Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Merk vouwwagen

Gerard van der weijden vraagt op 19 December 2019 om 10:09:

Ik kom via via op deze site, mooi met die caravantrekkers, ik overweeg een Opel Corsa of Toyota Yaris maar vouwwagens merk Camp-let komt niet voor, wel 2 hits, maar daar had ik niets aan. Kan dat kloppen?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 19 December 2019 om 11:10:

Een berekening kan je maken door onderaan de lijst te kiezen voor een vouwwagen. Maar de prestaties zijn maar een benadering omdat ons model specifiek zich richt op caravans.
Met een vouwwagen rijden zal overigens prima gaan en is echt anders dan met een caravan ook al is het gewicht hetzelfde.


Ton Groenendijk antwoordt op 20 December 2019 om 10:27:

Beste Gerard. Het is wat Menno zegt: het irijden met en caravan en een vouwwagen zijn twee onvergelijkbare zaken.
Omdat er (onterecht) weinig belangstelling voor vouwwagens is heb je misschien ter geruststelling wat aan berichten van ervaringsdeskundigen.
Ik heb in het grijze verleden vouwwagens getrokken met een Renault 6 1100 TL, een Opel Kadett 1200 en een Opel Ascona 1.6. dat varieerde tussen de 50 en 90 pk.
Gezien het feit dat de huidige auto's zo veel beter zijn geworden zou ik me niet al te grote zorgen maken over de mogelijkheden van de huidige kleine trekauto's.
Je zult bergop wat vermogen inleveren, maar als de zaak eenmaal rolt op het vlakke, voel je nauwelijks verschil.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker