Caravantrekker.nl

Combi magnetron oven

Anne-Marie vraagt op 3 maart 2011:

Ik ben op zoek naar een kleine combi magnetron voor op de camping, ik hoop dat jullie tips voor mij hebben.
Dit onderwerp is ooit al eens besproken, maar het desbetreffende type combi is nergens meer te krijgen.

Ik zal eerst toelichten wat ik precies zoek, onze kinderen hebben beide coeliakie, dit betekent dat zij o.a. geen gewoon brood mogen eten. Thuis bak ik altijd zelf brood, maar er is ook kant en klaar glutenvrij brood te krijgen. Zeker in Italië waar wij deze zomer heen gaan.

Het probleem alleen is, dat het ene soort kant en klare brood opgewarmd moet worden in de magnetron en het andere soort brood afgebakken in een oven. Vandaar dat ik op zoek ben naar een combi. En dan het liefst een klein exemplaar met een klein vermogen, zodat ik niet de stoppen door laat staan.

Dus wie o wie heeft advies voor mij!

Alvast bedankt!

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Joke antwoordt op 3 maart 2011:

Hallo,

Waarom neem je geen broodbakmachine mee en je broodbakmeel.
Wij hebben jaren geleden onze broodbakmachine ook meegenomen.s'Morgens op tijd lekker vers brood en het restant deed ik in de vriezer van de koelkast en s'avonds haalde ik het er voor de volgende morgen uit.
Wij waren wel in het bezit van een caravan.
Veel sukses en wijsheid.

Joke


Anne-Marie antwoordt op 3 maart 2011:

Hallo Joke,

naast gewoon glutenvrij brood, willen we ook broodjes, stokbrood en pizzabodems voor onze kinderen kunnen opwarmen. Ik gebruik thuis ook nooit de broodbakmachine, aangezien glutenvrij deeg iets lastiger kneed dan gewoon deeg. Dit houdt ook in dat je het niet klaar kunt zetten en op de timer kunt zetten. Dus die optie valt af.
Wij hebben ook een caravan, dat scheelt al!


Willem antwoordt op 3 maart 2011:

Anne Marie,

Kijk eens op de volgende link ( even kopieren , en plakken in je browser)

http://www.modern.nl/Keukenapparatuur/Magnetron/Combimagnetron/155/

Er staan er verschillende van 900Watt op ( is 4 ampere en kan dus elke camping)



JH Vis antwoordt op 3 maart 2011:

Letop!! Gespecificeerd magnetron (of oven) vermogen is niet hetzelfde als opgenomen vermogen. Dit laatste is veel hoger...


Andreas-NL antwoordt op 4 maart 2011:

Ik gebruik een LIFE (van Aldi of Lidl) combi die vrij klein is: 50,8 x 31,5 x 45,5 cm = 17,5 kg met de functies magnetron + grillen (óók gecombineerd)+ hete lucht oven. Na 2 jaar gebruik, dwz. 2 x 5 wintermaanden gebruik in Spanje, bevalt ie nogt steeds goed. Verbruiksgegevens, letterlijk ontleend van de gebr. aanwijzing on line die ik als PDF-bestandje heb gedownload: Nominaal vermogen 1400 W, dubbele grill 1700 W, hete lucht 2000 W. Nominaal afgegeven vermogen (magnetron) 900 W. Verder GS en TüV goedgekeurd. Vóór deze hadden we een duits app. van Karwei dat al snel de geest gaf maar die had ongev. hetzelfde verbruik. Met een 10A aansluiting hebben we géén probleem.


Michiel antwoordt op 4 maart 2011:

Waarom heb je een combi-oven nodig? Brood, broodjes, pizza bak je toch in een (gewone)oven.

Daarvan zijn er genoeg te koop, laag gewicht, laag vermogen en nog voordeliger ook.

Wij hebben een Alpina oventje met hetelucht functie...die bakt echt alles, en lijkt mij prima geschikt om (glutenvrij) brood in te bakken.


Michiel antwoordt op 4 maart 2011:

Brood dat je moet opwarmen in de magnetron....dat zie ik nu pas.....is dat niet gewoon ontdooien......lijkt mij smerige bedoeling als mijn brood in de magnetron wordt opgewarmd!


TheoS antwoordt op 4 maart 2011:

Brood ontdooien in de magnetron: dat gaat uitstekend. Meestal doe je dat met een of enkele sneetjes. Je moet natuurlijk wel de juiste tijd en zo mogelijk de juiste instelling van het aan Watt's gebruiken.


michiel antwoordt op 4 maart 2011:

Ja ontdooien snap ik, maar dat kan ook gemakkelijk op een bordje buiten de magnetron. Bij opwarmen denk ik aan een soep, of warm eten.

Ik zou nooit een magnetron mee te nemen om alleen brood mee te ontdooien. Je hebt vakantie....wacht een kwartiertje en leg het op de broodplank...


Jan antwoordt op 4 maart 2011:

Waarom opwarmen in een magnetron als je kunt afbakken in een relatief klein en goedkoop overtje?
Bovendien lijkt mij dat glutenvrij brood in onafgebakken toestand gemakkelijker is te bewaren en mee te nemen dan opwarmbrood. Hoe zit dat met het verschil daartussen?


PieteR antwoordt op 4 maart 2011:

Het is nogal duidelijk, dat Anne-Marie haar vraag stelt op basis van opgedane ervaring.
Die ervaring heeft ze in haar vraag verwoord en maakt duidelijk waar het verschil zit.
Iedereen is weer lekker bezig met het niet beantwoorden van haar vraag, ik trapte er ook bijna in. 😉

Anne-Marie, ik heb een tegenvraag: zoek je een combimagnetron of een combi-oven? De laatste is vooral als oven goed en heeft een aanvullende magnetronfunctie. Bij de eerste is dat andersom, maar die is goedkoper dan de tweede.


PieteR antwoordt op 4 maart 2011:

Exquisit MW 820 DI is max 1100 watt en lijkt aan de vraag te voldoen.


janka antwoordt op 4 maart 2011:

Ja, er wordt gemakkelijk er over heen gelezen maar het Wattage is toch wel heel belangrijk. Want wat vraagt een combimagnetron wel niet? Ik lees hier al 1400 W, 1700 W en 2000 W. Veel campings bijv. in Italie hebben niet meer dan 3 a 4 ampere en dan is de keus dus wel heel beperkt.


PieteR antwoordt op 5 maart 2011:

Daar heb je gelijk in. Er zijn apparaten met max 900 watt te koop, maar voor het gevraagde doel is het erg zoeken naar iets goeds. Het steekwoord "combimagnetron" dekt doorgaans inderdaad de lading niet en is zoeken naar combi-oven slimmer, al levert dat ook geen topprestaties op. 😉


Anne-Marie antwoordt op 15 maart 2011:

Bedankt allemaal voor de reacties, ik was even op vakantie, vandaar pas mijn late reactie.

PieteR: je slaat de spijker op z'n kop! Ik weet idd wel wat ik zoek en ondanks dat het de meesten van jullie niet te eten lijkt, moet je idd kant en klaar glutenvrij brood soms een paar tellen in de magnetron doen voordat het eetbaar wordt. Het is echt allemaal niet lekker, maar als mijn kinderen gewoon brood eten, worden ze echt ziek, dus we hebben geen keuze.

Ik zoek eigenlijk een heel simpel apparaat, voor beide functies makkelijk te gebruiken en puur om brood/pizza etc in af te bakken of op te warmen. Ik ben niet van plan om op de camping zelf brood te gaan bakken, mama heeft ook eens per jaar vakantie 😉) dus het zal voornamelijk om voorverpakte glutenvrije spullen gaan.

Helaas ben ik bang dat mijn "ideale" apparaat niet bestaat, daarmee bedoel ik een simpel, goedkoop, licht apparaat dat niet de stoppen op de camping door zal slaan!


Nico W antwoordt op 15 maart 2011:

Anne-Marie,
Het soort apparaat wat jij zoekt met een laag wattage heeft denk ik nooit de gebruikskwaliteit die je graag zou willen.
Volgens mij kan je je beter niet laten leiden door de lage Wattage maar gewoon gaan voor kwaliteit. Je kan op een camping toch gewoon aan de eigenaar/beheerder het probleem uitleggen en vragen of je enkele malen per week, desnoods tegen betaling, van het gewone stroomnet gebruik kan maken.
Groet, Nico


Vino. antwoordt op 15 maart 2011:

Zou het inderdaad zoals Nico W als tip geeft, ook doen.Ga in de buurt van een sanitair blok staan, op een leuke plek,neem een stuk verlengsnoer mee en steek dit in de dichts bij zijn de 220.Na afloop snoertje even oprollen en de kids hebben lekker gegeten.Je hoeft niemand lastig te vallen, geen smelt veiligheid die door slaat, en het eindresultaat kan net zo als thuis zijn.

Veel succes.
Ps, veel bakkers in Italië hebben glutenvrij in het assortiment.Eventueel van te voren bestellen hebben ze graag.Vraag dit ook even na in de camping winkel, opveel plaatsen kan men van te voren broodjes bestellen voor de dag er na.Wie weet ook glutenvrij.


@Eric antwoordt op 15 maart 2011:

kijk alleen uit dat je 't snoertje niet in een scheerstopcontact prikt...
Voor je 't weet is er een geboortegolf onder de campinggasten na een maand of negen... 😉







michiel antwoordt op 16 maart 2011:

mss ben je toch beter af met twee losse apparaten. Een heel simpel laag wattage oventje van 5 tientjes om te bakken. En een klein magnetronnetje, vlgs mij maakte Philips vroeger echt een heel kleintje voor op het aanrecht. Die combi hebben vlgs mij allemaal hele krachtige heteluchtovens waar de stoppen van door slaan, terwijl je met twee losse terecht kunt met 4 (of6) ampere stroom.


Hans antwoordt op 15 april 2011:

Ik ben op zoek naar hetzelfde app, voor hetzelfde doel
als Anne Marie, tot nu toe gebruik ik een tristar oventje, met boven en onder elemant elk 350 w , en een losse kleine magnetrom van 700w , beiden goed te koop, maar nou net dat ene ding dat alles kan, het vreemde is, in Amerika zit er bijna in elke camper 1 , maar dat is weer 110V.
Dus als iemand nog een tip heeft, graag..

Hans


Anne-Marie antwoordt op 11 mei 2011:

Afgelopen week hebben we onze Hobby 460 ufe voor het eerst uitgeprobeerd en de keuken helemaal volgebouwd voor de kinderen, als je deze Hobby kent weet je dat je hier een aantal spullen in de keuken kunt stallen.
Bovenin de tv/dvd combi, daaronder de camping oven en daar weer onder de magnetron, beiden van het merk Alpina.
We hebben er veel plezier van gehad dus en de kinderen konden lekker eten!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker