Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Home Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Vraag en antwoorden

Onderwerp: overwinteren
Van: dirk
Datum: 27 December 2011 - 16:35


wie heeft ervaringen met camping Don Cactus nabij Motril, Spanje en in het bijzonder het overwinteren?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Quirien
Datum: 31 December 2017 - 12:22

Op speciaal verzoek, ik vond het zo zielig een 0 scorende topic.

Voor mij mag je er ook bij denken, winter mijdend camperen, kun je alle kanten mee op, hoewel ooit op weg of terug winterse omstandigheden soms behoorlijk op winter kamperen leken

Oh, wees voorzichtig met vuurwerk, zonder vingers is zo moeilijk typen!


Van: aadje
Datum: 31 December 2017 - 13:11

@dirk ik heb daar jaren geleden gestaan maar ben het nooit vergeten foute camping weinig ruimte en hele foute omgeving zover je kunt kijken cq rijden het is een groente en fruit omgeving met kassen van plastic soort van enorme koepeltenten zover je kijkt niet om aan te zien.


Van: Frank
Datum: 31 December 2017 - 18:19

Eerst zes jaar negeren, dan sociaal worden en als argument aanhalen : op speciaal verzoek. Van wie?
Maar....OK, Quirien je hebt gelijk. Dit is wel een beetje zielig.

Misschien is dirk er wel helemaal naartoe gereden. Komt ie na 2500 km kachelen tussen de plastic koepeltenten te staan. Helemaal vol met fruit, zo ver het oogt reikt. Enorm gezond, dat dan weer wel.
Misschien ook een heel fijn "home sweet home" gevoel als je uit het Westland komt.

Aadje is soms kritisch, hij heeft wel veel gezien. Bedankt, want dan hoef ik daar niet naar toe als ik gepensioneerd ben


Van: Jan Teepe
Datum: 01 January 2018 - 11:53

Gelukkig dat ik geen negatieve reactie hoef te geven, Aadje heeft het goed verwoord. De narigheid is, dat deze camping in de ACSI card gids een foto had, of misschien heeft, staan waarop het lijkt of de camping geheel vrij ligt. Het plastic folie lijkt dan op zand. De camping zit opgesloten in het plasticfolie gebeuren en het strand is compleet grove kiezel. Kortom, komt in aanmerking voor de lelijkste camping van Spanje.


Van: @Eric
Datum: 01 January 2018 - 13:13

Even proberen een fotootje te plaatsenZiet er toch niet uit als zand rondom de camping?
Verder op zich een best mooie camping als je de site bezoekt.


Van: @Eric
Datum: 01 January 2018 - 13:15

https://goo.gl/images/7UqVGX

Fotootje lukt niet geloof ik, dan maar even copy paste’n


Van: Remco
Datum: 01 January 2018 - 15:36

Van dat soort campings zijn er genoeg te vinden jammergenoeg.

Tip: probeer zo veel mogelijk reviews te lezen,
Ik kijk vaak via Google maps en bekijk dan de foto's die door gasten zijn geplaatst.


Van: Quirien
Datum: 01 January 2018 - 16:15

Zelfs met reviews moet je vaak oppassen en vergeet niet wat de een mooi vindt heeft de ander totaal andere gedachte over. Maar het is een indicatie.

Ook oppassen met de genoemde afmetingen van plaatsen. 70 tot 120 vierkante meter.
Tsja 3-5 stuks van 120 , grootste gedeelte eerder 70/80 vierkante meter. En dan die op de foto met speciale lens opgerekte zwembad foto's of de grootste plaatsen!

Maar over Don Cactus kan ik geen oordeel over vellen want die ken ik niet. Over een cactus wel want die zijn vaak stekelig.

En campings in Spanje of Italie is onze ervaring in zijn algemeenheid vaak kleine plaatsen.
Tsja, wij kamperen vaak op, of preferen plaatsen van 110 tot 150 of meer vierkante meter.


Van: PieteR
Datum: 01 January 2018 - 19:57

Ik zie op de foto iets van zandkleurige overkappingen, misschien kassen?


Van: johan
Datum: 01 January 2018 - 21:01

je kunt het ook anders zien; je staat op een stukje grond wat een verademing is tussen al die kassen.


Van: PieteR
Datum: 02 January 2018 - 00:55

Dat ben ik helemaal met je eens, maar aadje heeft gelijk: allemaal kassen er omheen en als je gaat overwinteren wil je denkelijk in een riantere omgeving staan.
Echte winterkampeerders zijn waarschijnlijk minder kritisch?


Van: Jan Teepe
Datum: 02 January 2018 - 17:27

Ach ik moet ook iets positiefs over deze camping zeggen. In januari, half februari, is het vaak winderig in Spanje. Samen met de niet al te hoge temperaturen leidt dit tot ietwat onaangenaam vertoeven buiten. Doordat deze camping tussen de kassen ligt, is er een vorm van beschutting tegen de koude wind en daardoor is het gemiddeld iets warmer op deze campings dan elders aan de kust. Waarschijnlijk is dat de bestaansreden voor deze camping in de winterperiode.


Van: Louis
Datum: 02 January 2018 - 17:34

Kun je ook met je caravan in die plastic kassen gaan staan ?
Uit de wind, droog, en altijd weer om lekker "buiten" te zitten.
Dit lijkt me nu eens een ideale camping
(Maar niet stoken PieteR, anders smelt het dak)


Van: Jan Teepe
Datum: 03 January 2018 - 16:49

Waarschijnlijk wel Louis. En zou je graag willen bijverdienen, ze schreeuwen om personeel. De Spanjaarden willen er niet meer werken en nu gaan ze bootladingen Marokkanen ophalen om in deze kassen te werken. Misschien kan je zelfs wel opzichter worden Louis. Lekker warm, uit de wind.....


Van: Louis
Datum: 03 January 2018 - 18:57

Haha, en wéér tot de weinigen gaan behoren die de schouders nog ergens onder willen zetten en verantwoording moeten nemen voor "beroeps geen zinners" zeker ?
Nee dank je, voltooid verleden tijd.
Ben ik me net aan het oriénteren op andere kampeervormen....kom jij met zoiets aan !
Zwerfvuilruimer op het open water en de walkanten bij rijkswaterstaat, heerlijk alleen de hele dag in de buitenlucht, verder geen gezeik en in m'n eigen woonomgeving...zóiets zou perfect zijn
(Hetzelfde met de caravan als thuisbasis bij het Lauwersmeer/wadden of in de Biesbosch zou ook erg mooi zijn, maar daar is de onze wat te klein voor)
Kan dit nog doordat ik de woorden "kampeervormen, buitenlucht en caravan" er in geprakt heb of valt het weer buiten "de regels" ?


Van: aadje
Datum: 07 January 2018 - 16:28

@Het is bijna zover over 4 weken gaat aadje overwinteren maar ik hoop dat alles goed gaat,moet nog losse schotel aanschaffen van 80CM voor het geval ik onhandig sta wat betreft mijn Autm. Oyster maar ik ben in de buurt van Jan Teepe kan altijd ff langs gaan bij geen signaal.Verder heb ik nog ff wat geleerd betreft het aankoppelen van mijn caravan zodat ik hem hopelijk niet verlies.Misschien nog iemand advies voor aadje behalve Don Cactus.Ps ik sta in Benicasum iemand daar nog advies over.
Gr aadje


Van: aadje
Datum: 07 January 2018 - 16:30

@sorry te vlug Benicassim


Van: Andreas-NL
Datum: 11 January 2018 - 11:39

@aadje: neem aan dat je Camping Bonterra Park bedoelt? Heb er 4 jr terug 3'nachten gestaan. Grote, vrij drukke camping waar veel Engelsen staan. Verder veel dennenbomen dus het kán even zoeken worden voor je schotel. Omgeving is prima, mooie lange boulevard langs het strand waar vele oudere, mooie klassieke huizen staan. Het is daar goed fietsen, dus...


Van: aadje
Datum: 11 January 2018 - 11:50

@Andreas-NL dat klopt daar ga ik naar toe maar ik neem voor de zekerheid losse schotel mee.Dan vind ik allicht een gaatje mocht het met de Oyster niet lukken.Maar ik neem aan dat de bomen een beetje kaal zijn om deze tijd van het jaar behalve dennenbomen.
Gr aadje


Van: Jan Teepe
Datum: 11 January 2018 - 19:41

Aadje, je bent van harte welkom. Ik heb nog een 88 cm Triax met Inverto Duo block in de berging staan. Kan je zo komen ophalen. Of als je er niet op de camping uit komt, stuur maar een mailtje. Dan kom ik de Triax 88 wel brengen. Ik heb een Xsarius HD easy Pro satmeter, dus het uitrichten moet lukken.


Van: aadje
Datum: 11 January 2018 - 21:43

@Jan Teepe dank je voor het aanbod als het niet lukt laat ik het weten maar ben er niet zo bang voor zou de eerste keer zijn dat ik er niet uit kom haha.Als ik een schotel in de buurt zie staan en ik zie de richting heb ik hem zo zonder satfinder of even de zon om 12 uur is ook voldoende.


Van: Jan Teepe
Datum: 12 January 2018 - 10:25

Nee dat bedoel ik niet. Ik heb hier mijn vorige schotel in de berging staan, een Triax 88 met duoblock. Ik heb nu Joyne i.p.v. Canal Digitaal dus kan ik met een kleinere , B&R65, schotel toe. Jij gaat naar Benicasim en dat is maar zo'n 30 kilometer van waar ik woon. Dus i.p.v. zelf met een grote schotel te gaan sjouwen,mag je de mijne lenen als jouw schotel op de camper het niet zou doen. Dus kan je eerst jouw schotel proberen en gaat dat niet dan bel of mail je mij even en dan breng ik de Triax naar jou toe. Ik heb alleen geen driepoot om hem op te plaatsen.


Van: aadje
Datum: 12 January 2018 - 11:54

@Jan oke sorry dat ik het verkeerd begreep ik laat het weten.
Gr aadje


Van: Jan
Datum: 12 January 2018 - 16:06

Aadje. Als jij mij even een mailtje stuurt, jan.teepe.jt@gmail.com dan stuur ik jou mijn telefoon nummers per mail. Anders blijft het bij beloften zonder inhoud.


Van: Quirien
Datum: 13 January 2018 - 09:45

Deze vraag hoort wel niet helemaal bij camperen maar wel bij overwinteren.

Weet iemand of Toeristische pas die uitgegeven wordt door Eva transportes waarbij je onbeperkt met openbaar vervoer door de Algarve voor 3 of 7 dagen kunt reizen aaneen sluitend opgemaakt dient te worden?
Of mag je die 3 of 7 dagen spreiden over b.v. een week of langer?

Heeft iemand ook ervaring hiermee in Zuid-Portugal?


Van: Quirien
Datum: 01 February 2018 - 11:44

@Aadje, als ik het goed heb dan vertrek je binnenkort. In ieder geval een goede en veilige reis. Hoewel het over overwinteren gaat, even deze vraag. Ik weet niet of je vast abonnement hebt van CD. Zo ja, ook de CD APP werkend geïnstalleerd ? Zo ja;
Wil je deze eens bij goed internet ontvangst op de campingplaats uit proberen in Spanje?

Trouwens mijn vorige vraag inzake de Toeristise pas is aan een gesloten. Voor belangstellende voor 7 dagen onbeperkt rijden kost deze € 37,50,
Trouwens het trein verkeer kost ook haast niets en kunt als toerist voordelige arrangementen krijgen. Je fiets mag ook nog gratis mee en kun je onderweg ook nog tussendoor uitstappen.

Opvallend hoeveel "langdurige" overwinteraars ik heb gesproken, die hier verblijven in een appartement, die daarnaast ook nog een caravan hebben en zo meteen weer in april/ mei er op uittrekken met de caravan.
En een hoop Camperplaatsen, ik zou er voor mijn verdriet nog niet willen staan.


Van: aadje
Datum: 01 February 2018 - 12:17

@Quirien dat klopt vertrek volgende week,verder heb ik CD abonnement en tevens ook de App werkend.Ik zal het uitproberen en laat het weten,ik zou ook Jan Teepe nog op de hoogte houden hoe het gaat en of ik nog zijn schotel nodig heb hij zit immers vlak bij.Ik zal nog eens kijken naar trein uitstapjes waar je de fiets mee kan nemen.Verder neem ik zelf mijn fietsenrek mee zodat we ook eens dagje Benidorm kunnen doen met fietsen op de auto of iets dergelijks.Mijn ervaring met wifi van de camping is slecht overal vooral als iedereen weer thuis komt rond de avond.Doe alles gewoon via mijn eigen KPN abonnement.Verder wat betreft Camperplaatsen is mijn ervaring ook niet altijd geweldig die plaatsen.Dank je voor de goede reis adviezen je hoort.
Gr aadje


Van: Quirien
Datum: 01 February 2018 - 12:40

Aadje, voor alle duidelijkheid.
Ik zit in de Algarve, zuid Portugal. Hoe dat in Spanje is qua uitstapjes, weet ik niet. Ze zullen best ook daar wel iets hebben met de trein en fietsen.


Van: Jan Teepe
Datum: 01 February 2018 - 13:09

Hoi Aadje. Ik ben toevallig gisteren in Torre de La Sal en in Oropesa / Marina d'Ór geweest. Er stonden behoorlijk wat campers aan de buitenrand van Oropesa in de richting van Torre de La Sal. Ze staan op een groot parkeerterrein, dicht aan zee en vlakbij het onderzoekscentrum. Voor zover ik kon zien, geen voorzieningen aanwezig. Dus waar ze water halen? Camping Torre de la Sal 2 stond bomvol, camping Didota idem. Bij camping Maria, naast Torre de la Sal 2 leek het minder druk. Didota heeft gratis internet, maar volgens hetgeen ik gehoord heb, van slechte kwaliteit. Treinverbindingen richting Tarragona en Valencia. Vanaf Torreblanca maar 4 * per dag, wellicht vanaf Oropesa vaker. Fietsmogelijkheden, zonder veel stijgen en dalen, richting Castellon beperkt tot na Benicassim. Richting Peniscola, tot en met Alcossebre is het vlak. Ga niet ver het binnenland in want dan is het fors stijgen. Mocht je wel van sportief fietsen houden, dan is de route over de Dessert de Las Palmes een aanrader. In 2016 en 2017 is hier een Vuelta etappe overheen gekomen. Leuk om dinsdags te fietsen naar Torreblanca. Van ±9:00 tot 13:00 is daar markt. En daarna in Torrenostra een terrasje aan zee pakken.


Van: aadje
Datum: 01 February 2018 - 16:21

@Quirien ik begrijp je reactie ik gaf antwoord of dat jij in Spanje zit maar ik weet dat je verder weg zit,nogmaals bedankt.


Van: aadje
Datum: 01 February 2018 - 16:24

@Jan Teepe dank je voor de informatie ga kijken wat ik er mee kan doen,en beetje fietsen binnenland lukt ook wel hoor naar 16 tot 1800 Meter geen probleem behalve als het erg stijl is we gaan het zien.
Hartelijk dank groet aadje


Van: Louis
Datum: 01 February 2018 - 22:28

Gut gut, wat hebben de heren het slecht !
Zitten wij achterblijvers hier in de zompige regen, en hun grootste probleem is...."zou m'n schoteltje het er wel doen" ?
(Haha, geniet er van en neem wat handige dingen en informatie in je op, ooit ga ik er misschien meer over vragen )


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

Interview Caravantrekker

De website love2camp.nl heeft Menno geïnterviewd over het ontstaan van Caravantrekker en zijn visie.

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.

Snelheden in Europa

Hoe hard mag je met de caravan in Europa rijden? En hoe zit het met de andere wettelijke bepalingen?


 

© 2004-2018 Caravantrekker