Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Zijwand caravan los van bodemplaat

Henk vraagt op 27 October 2011:

Hallo,

Wij hebben een nieuwe caravan van nog geen jaar oud.
Vorige week zag ik toevallig bij het schoonmaken van de watertank, daglicht tussen de bodemplaat en zijwand doorkomen. Kijkend onder de caravan zag ik dat aan de rechterkant, van de disselbak tot aan de wielkast, er circa 3 mm ruimte is ontstaan tussen zijwand en bodemplaat.

Weet iemand hoe dit kan? Kan mij niet heugen dat dit zo was toen wij de caravan ophaalden. Kan het kwaad, komt dit wel eens vaker voor en is het makkelijk te repareren?

Groeten,


Hendrik

Naar laatste bijdrage

Reacties:

antwoordt op 27 October 2011:

Om welk type gaat dit draadje henk? Heb je er nog garantie op, dan snel de leverancier op de hoogte stellen, kan natuurlijk met bouwen montagefout zijn, we hebben wel eens schade laten herstellen, ze kunnen heel veel onzichtbaar herstellen. We horen het!


Hendrik antwoordt op 28 October 2011:

Rene,

Een Dethleffs Beduin.
Is alleen rechtsvoor, van disselbak tot de wielkast begint.
Achterste deel als wel de linker kant is goed.

P.s is dit verlijmt of wordt het ook geschroeft?

Dankjewel.

Hendrik


TheoS antwoordt op 28 October 2011:

Uiteraard kan dit kwaad, denk b.v. aan vocht en verontreiniging die hier door naar binnen kunnen dringen. Het hoort ook niet voor te komen bij een bijna nieuwe caravan.
Natuurlijk heb je hierop garantie bij een caravan van nog geen jaar oud. Als het niet op grond van de garantiebepalingen is, dan is dit wel op grond van de wet, tenzij dit ontstaan zou zijn door eigen toedoen. Bij dat laatste kan ik me - als er geen beschadingingen zijn - niets bedenken.


antwoordt op 28 October 2011:

Snel contact opnemen met de leverancier/ dealer, komt goed!

Laat uw bevindingen weten altublieft, zoals eerder gezegd, zal goedkomen, Dethleffs staat goed bekend.


RobD antwoordt op 28 October 2011:

Nu vind ik fora een leuk medium om wat te weten te komen d.m.v vraag en aanbod. Mijn gezond verstand zou in dit geval alle fora overslaan en meteen de dealer aan zijn oren trekken. Of ben ik de enige We praten tenslotte niet over een simpel ding van een paar tientjes.


fransvb antwoordt op 28 October 2011:

Ik ben het met RobD eens, dit is echt een garantiegeval.
Vrienden van ons hebben eens een ongeluk met de caravan gehad, waarbij ook de wanden gedeeltelijk loslieten van de vloerplaat en hoewel de 1 jaar oude caravan er ogenschijnlijk nog goed uitzag werd hij daarom door de verzekering total loss verklaard.
Construktief is het met deze caravan mis.


gunst antwoordt op 28 October 2011:

vlgs mij worden de zijwanden bij Dethleffs aan de vloer gelijmd, dus als dit los zit heb je zeker een probleem. Ik zeg snel naar de dealer.


willem antwoordt op 28 October 2011:

Zoals hierboven geschreven, ga je met dit soort problemmen natuurlijk direct naar de dealer, elke dag telt.

De dealer zal misschien zeggen dat het/de pootje(s) te ver is/zijn uitgedraaid geweest.

Daardoor tordeert de carvan te veel met als gevolg het beschreven probleem.

De dealer contacten en voorleggen, succes.


Henk antwoordt op 28 October 2011:

Hallo Willem,

Ik vraag mij zelf ook af hoe het kan maar jouw uitleg klinkt mij aannemelijk in de oren, los van het feit of ik vind of dit mag kunnen of niet.
Ik weet natuurlijk ook best dat de stelpoten er zijn om te stellen, niet omhoog te krikken. Dit gaat al jaren goed! Met de nieuwe caravan de poot rechts voor wel flink omhoog gedraaid i.d. en daarna weer terug gedraaid (caravan stond links op een level keg. Zou dit echt de oorzaak kunnen zijn? Dan zou je zeggen dat deze al niet goed verlijmd is geweest...

Is het makkelijk te herstellen als je weet?


Willem antwoordt op 28 October 2011:

@Henk,

Ik wilde het eerst anders verwoorden: "Bepaald pootje te ver uitgedraaid", maar verwachte reacties van de medeforummers die mijn antwoord zouden betwisten.

Maar zoals blijkt is het dus wel het geval, (vandaar dat ik het in mijn post algemeen heb beschreven).

Over hoe en of de dealer/fabrikant het wil(len)/gaan herstellen waag ik mij niet aan.
Bij dit type/modeljaar Dethleffs weet ik niet zeker of de wand OP de bodemplaat is gelijmd , of dat de zijwand TEGEN de bodemplaat is geschroefd. (het laatste kan denk ik niet want dan kun je geen lichtsspleet zien)

Lijkt dus dat de zijwand er op staat. Ga zsm naar de dealer en leg het probleem voor, en vraag hoe eea opgelost kan worden.

Succes.
RobD antwoordt op 28 October 2011:

"Met de nieuwe caravan de poot rechts voor wel flink omhoog gedraaid i.d. en daarna weer terug gedraaid (caravan stond links op een level keg. Zou dit echt de oorzaak kunnen zijn? Dan zou je zeggen dat deze al niet goed verlijmd is geweest..."

En het ging al jaren goed

Enig idee wat de krachten zijn die je met een dergelijke aktie oproept? Zeker als links de band al op de keg stond. Foutjes met verlijming kunnen voorkomen, de verlijming zal normaal gesproken bestand tegen een tijdelijke hogere belasting. Extremen zoals jij omschrijft kan alles uit zijn verband trekken.
Ik begrijp uit je commentaren dat de dealer nog niet geraadpleegd is? Enige reden hiervoor?


Rico antwoordt op 31 October 2011:

Ik kan me voorstellen dat met zo'n rechtstelactie de belastingen hoog worden. Wat ik me minder kan voorstellen dat een lange lijmnaad zoals beschreven dan loslaat. Ik zou eerder verwachten dat de iele scharnierpunten van de uitdraaisteunen het begeven. Die zijn dan wel van staal, maar ook klein van doorsnede.

Daar bovenop, als het zou komen door overbelasting tijdens het rechtstellen, dan zou ik ook schade aan de verbinding met de voorwand verwachten en evt. ook verbinding voorwand-zijwand. Torsie veroorzaakt hier namelijk ook hoge spanningen.

Ik vermoed eerder een kwaliteitsprobleem dan een overbelastingsprobleem.

Groet,

Rico


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 31 October 2011:

Het kwaliteitsprobleem kwam wellicht door overbelasting wel wat eerder aan het licht. Neemt niet weg dat de wand gewoon goed vast moet zitten.

Overigens heb ik ooit een lekke afvoer in mijn Kip gehad en toen liep het water echt met stralen tussen de vloer en de wand naar buiten. Ik kon niet direct een kier zien maar was toen wel even 'blij' met die kier. Het verbaasde me overigens wel.


Rico antwoordt op 01 November 2011:

Zou kunnen dat overbelasting een "contributing factor" is. De oorzaak zal echter elders gezocht moeten worden, waarschijnlijk juist luchtbellen en/of onvoldoende lijm.Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker