Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Tests Vragen

Vraag en antwoorden

Onderwerp: overwinteren
Van: dirk
Datum: 27 December 2011 om 16:35


wie heeft ervaringen met camping Don Cactus nabij Motril, Spanje en in het bijzonder het overwinteren?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Quirien
Datum: 31 December 2017 om 12:22

Op speciaal verzoek, ik vond het zo zielig een 0 scorende topic.

Voor mij mag je er ook bij denken, winter mijdend camperen, kun je alle kanten mee op, hoewel ooit op weg of terug winterse omstandigheden soms behoorlijk op winter kamperen leken

Oh, wees voorzichtig met vuurwerk, zonder vingers is zo moeilijk typen!


Van: aadje
Datum: 31 December 2017 om 13:11

@dirk ik heb daar jaren geleden gestaan maar ben het nooit vergeten foute camping weinig ruimte en hele foute omgeving zover je kunt kijken cq rijden het is een groente en fruit omgeving met kassen van plastic soort van enorme koepeltenten zover je kijkt niet om aan te zien.


Van: Frank
Datum: 31 December 2017 om 18:19

Eerst zes jaar negeren, dan sociaal worden en als argument aanhalen : op speciaal verzoek. Van wie?
Maar....OK, Quirien je hebt gelijk. Dit is wel een beetje zielig.

Misschien is dirk er wel helemaal naartoe gereden. Komt ie na 2500 km kachelen tussen de plastic koepeltenten te staan. Helemaal vol met fruit, zo ver het oogt reikt. Enorm gezond, dat dan weer wel.
Misschien ook een heel fijn "home sweet home" gevoel als je uit het Westland komt.

Aadje is soms kritisch, hij heeft wel veel gezien. Bedankt, want dan hoef ik daar niet naar toe als ik gepensioneerd ben


Van: Jan Teepe
Datum: 01 January 2018 om 11:53

Gelukkig dat ik geen negatieve reactie hoef te geven, Aadje heeft het goed verwoord. De narigheid is, dat deze camping in de ACSI card gids een foto had, of misschien heeft, staan waarop het lijkt of de camping geheel vrij ligt. Het plastic folie lijkt dan op zand. De camping zit opgesloten in het plasticfolie gebeuren en het strand is compleet grove kiezel. Kortom, komt in aanmerking voor de lelijkste camping van Spanje.


Van: @Eric
Datum: 01 January 2018 om 13:13

Even proberen een fotootje te plaatsenZiet er toch niet uit als zand rondom de camping?
Verder op zich een best mooie camping als je de site bezoekt.


Van: @Eric
Datum: 01 January 2018 om 13:15

https://goo.gl/images/7UqVGX

Fotootje lukt niet geloof ik, dan maar even copy paste’n


Van: Remco
Datum: 01 January 2018 om 15:36

Van dat soort campings zijn er genoeg te vinden jammergenoeg.

Tip: probeer zo veel mogelijk reviews te lezen,
Ik kijk vaak via Google maps en bekijk dan de foto's die door gasten zijn geplaatst.


Van: Quirien
Datum: 01 January 2018 om 16:15

Zelfs met reviews moet je vaak oppassen en vergeet niet wat de een mooi vindt heeft de ander totaal andere gedachte over. Maar het is een indicatie.

Ook oppassen met de genoemde afmetingen van plaatsen. 70 tot 120 vierkante meter.
Tsja 3-5 stuks van 120 , grootste gedeelte eerder 70/80 vierkante meter. En dan die op de foto met speciale lens opgerekte zwembad foto's of de grootste plaatsen!

Maar over Don Cactus kan ik geen oordeel over vellen want die ken ik niet. Over een cactus wel want die zijn vaak stekelig.

En campings in Spanje of Italie is onze ervaring in zijn algemeenheid vaak kleine plaatsen.
Tsja, wij kamperen vaak op, of preferen plaatsen van 110 tot 150 of meer vierkante meter.


Van: PieteR
Datum: 01 January 2018 om 19:57

Ik zie op de foto iets van zandkleurige overkappingen, misschien kassen?


Van: johan
Datum: 01 January 2018 om 21:01

je kunt het ook anders zien; je staat op een stukje grond wat een verademing is tussen al die kassen.


Van: PieteR
Datum: 02 January 2018 om 00:55

Dat ben ik helemaal met je eens, maar aadje heeft gelijk: allemaal kassen er omheen en als je gaat overwinteren wil je denkelijk in een riantere omgeving staan.
Echte winterkampeerders zijn waarschijnlijk minder kritisch?


Van: Jan Teepe
Datum: 02 January 2018 om 17:27

Ach ik moet ook iets positiefs over deze camping zeggen. In januari, half februari, is het vaak winderig in Spanje. Samen met de niet al te hoge temperaturen leidt dit tot ietwat onaangenaam vertoeven buiten. Doordat deze camping tussen de kassen ligt, is er een vorm van beschutting tegen de koude wind en daardoor is het gemiddeld iets warmer op deze campings dan elders aan de kust. Waarschijnlijk is dat de bestaansreden voor deze camping in de winterperiode.


Van: Louis
Datum: 02 January 2018 om 17:34

Kun je ook met je caravan in die plastic kassen gaan staan ?
Uit de wind, droog, en altijd weer om lekker "buiten" te zitten.
Dit lijkt me nu eens een ideale camping
(Maar niet stoken PieteR, anders smelt het dak)


Van: Jan Teepe
Datum: 03 January 2018 om 16:49

Waarschijnlijk wel Louis. En zou je graag willen bijverdienen, ze schreeuwen om personeel. De Spanjaarden willen er niet meer werken en nu gaan ze bootladingen Marokkanen ophalen om in deze kassen te werken. Misschien kan je zelfs wel opzichter worden Louis. Lekker warm, uit de wind.....


Van: Louis
Datum: 03 January 2018 om 18:57

Haha, en wéér tot de weinigen gaan behoren die de schouders nog ergens onder willen zetten en verantwoording moeten nemen voor "beroeps geen zinners" zeker ?
Nee dank je, voltooid verleden tijd.
Ben ik me net aan het oriénteren op andere kampeervormen....kom jij met zoiets aan !
Zwerfvuilruimer op het open water en de walkanten bij rijkswaterstaat, heerlijk alleen de hele dag in de buitenlucht, verder geen gezeik en in m'n eigen woonomgeving...zóiets zou perfect zijn
(Hetzelfde met de caravan als thuisbasis bij het Lauwersmeer/wadden of in de Biesbosch zou ook erg mooi zijn, maar daar is de onze wat te klein voor)
Kan dit nog doordat ik de woorden "kampeervormen, buitenlucht en caravan" er in geprakt heb of valt het weer buiten "de regels" ?


Van: aadje
Datum: 07 January 2018 om 16:28

@Het is bijna zover over 4 weken gaat aadje overwinteren maar ik hoop dat alles goed gaat,moet nog losse schotel aanschaffen van 80CM voor het geval ik onhandig sta wat betreft mijn Autm. Oyster maar ik ben in de buurt van Jan Teepe kan altijd ff langs gaan bij geen signaal.Verder heb ik nog ff wat geleerd betreft het aankoppelen van mijn caravan zodat ik hem hopelijk niet verlies.Misschien nog iemand advies voor aadje behalve Don Cactus.Ps ik sta in Benicasum iemand daar nog advies over.
Gr aadje


Van: aadje
Datum: 07 January 2018 om 16:30

@sorry te vlug Benicassim


Van: Andreas-NL
Datum: 11 January 2018 om 11:39

@aadje: neem aan dat je Camping Bonterra Park bedoelt? Heb er 4 jr terug 3'nachten gestaan. Grote, vrij drukke camping waar veel Engelsen staan. Verder veel dennenbomen dus het kán even zoeken worden voor je schotel. Omgeving is prima, mooie lange boulevard langs het strand waar vele oudere, mooie klassieke huizen staan. Het is daar goed fietsen, dus...


Van: aadje
Datum: 11 January 2018 om 11:50

@Andreas-NL dat klopt daar ga ik naar toe maar ik neem voor de zekerheid losse schotel mee.Dan vind ik allicht een gaatje mocht het met de Oyster niet lukken.Maar ik neem aan dat de bomen een beetje kaal zijn om deze tijd van het jaar behalve dennenbomen.
Gr aadje


Van: Jan Teepe
Datum: 11 January 2018 om 19:41

Aadje, je bent van harte welkom. Ik heb nog een 88 cm Triax met Inverto Duo block in de berging staan. Kan je zo komen ophalen. Of als je er niet op de camping uit komt, stuur maar een mailtje. Dan kom ik de Triax 88 wel brengen. Ik heb een Xsarius HD easy Pro satmeter, dus het uitrichten moet lukken.


Van: aadje
Datum: 11 January 2018 om 21:43

@Jan Teepe dank je voor het aanbod als het niet lukt laat ik het weten maar ben er niet zo bang voor zou de eerste keer zijn dat ik er niet uit kom haha.Als ik een schotel in de buurt zie staan en ik zie de richting heb ik hem zo zonder satfinder of even de zon om 12 uur is ook voldoende.


Van: Jan Teepe
Datum: 12 January 2018 om 10:25

Nee dat bedoel ik niet. Ik heb hier mijn vorige schotel in de berging staan, een Triax 88 met duoblock. Ik heb nu Joyne i.p.v. Canal Digitaal dus kan ik met een kleinere , B&R65, schotel toe. Jij gaat naar Benicasim en dat is maar zo'n 30 kilometer van waar ik woon. Dus i.p.v. zelf met een grote schotel te gaan sjouwen,mag je de mijne lenen als jouw schotel op de camper het niet zou doen. Dus kan je eerst jouw schotel proberen en gaat dat niet dan bel of mail je mij even en dan breng ik de Triax naar jou toe. Ik heb alleen geen driepoot om hem op te plaatsen.


Van: aadje
Datum: 12 January 2018 om 11:54

@Jan oke sorry dat ik het verkeerd begreep ik laat het weten.
Gr aadje


Van: Jan
Datum: 12 January 2018 om 16:06

Aadje. Als jij mij even een mailtje stuurt, jan.teepe.jt@gmail.com dan stuur ik jou mijn telefoon nummers per mail. Anders blijft het bij beloften zonder inhoud.


Van: Quirien
Datum: 13 January 2018 om 09:45

Deze vraag hoort wel niet helemaal bij camperen maar wel bij overwinteren.

Weet iemand of Toeristische pas die uitgegeven wordt door Eva transportes waarbij je onbeperkt met openbaar vervoer door de Algarve voor 3 of 7 dagen kunt reizen aaneen sluitend opgemaakt dient te worden?
Of mag je die 3 of 7 dagen spreiden over b.v. een week of langer?

Heeft iemand ook ervaring hiermee in Zuid-Portugal?


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Wat mag mijn auto trekken?

 

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Persoonlijk advies

Van elke combinatie is een uniek 18 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien geven we je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op al je vragen.


 

© 2004-2018 Over Caravantrekker Sitemap Advies Trainingen & cursussen