred Ensink vraagt op 01 December 2019 om 13:12:

Wij hebben onlangs een andere auto en een andere caravan gekocht. waardoor het treingewicht nu boven de 3500 kg uitkomt.

Voor mijzelf is dat geen probleem (ik heb dankzij mijn mil.dienstplicht een zgn. groot rijbewijs), maar mijn vrouw heeft alleen B.
Dit verbaast mij, want op haar rijbewijs staat, dat dit vóór 1989 is uitgegeven en toen kreeg je volgens mij É' gelijk erbij.

Wie heeft voor mij de juiste info ?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 01 December 2019 om 13:37:

Het CBR heeft het juiste antwoord
Volgens mij is in 1984 het automatisch E bij B afgeschaft. Ze zal dus zelf E moeten halen.


JT® antwoordt op 01 December 2019 om 14:52:

Fred, je zegt dat je een "groot rijbewijs" hebt, maar daarmee mag je een vrachtwagen rijden (C) maar daarmee is niet gezegd dat je E achter B hebt. Je maakt mogelijk dezelfde denkfout als mijn zoon die vanwege zijn beroep op de meest grote en vreemde vervoermiddelen mag rijden, maar met mijn auto en cv boven 3500kg mag hij niet de weg op.
Of is er sprake van een spraakverwarring?
vrgr
JT®


Fred Ensink antwoordt op 01 December 2019 om 16:40:

Hallo JR,
Bedankt voor je anwoord.
Ik ben echter onvolledig geweest.
Voorafgaand aan mijn militaire diensttijd had ik al rijbewijs B gehaald (toendertijd inclusief E) tijdens die diensttijd CE erbij gehaald/gekregenReageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker