Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Dethleffs c-joy 460 LE

Rene vraagt op 03 February 2020 om 10:10:

Wij overwegen de aanschaf van een Dethleffs C-Joy 460 LE uit 2017. Toen ik wilde berekenen of deze caravan geschikt is voor onze Ford C-max 1.0 125 pk staat de caravan volgens mij met een verkeerd leeg gewicht. In caravantrekker staat deze met een gewicht van 970 kg maar volgens de dealer weegt deze leeg 870 kg. Wellicht kan dit aangepast worden?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 03 February 2020 om 10:41:

Het genoemde gewicht is het rijklaar gewicht zoals dat destijds door de fabriek gemeld is. Daar kan zomaar 80 kg verschil in zitten t.o.v. het leeg gewicht wat dealers graag communiceren. Welk gewicht gebruikt is bij de typegoedkeuring loopt ook uiteen en kent een marge van 5%. Wat dus de caravan daadwerkelijk weegt is alleen door weging te achterhalen. Zolang ik dat niet weet gaan we uit van de rijklare gewichten zoals fabrikanten die melden.

Voor de berekeningen maakt het niet uit. U belaadt dan de caravan met een lager gewicht als u denkt dat dit juist is. Het totaal gewicht inclusief belading is het enige dat meegenomen wordt in de berekening.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Wanneer banden vervangen?

Op vakantie zit je niet te wachten op een lekke band. Maar hoe lang gaan caravanbanden eigenlijk mee? De meningen zijn verdeeld maar ook veranderd!

E-Trailer getest

E-Trailer brengt een aantal modules op de markt waarmee je via een App op je telefoon (SMART-Trailer) je caravan in de gaten kan houden. Wij testen de waterpas (E-Level) en het bandenspanningssyteem (E-Pressure) in de praktijk.

Zomaar in de slinger?

Ik maak het zelden mee maar wat gaat dat snel....opeens en vanzelf gaan de auto en de caravan slingeren. Een ‘spannende‘ situatie die je niet te vaak wil meemaken, maar waar toch een verklaring voor moet zijn?

© 2004-2020 Caravantrekker