Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Contact Menu

Archief van vraag en antwoorden

Onderwerp: Van KIP Greyline special naar Fendt of ...
Van: Hennie
Datum: 19 February 2020 - 09:12

Wij rijden nu zo’n 20 jaar KIP caravans. De huidige is een Greyline special 47TDB van 2006. Wij willen nu nog een keer een nieuwe caravan kopen en denken hierbij aan de Fendt Tendenza 515 SF, zwaarder (geen probleem) al is wennen aan een geheel type caravan. KIP altijd zeer herkenbaar en technisch uitstekend. Nooit enig mankement gehad in de 20 jr. Overstap naar een ander merk is dus moeilijk voor ons. Alternatief voor de Fendt is de Elddis Crusader Mistral. Prachtige caravan met heel veel extra’s, maar met minder laadvermogen en opbergruimte. Iemand ook al eens zo’n overstap gemaakt en wat zijn de ervaringen?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: caravanblog
Datum: 19 February 2020 - 11:22

Kip is een oerdegelijke caravan. Begrijpelijk dat een overstap onzekerheid met zich mee brengt.
Overstap naar een ander merk is voor ons juist helemaal niet moeilijk. Doen we ieder jaar. Voordeel daarvan is dat je dan wel de verschillen kunt zien.
Als jullie keuze richting Fendt gaat dan zien wij dat als een prima keuze. Voor ons ook de meest degelijke caravan tussen alle andere merken die wij hebben gehad. Wij hebben geen ervaring met Engelse caravans. Maar voor alle merken geldt: er kunnen altijd wat zaken aan (gaan) mankeren. Dan is nieuw kopen met garantie wel de beste optie.
Van al onze caravans zouden we een ranglijst kunnen maken. Die ziet er als volgt uit: 1.Fendt 2. Chateau(is niet meer) 3.Knaus/Dethleffs 4. TEC/LMC 5. Burstner 6. Hobby.


Van: Michiel
Datum: 21 February 2020 - 16:14

Wij hadden en Home-Car en nu voor de 2e keer een Kip. De Kip was een merkbare vooruitgang na de wat gammele Home-Car.

Een Fendt komt op mij degelijk over, en ziet er prima uit. Maar waarom koop je niet opnieuw een Kip Greyline? Die is wel wat duurder, maar ik vind hem erg mooi en made in Holland. Dat vind ik ook een pluspunt. Wellicht biedt Kip een hogere inruilprijs voor je oude Greyline zodat het verschil nog wat kleiner wordt.


Van: Hennie
Datum: 21 February 2020 - 22:27

@Michiel,
Ook de nieuwe Greyline is een mooie en technisch uitstekende caravan, alleen de indeling van de caravan staat mij tegen.
Ook de zwarte omlijstingen van luiken en deur zijn voor mij te contrasterend.
Met wat opties ligt de prijs €40k erg hoog.


Van: daniel
Datum: 23 February 2020 - 19:46

Gezien de geringe reacties toch eens mijn ervaring , Michiel heeft zeker een punt een Made in Holland kan een voordeel zijn .
Wij hadden eerst een 2de hands Roller caravan dan een FFB ( zeg maar sportieve Tabbert) dan een Tabbert en eindelijk een splinternieuwe Fendt . Tijdens onze eerste uitstap was het slot van de inkomdeur defect dus binnengebroken in onze eigen caravan via luifel onder het vast bed ( nu zou dat niet meer lukken ) Het slot werd hersteld maar ik was niet akkoord om bij een splinternieuwe caravn op stapte gaan met 2 verschillende sleutels. 1 voor de inkomdeur en 1 voor de rest van de caravan .( Uiteindelijk toch in orde gekomen op kosten van de verkoper Fendt kwam er niet tussen ) als tijdelijke oplossing een ( loper in de deur geplaatst zodat er maar 1 sleutel nodig is ) tot na 2 maand later een set van 6 sloten met gelijke sleutel werd vervangen. De andere kleine mankementen heb ik zelf opgelost .Maar toch eens naar de Dealer geweest om de verzakking in de bodem te laten nazien ( wij wegen elk 75 tot 80 kg) Bij Fendt nog nooit meegemaakt na 3 jaar gebruik en daarbij is het gebleven. Deze caravan werd gestolen in frankrijk met volledige inboedel mover airco tv enz. Nu een 2dehands Tabbert jeunesse onverslijtbaar. Maar ik ben er nog niet uit het verhaal van de (tijdelijke loper) Zeker als wij weten dat in de buurt van de diefstal een verzameling plaats vond van veel mensen met Fendt en Tabbert. Deze Elddis Crusader Mistral is volgens mij een super caravan maar is deze beschikbaar met de deur aan ( onze ) kant ??
groetjes daniel met een ex Maandagse Fendt


Deze vraag kan niet meer beantwoord worden maar meer antwoorden vind je in de informatie op Caravantrekker:

Een auto of caravan kiezen

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

Vragen?

Is iets onduidelijk op deze site of heb je een vraag of andere opmerking? Stuur dan een e-mail aan Menno van Caravantrekker

Uitgebreid trekadvies

Van elke combinatie is een uniek bijna 30 pagina's tellend rapport te downloaden met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan. Tevens staan daar tips in voor een veilige en comfortabele reis.

Schrijf een beoordeling

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Schrijf een beoordeling van je eigen auto als caravantrekker.


 

© 2004-2020 Caravantrekker