Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

E-bikes op caravan

Henry vraagt op 11 January 2020 om 13:20:

Hallo allemaal,
Wij zijn van plan om een hobby 495 ul aan te schaffen bj 2015 tm 2018.

Wij willen graag onze e-bikes meenemen, mijn vraag is kunnen ze beter achterop of voorop.

Wij rijden met een BMW X5 3.0i automaat, voorheen opel insignia, toen had ik ze op het dak van de auto, maar op de x5 is dat te hoog.

Nu hebben we nog een kip hyline 47 tdb bj 2006, deze word misschien ingeruild, als we de kip houden wat is dan het advies.

Gr
Henry

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 11 January 2020 om 15:15:

Dat hangt af van de kogeldruk van de normaal beladen caravan. Is dan zo’n 75 kg dan kan je nog wel twee e-bikes (zonder accu en tassen etc.) nog wel voorop zetten. De totale kogeldruk komt dan op zo’n 115 kg, en dat is voor een X5 geen probleem (voor de caravan wel 15 kg te veel maar dat kan nog net binnen de marge).
Is je standaard kogeldruk al 90 kg dan is 1 voor en 1 achterop nog mogelijk of wat bagage verplaatsen van achter in de caravan naar het midden.

Ps. Dit advies geef ik alleen omdat de trekauto heel veel reserves heeft in kogeldruk en gewicht. Zou je een middenklassertje hebben bij eenzelfde caravan dan kun je geen e-bikes goed op de caravan meenemen.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker