Caravantrekker.nl

Auto opladen op camping in Frankrijk

Paul vraagt op 3 maart 2022:

Ik ga een hybride Ford Kuga PHEV aanschaffen. Maar heeft iemand ervaring met het laden van de accu via een stopcontact van de caravan.
Is dat uberhaupt mogelijk?? Of vraag ik nu iets onzinnigs?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

MarkS90 antwoordt op 4 maart 2022:

Tja. Die vraag heb ik eerder gezien. Volgens toen was de gemiddelde camping niet zo happig op elektrische auto's: dat zou namelijk betekenen dat de campingeigenaar een behoorlijk stroomnet moet aanleggen. Daarnaast, is mijn ervaring, dat een campingplaats meestal per caravan een 6 of 10 ampère aansluiting heeft. En daar doe je niet zoveel mee voor je auto als je ook een koelkast en koffie apparaat hebt werken.


Jan Steurrijs antwoordt op 6 maart 2022:

Ik vermoed dat er een 14,4kWh accu in de Kuga zit. Ford geeft aan deze accu aan een 'gewoon' stopcontact in ruim 6 uur geladen kan worden. Ik vermoed dat de laadcapaciteit in de auto in het geval van een gewone 230V een afname van 10A (2.300Watt) vraagt. Of je de laadcapaciteit in de auto ook kunt verlagen weet ik niet maar ik vrees ervoor.
Als dat niet kan, dan zal hij gewoon 10A vragen op het moment dat je het laden start.

Op de meeste campings zal dit betekenen dat de stoppen zullen doorslaan vrees ik. Zeker als je ook nog andere verbruikers, zoals de koelkast, aan hebt staan.

Snelladen wordt volgens mij door de Kuga niet ondersteunt (3,7kW is het maximum). Ga je onderweg opladen, dan zal de Kuga van leeg tot vol dus minimaal 3,5 uur aan de laadpaal moeten staan.


Frans antwoordt op 7 maart 2022:

Met een Energy-Master Fuse Protector heb je nooit last van overbelaste campingzekeringen 😉

Voor het laden van een PHEV is eigenlijk een laadkabel vereist met instelbare laadstroom (2 tot 16A). Daarmee is op een stopcontact van je caravan de auto op te laden, zoals je ook een e-bike laadt. Laadduur vind ik niet relevant.

Aandachtspunt is de koeling van de auto. Mijn Volvo koelt de accu met de elektrische airco. Die lijkt overdag zeer geruisloos, maar als hij midden in de nacht inschakelt vind ik dat storend. Daarom laad ik bij voorkeur buiten de nachturen of niet.


Hans antwoordt op 17 oktober 2022:

Mijn ervaring met het opladen van mijn Kuga PHEV is zeer goed . Ben nu 5 x op vakantie in Frankrijk als Luxemburg geweest en een 15 tal campings aangedaan . 1x Frankrijk meegemaakt dat de zekering kapot ging . Ik laad de auto op via de stekker die ook de caravan ingaat .
De begeleverde lader van de Kuga is Max 10 amp . Volgens mij gebruikt een caravan met airco net zoveel stroom


Ale Kok antwoordt op 18 oktober 2022:

Bij mijn V60 kan ik de laadstroom instellen van 6 tot 11 amp.
Ik zet de stroom op 6 amp. en stel de laadtijd zo in dat hij in de nacht oplaadt als ik zelf bijna geen stroom gebruik.
De stekker van de lader gaat in de 230v uitgang van de caravan.
Dit jaar zo'n 14 campings bezocht, de regels verschillen per camping.
De ene maakt het (nog) niet uit, een andere rekent 4 euro extra.
Weer een andere meet het meerverbruik boven het gemiddelde gebruik van de kampeerders en verrekent dat, en andere verbieden het.


daniel antwoordt op 18 oktober 2022:

Oei Oei ..... Zowel op Camping als bij een B&B of wat dan ook .... de eerlijkheid ??? Zelfde prijs van huur of standplaats ??? Ons jaarlijks huurhuisje in de winter is plots 120€ duurder geworden voor één weekend met de vermelding / al dan niet elektrische wagen ....
(Bla Bla Bla .. gezien de hoge energie kosten ........)


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker