Caravantrekker.nl

Stabifix of winterhoff

Ramon vraagt op 6 juni 2007:

mijn vraag .
we willen een stabilisator kopen voor een caravan 1200 kg.
nu kunnen we bij ons in het caravanbedrijf nieuwe stabilisator krijgen voor meer dan de helft van de nieuwprijs het is een winterhoff type 2000 .
zijn deze type winterhoff type 2000 goed of slecht van kwaliteit , funtioneren ze naar behoren in verhouding met de winterhoff ws 3000 D .
ik weet dat stabifix de beste zijn , maar zeer moeilijk aan te geraken in belgië .
en de winterhoff is erkent in duitsland , we reizen gans duitsland ieder jaar door en kunnen dan eventueel een vergunnig aanvragen voor 100 km per uur te mogen rijden , dat hebben we al onderhoord .

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Jerry antwoordt op 6 juni 2007:

Meer dan de helft van de nieuwprijs is erg flexibel.
Is het een beetje meer dan de helft of de helft meer?
De winterhoff is er dacht ik maar in 1 type of is de winterhoff 2000 een ouder type?
Ik kan er in ieder geval niks over vinden.
De winterhoff 3000 lijkt mij gewoon goed.
Ik rij zelf met een stabifix 3 en ik heb geen ervaring met andere merken maar de winterhoff is er van afgeleid dus die zal niet veel slechter zijn denk ik.


ramon antwoordt op 6 juni 2007:

het is de winterhoff ws 3000 D , 2750 kg belasting max , ik was mis sorry , ik heb hem al gekocht , de verkoper heeft er nog twee , nieuw kosten ze bij ons in België 450 euro en zelfs meer , de verkoper heeft me amper 250 euro gevraagd het is nog met een zwarte hendel , de nieuwe zijn met een blauwe hendel , het caravanbedrijf is juist tegen mijn deur en de verkoper gaat meer Alco volgen zoals ik kon opnemen deze zijn goedkoper aan te bieden aan de klanten , bedankt voor uw reactie


ramon antwoordt op 6 juni 2007:

bert of menno of een kenner van stabilisators .
mijn vraag .
ge weet ( bert en menno zeker ) dat er op mijn caravan rapido een stabilisator zit alco max trekkracht 1300 kg , is de winterhoff ws 3000 D beter , anders ga ik er nog een kopen nu de verkoper er nog twee heeft , dank U


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 6 juni 2007:

De Alko 1300 vind ik een rot ding, misschien is die niet slecht maar hij is veelal lastig aan en afkoppelen. De Winterhoff en Stabifix gaan ook het deinen tegen. Het grote voordeel van de Stabifix is verder dat het wrijvingsmateriaal van metaal is, en daardoor niet sluit (bovendien nastelbaar is). Daardoor gaat een Stabifix veel langer mee. De Winterhoff is eigenlijk een vercommercialiserde versie van de oude Stabifix3.
Maar om nu 250 euro (plus een slot?) uit te geven als je bij het rijden geen klachten hebt lijkt me zonde....


ramon antwoordt op 6 juni 2007:

de alco 1300 koppelt zelfs heel goed los , ik heb met deze kombinatie al zonder moeite 110 gereden , zelfs tegenligende vrachtauto's deden de caravan nog niet bewegen , maar ik dacht dat de winterhoff ws 3000 D veel beter was moest ge hem toch eens in noodgeval nodig hebben , ik maak geen probleem over die 250 euro extra , liever zorgeloos op vacantie dan benauwd achter het stuur zitten , we gaan tenslotte maar 1 maal per jaar voor 4 weken en dan wil ik gerust zijn , ik ga vrijwillig ieder jaar naar de inspectiecontrole ( ik wil zeker rijden ) het is normaal maar om de 2 jaar verplicht in België ( inspectie controle kost +- 35 euro en alles word uitgetest ) laat het maar eens doen door een garage .


Ivo antwoordt op 8 juni 2007:

Ik heb 5 jaar geleden al een WS 3000 gekocht. Van de WS2000 heb ik nog nooit gehoord. Die moet dan al meer dan 5 jaar oud zijn. Zou ik toch eens navragen.


ramon antwoordt op 8 juni 2007:

ik heb mis geweest het is de ws 3000 D , ik heb dat al gezegd in mijn vorige opgave .


Jaap antwoordt op 17 juli 2017:

Weet iemand hoe je het achterste schoentje van een Winterhoff WS 3000 stabilisatie koppeling van Hobby 460Ufe kan vervangen?


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker