Caravantrekker.nl

Satenne (volautomaat)

Rene vraagt op 30 maart 2013:

Wij hebben interesse in de Snipe (volautomatische) schotelantenne van Satenne. Wij zijn hier voor weggeweest maar kregen slechte ervaringen te horen over deze antenne. Zijn er op het forum mensen die in het bezit zijn van een Satenne (maakt niet welke) en wat daar de ervaringen van zijn.

Vast bedankt voor de reactie(s).

Naar laatste bijdrage

Reacties:

RobD antwoordt op 30 maart 2013:

Google: 'ervaring met satenne' !!
Toch een paar 100 hits.


Rene antwoordt op 30 maart 2013:

RobD,

bedankt voor de reactie, dit heb ik uiteraard eerst gedaan, maar de reviews die ik heb gevonden geven mij nog geen helder beeld van de Satenne. Vandaar dat ik hier de vraag stel.


Xhofman antwoordt op 31 maart 2013:

Wij hebben er 1 op onze Hobby. Superding! Binnen een paar minuten haarscherp beeld en makkelijk in gebruik. Het geld meer dan waard.


dick antwoordt op 1 april 2013:

misschien een punt ter overweging, meerdere keren heb ik kampeerders gezien die met een vaste schotel op hun kampeermiddel weinig of geen ontvangst hadden doordat de ontvangst werd gehinderd door obstakels. als je dan een prima plekje hebt maar geen ontvangst is dat heel vervelend. Een losse schotel (evt extra meenemen) heeft in ieder geval mijn voorkeur.
Succes!


Rene antwoordt op 5 april 2013:

Hartelijk dank voor de reacties en tips. @Dick, bedankt voor de tip, onze bedoeling is de Snipe niet te monteren op het dak, maar los op het dak neer te zetten zodat deze verplaatsbaar blijft. Mede om het door jou genoemde probleem te voorkomen.

Helder, bij deze gaan wij toch voor de Satenne.


John antwoordt op 5 april 2013:

Pffffffff, na één recensie!?


Rene antwoordt op 7 april 2013:

@ John,

Nuttige reactie.

Natuurlijk niet na 1 recensie, via mail en andere sites ook reacties gekregen, ik gaf dit alleen aan zodat wat mij betreft het onderwerp kon worden gesloten.
Zal dit met reacties als die van jou, volgende keer niet meer doen.


John antwoordt op 7 april 2013:

"Van: Rene Datum: 30 March 2013 om 19:04

'bedankt voor de reactie, dit heb ik uiteraard eerst gedaan, maar de reviews die ik heb gevonden geven mij nog geen helder beeld van de Satenne.'

En nu na één hier wel, niet zo vreemd mijn reactie dacht ik.


DOA antwoordt op 8 april 2013:

Jammer van dit alles!
Konden wij alleen maar reageren om te helpen!


Bert antwoordt op 8 april 2013:

@DOA. Je 'helpt' met jouw reactie?


Richy antwoordt op 8 juni 2013:

Heb de snipe aangeschaft, en de eerste ervaring zijn veelbelovend.
Bij de eerste test werkte de snipe erg goed. Binnen 30sec gericht en zeer goede ontvangst. Vandaag gaat de snipe het caravandak op.
Verdere ervaringen volgen.


jan& antwoordt op 8 juni 2013:

Waarom zo n duur apparaat als je voor een fractie van de kosten met een schotel op een driepoot kunt volstaan?
Die kun je ook nog op een gunstige plek neerzetten.
Het met de hand uitrichten lukt mij meestal (zonder hulpmiddelen) binnen 1 minuut, dus daarin ben ik net zo goed als die satenne.


Diny antwoordt op 8 juni 2013:

@Jan&,
Dat de driepoot vele malen goedkoper is zal niemand ontkennen.
Maar ik zou er voor tekenen als het richten mij gemiddeld slechts 10 minuten zou kosten!
Of je met een minuut aan uitrichtingsduur een fenomeen bent weet ik niet, maar ik heb veel schoteldriepootbezitters zien martelen om de zaak in orde te krijgen. Het feest begint opnieuw als er per ongeluk een keer tegenaan gelopen wordt of bij een hevige rukwind.
Desalniettemin blijft de driepoot, omdat ik de andere opties te duur vind.


gea antwoordt op 8 juni 2013:

ik zeg niet binnen een minuut, maar binnen 3 minuten kijken wij sbs6


Andreas-NL antwoordt op 8 juni 2013:

Dat klopt Diny, dat vele en lange getob van kampeerders met hun schotels/driepoten, d.w.z. om e.e.a. goed afgesteld te krijgen. Vooral als ze wat verder van huis zijn en vasthouden aan de bekende gegevens en cijfers van thuis of bijv. de Veluwe: (plm. 163 gr. en 29 gr. elevatie). Maar elders gelden andere cijfers, bijv. Zuid-Spanje plm. 149 gr. maar Midden-Italië 170 gr! En de elevatie is dan wel 41 gr! Als je je dat realiseert en een simpel kompas en een overzichtskaartje bij je hebt, kan je óók snel klaar zijn.


PeterM antwoordt op 8 augustus 2013:

Wie heeft ervaring met standaard de Snipe op dak caravan en indien nodig (bv bomen 😉 ) loshalen en apart neerzetten van deze schotel?
Is het rieel om te denken, dat deze makkelijk los te halen is van dak en extern te gebruiken??


John antwoordt op 8 augustus 2013:

http://www.youtube.com/watch?v=uuYnV9RRQC4

Volgens ez info zit de antenne op de montageplaat geschroefd, dus lastig te (de)monteren.


Jan Teepe antwoordt op 8 augustus 2013:

Om de Satenne op de bevestigingsplaat te monteren en/of te demonteren, is een kwestie van max. imbus bouten vast- of losschroeven. Als je makkelijk op het caravan dak kunt komen, bijv. door het Hekiluik, dan zou je de bevestigingsplaat op een houten hulpframe kunnen monteren en dat frame met extra strong klittenband op het dak kunnen vastzetten. Sta je dan langere tijd op 1 plaats, dan kan je de Satenne (wind)vast op het dak zetten, als de ontvangst op het dak goed is. Zo niet, dan schroef je de bevestigingsplaat van het hulpframe af en gebruik je een ander bevestigingspunt om de bevestigingsplaat op te monteren. Onderweg in de originele koffer en op de overnachtingscamping op de koffer zetten. Het is wel aan te bevelen om voordat je gaat slapen de Satenne Snipe weer in de koffer te doen en deze in de caravan of auto te zetten. Het is een opvallend speeltje, dat zeker de aandacht op zicht richt. Wellicht ook van ....


jan& antwoordt op 8 augustus 2013:

Haha, en mijn ouwe roestige driepootschotel laten ze staan😉

Overigens erg mooi ding zo n Satenne.


John antwoordt op 8 augustus 2013:

"met extra strong klittenband op het dak kunnen vastzetten"

Mooi niet, weet je hoeveel kracht het dak te verwerken krijgt met het losmaken!! Langzaam maar zeker, iedere keer weer trek je het dak wat omhoog. Als dit gelijmd is kun je er donder op zeggen dat je de lijmlaag lostrekt. Ook voor de kit onder je heki. Het heki probleem heb je alleen als je dak niet gelijmd is😉


Jan Teepe antwoordt op 8 augustus 2013:

John.
Het is niet mijn bedoeling om dat frame elke keer er vanaf te halen. Dat (houten) frame laat ik gewoon zitten en het vastzetten met dat extra strong klittenband is alleen maar om het vastzetten met schroeven, in het caravan dak, te voorkomen. De Satenne blijft tijdens het rijden niet op dak staan, dit ter verduidelijking om enge verhalen te voorkomen.


RobD antwoordt op 9 augustus 2013:

Zou voor mij geen optie zijn, een plaat op het dak met klittenband. Door trilling en wind gaat het gegarandeerd een keer los zitten, vuil ertussen en het probleem word groter. Tot het moment dat er ergens onderweg ineens een stuk plaat van je c/van dak waait, met alle consequenties van dien.
Een betere optie zou een tweede montage plaat aanschaffen voor die plaatsen waar het dak niet voldoet.


Jan Teepe antwoordt op 20 juli 2017:

Mijn Satenne, waar ik hier een tweetal berichten over heb geschreven, is te koop. Hij doet het nog steeds goed, maar ik ben in Spanje gaan wonen. En vanaf hier (Castellon) krijg ik geen goed beeld meer op de Satenne. Omdat ik met de caravan merendeels in zuidelijke richting ga, kan de Satenne mij niet meer voorzien van de Nederlandse zenders op de Astra3. Gaat u niet verder dan bijv. de baai van Rosas in Spanje, dan is de Satenne nog steeds een prima apparaat. Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italie, idem. Algemene waarschuwing, het signaal van de Astra3 satelliet is duidelijk minder sterk geworden dan voorheen. Als u voorheen met een 65 cm schotel Astra3 nog kon ontvangen in Oliva/Benidorm, dan zal u dat nu niet meer gaan lukken.


Hennie antwoordt op 20 juli 2017:

Beste Jan,
Ik adviseer je dit bericht op Marktplaats te zetten. De inhoud van deze site is niet bestemd voor advertentiebijdragen.


Beverwijk antwoordt op 20 juli 2017:

In de winter sta ik een aantal maanden in Spanje ver voorbij Benidorm en inderdaad met een schotel van 70 cm lukt het niet meer om Astra 3 te krijgen ,terplekke een 80cm gekocht met nieuwe kop en het beeld was weer perfect!! Maar het afstellen blijft een klus , alles steekt veel nauwer de incl. hoek en de richting luistert erg nauw door het zwakkere signaal


Quirien antwoordt op 20 juli 2017:

Inderdaad dit is geen MP, en Jan koop b.v. minimaal een 80 cm of nog beter een 90 cm losse schotel.
Zie verder advies van Andreas-NL om uitrichten "gemakkelijker" te houden.

Richt in ieder geval als je toch het meest naar de zenders van de 23,5 Astra satelliet kijkt je eventuele duo LNB 19.2 - 23.5 graden ( let op, wel geschikt voor die grootte) vermeld met 23,5 indicatie met de montage op het " hart" van de schotel. Maar in deze situatie zou ik een 1 kops duo LNB preferen. Duo uitgang eventueel voor opname of 2e TV .


Quirien antwoordt op 20 juli 2017:

Even nog een kleine toevoeging. Laatst genoemde wLNB heet eigenlijk twinn lnb. Zorg dat je een goede kwaliteit lnb hebt. Let op de kwaliteits spec's die nog al eens verschillen.
Probleem is wel bij zo'n enkele lnb ingesteld op de Astra 23,5 dat je de gratis zender BVN dan niet ontvangt ( transponeer gesitueerd op de Astra 19.2) dus toch de keuze moet vallen op de duo.

Maar de keuze is uiteraard aan jou.😉


Jan Teepe antwoordt op 20 juli 2017:

Ik heb een Maxview Precision ID 75 cm besteld. Aansturing door de geluid output van de decoder. Dus alle satellieten die in de decoder voorgeprogrammeerd zijn, worden door de ID herkend. Joyne komt er, als concurrent van Canal digitaal, aan en die gaat uitzenden via de Eutelsat 9B-satelliet op 9 graden oost. Ik weet niet of er decoders zijn met deze Eutelsat 9B oost in het programma, mijn M7 niet, maar als deze Eutelsat 9B oost wel geprogrammeerd is, dan kan deze Maxview precision ID het aan. Joyne heeft verklaard, dat je met een 65 cm schotel in Zuid Spanje en geheel Portugal hun zenderaanbod kunt gaan ontvangen. Voorts geven zij aan, dat de beeld kwaliteit van de uitzending op de Eutelsat 9B oost beter is dan die van de Astra 3. Uit de informatie die ik tot nog toe van Joyne heb mogen ontvangen blijkt, dat zij zich vooral op de recreatiemarkt gaan richten met flexibele abonnementen. En heren, dit is geen marktplaats annonce. Ik heb niets met Joyne te maken. Het leek mij zinvolle informatie voor ons caravanners.


Quirien antwoordt op 21 juli 2017:

Mij is deze ontwikkeling bekend Jan van Joyne als "concurrent" voor CD.
Ze hebben echter weer opnieuw hun datum opgeschoven naar 01 -08 2017 i.v.m Moeilijkheden.
Ik weet niet of je het kent maar b.v. Informatie bij o.a Totaal Tv of in het Satelliet magazine vind je nog wel eens wat interessante informatie omtrent dit gebeuren.
Lees b.v. eens een stuk van Jan Hein Visser d.d. 08-06-2017 in het Sat-magazine inzake de ontwikkeling en problematiek c.q. hoge investering.
Tarieven blijken ook niet al te voordelig te zijn wil je wat zenders kijken hoewel een light instap tarief wel aantrekkelijk klinkt.
Je bent al met al met een beetje pakket niet veel goedkoper uit. Voordeel is wel dat je per maand kan inkopen maar € 40,00 p.maand.... Verder schijnt je nogal in te boeten op de FTA zenders. Zie voor abonnementsprijzen een stuk in Totaal Tv. d.d. 15-07-2017 van Jaco Kriek.

Maar je moet maar kijken het is voor ieder persoonlijk wat hij nodig acht. Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt en kijk ook eens bij de reacties hoewel je deze ( nog) niet kunt staven.
Zelf ben ik ook benieuwd wat het gaat worden en volgt dit dan ook kritisch.





Jan Teepe antwoordt op 21 juli 2017:

Wat mij positief over kwam, was dat je met een kleinere schotel toe zou kunnen als nu het geval is met Canal Digitaal. En Canal Digitaal heeft ons ook al een paar geintjes geflikt met dat Astra 3 gebeuren. Ik kreeg gisteravond van iemand een reactie op mijn Satenne. Hij wil hem graag kopen voor de prijs, maar wil wel zekerheid dat hij het echt doet op Astra 3 en Astra 1. Kan ik hem die geven? Ja vorig jaar augustus/september deed hij het prima op Astra 3 en Astra 1 binnen de 65 cm footprint. Maar als ik alle verhalen over Astra 3 i.c.m. Satenne (R?) op het web lees, dan durf ik niet te zeggen dat hij het nu ook nog goed doet. Wellicht kan een techneut in deze mij behulpzaam zijn, bij de invulling van deze vraag.


Quirien antwoordt op 21 juli 2017:

Laatste update van vandaag 21/07 /2017 15. 39 uur. In Totaal Tv. Door Jarco Kriek. Test uitzendingen schijnen te zijn begonnen, nu voorlopig ongecodeerd. Ook de transponder gegevens worden vermeld . Lees het e.e.a. maar door alweer met de nodige reacties.

De door jouw genoemde Maxview is geen verkeerde keuze Spec's zijn niet verkeerd en zou met 75 cm voldoende moeten zijn voor de footprint tot ver in het zuiden. Verkrijgbaar met enkel of duo LNB. Kost wel wat maar dan heb je wel wat en niet te lomp of zwaar.
Overigens kan nog niet helemaal ontdekken t.o.v. De Eutelsat satelliet ontvangst omdat wordt vermeld voor de Astra 1 en 3

En Jan wat betreft het ander, garanderen durf ik niets meer gezien al die moves die CD al uithaalde. Wees misschien maar blij dat je een M7 hebt is voor de Amateur dan nog een beetje eenvoudig omdat deze veel op signaal van CD het e.e.a inregeld. En Lekker proppen op een transponder daar wordt het signaal, lees kwaliteitssignaal, niet beter op zeker als je aan het eind van de footprint zit wat al de nodige impact op het signaal geeft.

Misschien is het wijs eerst maar eens je nieuwe schotel met je bestaande satelliet ontvanger op de Astra's uit te testen..
Kostenposten van een andere sat ontvanger, modules etc. zijn ook geen sinecure.







JAN ADRIAAN antwoordt op 21 juli 2017:

Bedankt voor jouw reacties. Voorlopig hou ik CD. Ook omdat ik voor de tv thuis op de schotel ben aangewezen. Ik heb thuis, provincie Castellon, een 88 cm schotel. Een dubbele NL kop heeft, vanaf hier, geen zin. Dus NL caravanners die naar Zuid Spanje of Portugal willen gaan, niet investeren in een dubbele kop. Heeft geen zin.


Quirien antwoordt op 21 juli 2017:

Ik neem aan dat bij de meeste bekend is dat de de gewone Duo LNB 's voor standaard 60 cm schotels qua snijpunt in omloop zijn.
Hoe groter de schotel dan daarop een aangepaste Duo kop met juiste snijpunt /invalshoek.
Anders kan je het inderdaad wel vergeten om ontvangst te hebben op de andere LNB in het zuiden.😉


JanTeepe antwoordt op 21 juli 2017:

Ik bedoelde eigenlijk een signaal af te geven dat als je naar Zuid Spanje/Portugal gaat, je niet moet laten leiden door de advertenties van de schotelaanbieders. Ik heb nog geen enkele advertentie gezien waarin men waarschuuwt voor het feit dat een dubbele LNB niet werkt in het zuiden. Ergo bij schotels als Maxview Precision ID en Travel Vision is het uberhaupt grote onzin om een dubbele LNB te nemen. De eerste wordt door de decoder aangestuurd naar de juiste satelliet en de tweede doet dat geheel automatisch. Dus waarom dan een dubbele LNB monteren?
Is er iemand op caravantrekker.nl die mij kan helpen met mijn Satenne vraag?


AJ antwoordt op 21 juli 2017:

HD televisie (CD) via Astra 3 met Satenne Snipe dit jaar nog prima ontvangen in Nederland, Belgie Luxemburg en Duitsland(hoogte Munchen)


dabbertje antwoordt op 21 juli 2017:

Snipe is geen Satenne R.... Wij stonden 3 weken geleden aan de Cote d'Azur en hadden goede ontvangst op Astra 3 met de Snipe 2. Maar dat zegt dus niets over de schotel van JanTeepe.

Ik weet niet of de Satenne R (welk type?) een upgrade heeft gehad.

https://www.asat.nl/satenne-R2-upgrade


Quirien antwoordt op 22 juli 2017:

Goede aanvulling Dabbertje😉

Ik had er wel aangedacht zal ik dit melden. En Jan, ik weet niet welk type je hebt R2 , R3?
Er zijn met de R2 nogal wat problemen geweest lees ik bij al die transponder wijzigingen die CD een paar keer per jaar doorvoert. Ook controller problemen. Vanaf medio januari ook weer.

Kijk ook eens op w.w.w. Voteg.nl>pages> nieuws of andere sites inzake die problematiek. Maar ik denk dat je dat al een beetje hebt bekeken.

Als je Satenne nog verder goed is, ik zeg dit heel voorzichtig en gevoelsmatig, dan kun je wat jij zelf al noemt tot aan de Spaanse grens of misschien ietsjes verder "garanderen". M.a.w. wat heeft eventuele koper er mee voor. Maar misschien volgen nog wat reacties van andere gebruikers met vermelding van hun type nr.

Volgende week ga ik mijn " grote testschotel " van zolder halen en in de tuin maar weer eens aansluiten naast de andere, en aan het rommelen. Kijken of ik die Eutelsat en transponder kan toevoegen op een van mijn sat-ontvangers dit zolang ik ongecodeerd kan kijken/ testen.


Jan Teepe antwoordt op 23 juli 2017:

Bedankt voor de positieve reacties. Ik heb de potentiële koper deze ook door gegeven. Ik heb geen Satenne R2 maar een Satenne/Snipe. Toe ik deze kocht zag je ze zowel met Snipe als met Satenne op de vlakschotel. Dit is een vlakschotel die in wezen voor los gebruik is, maar die ook d.m.v. een grondplaat op het dak van caravan/camper/vrachtwagen gemonteerd kan worden. Een Satenne R2 is voor vaste montage op het dak.


aad antwoordt op 23 juli 2017:

Beste @AAD ADRIAAN als je ook naar Duitse zenders wil kijken zal je toch een duo lnb moeten installeren aangezien deze op de astra 1 zitten wel zo handig voor de spanje gangers.


Jan antwoordt op 23 juli 2017:

Beste Aad
Gewoon Astra 1 kiezen op de module et voila


Quirien antwoordt op 23 juli 2017:

Er zijn vele manieren en technische hoogstandjes om met een LNB b.v. Astra 1 2 3 Hotbird etc. te ontvangen. 😉
Zelfs mij lukt op een " gewone" goede schotel en goede LNB juiste standaard afstelling t.o.v. de schotel op de grond een spietje binnen enkele seconden.
Je moet natuurlijk wel de nodige kennis en ervaring hebben hoe iets werkt.

Trouwens de meeste mensen/ caravan bedrijven gebruiken veel te veel verbinding in hun kabels , of lees caravan of ze zijn veel te lang. Lekker al die dempingen erin. Sluit je coax kabel maar eens rechtstreeks op je ontvanger aan.
Tsja, en tussen signaal ontvangen en daarna intunnen op de de hoogst mogelijke kwaliteit in het signaal dat wordt nogal eens vergeten.


Aad antwoordt op 23 juli 2017:

Beste Jan JAN ADRIAAN zegt ik kijk met een vaste schotel van 88CM met losse LNB dat kan maar voor de duitse zenders heb je toch echt een DUO LNB nodig omdat deze op de Astra 1 zitten.
Ik zal het anders uitleggen ik heb zelf een volautomatische Oyster op het dak van mijn caravan.
Wanneer ik overschakel van nederlandse naar duitse zenders hoor je de Oyster even dan draait hij plusminus 4 CM naar de Astra 1
Ik kijk thuis ook Satelite en heb dus net als JAN ADRIAAN een vaste schotelopstelling thuis daar kan je dus alleen maar van de Astra3 naar de Astra1 via een duo LNB of steeds het dak op hihi
Hopelijk duidelijk nu
Gr Aad


Quirien antwoordt op 23 juli 2017:

Ik begrijp je invalshoek van je motivatie nu wat beter Aad. Die ongeveer 4 cm die jij aanhaalt is ook mijn hele simpele techniek om b.v. van Astra 3 naar 1 te gaan door omtrekking van van mijn standaard op de camping waarbij een pin blijft staan. Denk een beetje aan de passer met een boog beweging op papier in dit geval bij mij hier gebruikte wijze op de grond. Kwestie van enkele seconden. Ik weet precies de verhoudingen tussen de div. satellieten of dan verdient er nauwelijks bijsturing.

Verder voor thuis, alleen je ziet het niet veel meer zijn/ waren draaibare systemen. Over diseqc, switchend , manuels ga ik hier niet uitweiden en wat er verder speelt.
En inderdaad zoals tegenwoordig gebruikelijk op het dak is een duo LNB (en kies de juiste voor de grootte voor je schotel) , het simpelste. Maar stel hem in de huidige uitzendingen van CD voor de Nederlandse zenders wel op 23, 5 LNB af voor het benutten van je schotel over het hele spectrum.
Dit jaar weer verschillende eigenwijze meegemaakt op de camping. 😉
Ik kan er niet mee zitten. Laat ze maar klagen dat bij het minste of geringste regenbuitje er geen ontvangst is.
Oh, je zal het wel begrepen hebben, mijn vaste schotel staat lekker ingebed met een duo quad triple LNB met mogelijkheden mijn losse (test) schotel er bij te voegen tussen de beplanting in de tuin. 😉


Aad antwoordt op 23 juli 2017:

@Quirien dat klopt ik heb ook diverse mensen geadviseerd om hem te klemmen op 23,5 en de problemen waren opgelost.
Het grappige is dat CD niet zoveel aan support doet daar stond tot voor kort nog steeds klemmen op 19,2 in de handleiding van ze.
Verder moet je ze er nog wel eens op wijzen wanneer ze kijken waar de Zon staat om 12 uur dat we zomertijd hebben dus een uur later kijken waar hij staat.


Jan Teepe antwoordt op 23 juli 2017:

Aad, een duo LNB is leuk voor Nederland. Maar met een Nederlandse duo LNB doe je hier in Spanje niets. Er zijn hier wel duo LNB's te koop, bij bijv. Leroy Merlin, maar die zijn voor Astra1 en Hotbird. Spanjaarden hebben namelijk niets met Astra3. In het zuiden van Spanje zijn Nederlandse installateurs actief, die met een diseqc (switch) werken om Astra1 en Astra3 met 1 schotel stand te kunnen laten werken. Maar als je met de caravan of camper naar Zuid Spanje gaat beperk je dan tot een single LNB en ga per satelliet zoeken of laat het systeem zelf zoeken.
Kunstenaars op hun vakgebied.


Aad antwoordt op 23 juli 2017:

Sorry JAN TEEPE je begrijpt het niet erg ik heb niets met met spanje en zijn LNB van doen of ik nu in Frankrijk /Oostenrijk/Italie/Kroatie of waar ook in Europa
ik heb mijn eigen schotel en satontvanger met DUO LNB en ontvang wat ik wil.


Aad antwoordt op 23 juli 2017:

@JAN TEEPE je bevestigt zelf op 20JULI om 9.57 uur mijn standpunt inderdaad nu moet je een 90 CM schotel hebben in het zuiden van spanje verder veranderd er niets.


Erik antwoordt op 2 september 2017:

Net in Kroatië aangekomen , HD kanalen astra 3 niet te ontvangen met onze snipe, soms wel soms niet. Astra 1 kanalen geen probleem. Kunnen dus helaas niet naar ned. zenders kijken.vroeger zaten ned zenders nog op astr1 nu niet meer volgens mij.


Quirien antwoordt op 2 september 2017:

@Eric, je kunt dan nog naar BVN tv op de Astra 1. Heb je toch wat Nederlandse uitzendingen en Nederlandstalige België.

Let wel er is 1 Augustus weer een nieuwe lijst van zenders door CD gelanceerd, dus eerst even de fastscan opnieuw erin zetten/laden.


Quirien antwoordt op 2 september 2017:

Sorry, moet Erik zijn.


Erik antwoordt op 5 september 2017:

Aan quirien : dank voor tip , hebben bvn gevonden. Beetje jammer toch dat dealer/ verkoper van onze snipe dit niet verteld qua ontvangst. Zal opnieuw scannen ook nog voor misschien andere nieuwe kanalen. Astra 3 was in zuid Duitsland goed te ontvangen. Ook nog in oostenrijk bij klagenfurt, daarna hield het op.........


Quirien antwoordt op 5 september 2017:

Graag gedaan Erik. Er zijn inderdaad weer zenders verdwenen en bij gekomen en de nodige aanpassingen in de frequenties/ transponders.

Ik ben nu 2 weken onderweg, inmiddels al weer bij een camper de Nederlandse zenders er in gezet, bij een ander de schotel maar eens opnieuw gemonteerd , mechaniek van de graden boog stond op zijn kop, de duokop verandert en bij een ook alles maar op de 23,5 kop geïnstalleerd want die had alleen ontvangst op de 19.2.

Tsja mijn echtgenote stond weer eens te kletsen, kwam het in de loop van het gesprek op de ontvangst problematiek aan. Grrr,, verdorie zegt ze , oh mijn man heeft dat zo voor elkaar.😉

Ach, we zijn op de wereld om elkaar te helpen niet waar.


Joost antwoordt op 5 september 2017:

Ik heb er ook een. Dit jaar voor het eerst gebruikt in Spanje. Super ding. Enige wat ik jammer vind is dat de kosten voor Canal digital zo hoog zijn, maar er is concurrentie onderweg heb ik gehoord.

Kennis van mij heeft ook een Snipe, gepensioneerd dus gaat met de caravan heel Europa door, die zegt dat ze zijne niet goed werkt in Zuid Frankrijk (geen Ned 2 en SBS6).


dabbertje antwoordt op 5 september 2017:

Wij hebben met de Snipe aan de Cote d'Azur (juni 2017) alles kunnen ontvangen. Dit weekend waren we op een camping bij de Efteling en toen hadden we alles behalve NPO 2. Zal dadelijk eens de zenders opnieuw inladen.
Vorig jaar hebben we geen problemen gehad met ontvangst van Astra 3 nabij Venetië en Istrië. Wij hebben overigens een Snipe 2 in combinatie met een Philips 24 inch TV met sateliettuner.

Heb je een Snipe 1 en deze nog nooit geupdate, probeer het dan eens hier: http://www.selfsat.com/03_snipe/snipe_upgrade.html


Erik antwoordt op 25 oktober 2017:

Wat is eigelijk verschil tussen een snipe 1 of 2 ? Alleen bedienings paneel zag ik op de caravan beurs jongsleden. Vertelden aan een verkoper daar van snipe schotels over de slechte ontvangst van de snipe 1 in kroatie, zou ook kunnen liggen aan de orginele dunne grijze kabel - die ik inderdaad heb - zouden een dikkere kabel kunnen proberen volgens verkoper. Mvg, Erik


Dabbertje antwoordt op 25 oktober 2017:

De bekabeling van de Snipe 1 en 2 zijn exact hetzelfde. Wij hebben de inhoud van de 2 dozen hier thuis vergeleken. De Snipe 1 is daarna teruggebracht en de 2 is op het dak van onze nieuwe caravan gemonteerd.
Wij hebben op de vorige caravan de Snipe 1 gehad. Kroatië was toen geen probleem, behalve tijdens een gigantische onweersbui. Maar toen zag je overal ineens de schotels zoeken. Ook de grote Oyster schotels.

Het verschil tussen de 1 en 2. De 2 heeft verbeterde motor en een vergrendeling in ruststand. De 2 heeft een beter ontvangst. Je kunt de 2 namelijk via de controller handmatig finetunen. En de digitale controller is makkelijker te bedienen en veel mooier.


Erik antwoordt op 26 oktober 2017:

Dank voor uw antwoord, echter......we hadden goede ontvangst in kroatie op de Astra 1 en 2 , geen enkel probleem, alleen de 3 ging echt slecht , we stonden niet onder bomen oid , schotel had vrij zicht.
ook de vertegenwoordiger op de beurs die ik dus sprak eerder vermeld had het alleen over het bedienings paneel en de verbeterde motor en vergrendeling.
( waar ik met de 1 -tot nu toe- nog nergens last mee heb gehad.)
Met andere woorden , als ik een ander bedienings paneel van de snipe 2 zou kopen is probleem eigenlijk opgelost.......
De schotels zijn ook exact even groot , dat maakte niks uit volgens hem. Tegen de sloveense grens hadden we nog de 3 , toen hield het op.
Maar ach, we hebben/hadden vakantie , hoef echt niet tv te hebben,zat andere dingen te doen, we weten het nu. Ben benieuwd hoe het in frankrijk gaat volgend jaar met ons "snipe-je" . Ook daar schijnt in het zuiden de 3 niet al te goed te ontvangen te zijn volgens diverse forums. Maar hebben altijd nog een 60 cm losse schotel bij ons + dubbele lnb ,werkte gelijk. De snipe is echt alleen gebruikt - dit jaar dan- voor onder weg , ff snel enz.


dabbertje antwoordt op 26 oktober 2017:

@Erik, ik denk dat je met een update van de controller ook al bent geholpen. Heb je dat al eens gedaan of laten doen? Wij hebben dat met Snipe 1 één keer gedaan toen de ontvangst op Astra 3 slechter was.


Quirien antwoordt op 26 oktober 2017:

@Erik, Dabbertje kan wel eens gelijk hebben inzake de controller.
In mijn antwoord van 22-07-2017 10.28 vermelde ik ook dat er sedert januari problemen waren met de controller.

Volg het advies eens op wat Dabbertje geeft, misschien is dat wel een/de oplossing.


Erik antwoordt op 4 november 2017:

@dabbertje , dank voor antwoord , zal een kijken voor update. Zal dealer hiervoor eens bellen.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker