Caravantrekker.nl

Beinvloeding vakantie bestemming

Quirien vraagt op 29 januari 2016:

Misschien een wat beladen onderwerp, maar we hebben er nu eenmaal mee te maken Er worden inmiddels weer plannen of zijn al gemaakt voor een bestemming.
Gezien er op dit moment gaande is (aanslagen/vluchtelingen stroom) vraag ik mij af in hoeverre we rekening gaan houden met deze zaken.(denk b.v. aan grensovergangen)
Bestemmings gedachte zoals v.b. landen naar Kroatië, Slovenië, Hongarije, Tsjechie, Slowakije etc. zouden hierdoor beïnvloed kunnen woŕden.
Maar ook de oversteekplaatsen Calais, Duinkerken Zeebrugge of de Kanaaltunnel zouden gezien wat daar gebeurt ook de nodige bedenkingen kunnen gaan geven om b.v. naar Engeland te gaan.

Spelen deze zaken bij jullie ook mee of wachten we af wat de ontwikkelingen gaan worden de komende maanden.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Quirien antwoordt op 29 januari 2016:

Menno, het systeem geeft nog steeds rare vervormingen, klopt dat?


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 29 januari 2016:

@Quirien, Ik kijk nog even naar de 'tekenset' die niet op elke pagina goed staat en die leestekens niet goed weergeeft.

Mijn ervaring is dat de media vooral een extreem beeld laten zien van grensovergangen etc. Vaak is een paar kilometer verderop de 'toestand' normaal en merk je niets van wat er gaande is. Wel zijn er nu al extra grenscontroles die bij drukte voor vertragingen kunnen zorgen. Ik ben benieuwd wat we daar van horen tijdens de krokusvakantie bij de grens tussen Duitsland en Oostenrijk.
De eerste cijfers wijzen al uit dat meer mensen naar Frankrijk, Spanje en Portugal gaan dan naar Zuid-Oost Europa. Zelf had ik een vaag plan om naar het Aziatisch deel van Turkije te rijden maar ik moet toegeven dat ik die reis nu (dit jaar) niet ga maken.


Janka antwoordt op 29 januari 2016:

Wij gaan dit jaar gewoon naar Oostenrijk en we zullen het wel zien op de terugweg.


dirk antwoordt op 29 januari 2016:

In het na seizoen zijn wij van plan om naar kroatie (Istrie) te gaan we rijden dan waarschijnlijk over Italie als het tenminste niet erger word met de vluchtelingen cq wachttijden eventueel bij de grensovergangen ,we laten ons niet zomaar afschrikken maar zoeken het ook niet op maar we hebben nog even .


Louis antwoordt op 29 januari 2016:

Zijn er niet altijd al landen geweest waar je bij wijze van spreken met één oog open moet slapen als je die per sé wilt doorreizen ?
Ik denk dat het op wat extra oponthoud bij grenzen na wat dit specifieke probleem betreft wel meevalt.
En de algemene problemen die dit onderwerp Europa op gaat leveren kunnen we toch al niet meer ontlopen.
Aanslagen ? (die domme mensheid leert het tóch nooit)
Maar is de kans niet vele malen groter om op een "normale" manier te verongelukken ?
Ik zou overigens wél de campings ruim voorbij rijden waar zo'n tentenkampje o.i.d. in de buurt zou staan.


TheoS antwoordt op 29 januari 2016:

Vorig jaar zijn we in de "hitte van de strijd" - het was in de tweede helft van september - van Macedonië terug gegaan via Belgrado, Zagreb, Ljubljana, Karawankentunnel, Villach, etc.
We hebben weinig van vluchtelingen gemerkt: Aan de Kroatische kant van de grens Servië - Kroatië verbleef er in het motel/camping veel politie. De Karawankentunnel uitkomend werd al het verkeer langs een politiecontrole geleid. Dat gaf nauwelijks of geen vertraging.Het zelfde gold voor de Oostenrijks - Duitse grens.
Uitgezonderd een klein groepje op de heenweg (medio augustus) bij de grens Servië - Macedonië hebben we nergens vluchtelingen gezien.

Natuurlijk is het te vroeg om nu te voorspellen hoe het in de zomer zal zijn. De vluchtelingenstroom gaat echter (nog?) niet via Dalmatië / de Adriatische kust en Istrië.

Vluchtelingen waren het afgelopen jaar in Macedonië het gesprek van de dag. We hebben ze echter alleen via de tv gezien. Zij waren in het oosten van het land, wij in het midden en westen.

Op de vraag van beïnvloeding vakantiebestemming is mijn antwoord dat die er nu (nog) niet is. De bestemming zal waarschijnlijk weer Macedonië zijn.
Ik kan echter niet in een glazen bol kijken.
Ik snap ook dat je om een aantal goede redenen niet een vluchtelingenstroom wilt opzoeken. De invloed kan er dus wel zijn.


fransvb antwoordt op 29 januari 2016:

Op het hoogtepunt van de vluchtelingen crisis in augustus/september waren wij in Hongarije, in Boedapest in de metro hebben wij geen vluchtelingen gezien. (OV in Hongarije is overigens gratis voor 65+)
We hebben vanwege mogelijke vluchtelingen problemen de reis door Servië niet gemaakt (had achteraf gerust gekund) maar zijn vanuit de Donauknie rechtstreeks naar Kroatië gereden. Aan de grens Hongarije-Kroatië zijn we uitgebreid gecontroleerd op mensen smokkel. Hongaren hebben daar sinds 1989 overigens geen ervaring meer mee.
Op de camping Rozac nabij Trogir viel het ons wel op dat er medekampeerders angstig waren omdat men aan de grens mogelijk met de vluchtelingen crisis geconfronteerd zou kunnen worden. Geruchten op de camping dat de grenzen voor iedereen gesloten zouden worden, dat campers gedwongen zouden worden vluchtelingen mee te nemen veroorzaakte bij gevoelig medekampeerders angstgevoelens.
Maar uiteindelijk hebben we op de terugweg amper ergens iets van gemerkt, ja, lege tenten aan de grenzen met Slovenie en kroatie en een onverwachte controle op de Duitse /Autobahn daargelaten.
Gaan we dit jaar weer naar Kroatie? Volmondig ja!!! Camping Slapic nabij Karlovac en (P)Rozac nabij Trogir


Benno antwoordt op 29 januari 2016:

Op 30 maart vliegen wij naar Izmir in West Turkije voor een vakantie van 15 dagen.
Eerst een week een culturele rondreis met de bus naar de antieke stad Arcadiopolis - het huidige Tire en naar de vesting van Selcuk, de antieke stad Aphrodisias met de tempel van Aphrodite en het Romeinse theater, Unesco werelderfgoed Efeze met o.a. de tempel van Hadrianus enz.enz. Tussendoor met de boot van Marmaris naar Rhodos voor 3 dagen. Dan een week op de rug liggen op een strand aan de Egeïsche zee.
Er zullen genoeg mensen zijn die zeggen "voor mij even niet" maar ik verheug mij er ontzettend op. Geen enkele angst.
Mocht het fout gaan en u mijn naam hier niet meer tegenkomen bedenk dan : La vie est aussie la mort!



Quirien antwoordt op 30 januari 2016:

Ik zelf heb wel een vermoeden dat landen zoals Slovenië en Kroatië er alles aan zullen doen het toerisme op gang te houden en de nodige maatregelen zullen treffen. Een groot deel van hun economie hangt ook af van het toerisme en zij zullen er voor waken om zoals in bepaalde Noord-Afrikaanse landen is gebeurt het toerisme op zijn "gat " te laten komen. En er zullen wel wat strengere controles komen in diverse landen waar we mee te maken krijgen als doorreis of "verblijfs" land.

Wat betreft de franse of belgische havens steden zullen ook wel de extra nodige maatregelen worden genomen want daar zitten wel de
tentenkampen dichtbij en als je dan de vrachtwagenchauffeurs moet geloven zijn dreigementen of intimidatie handelingen op minst niet aangenaam.

@fransvb, al heel lang geleden werd onze caravan een paar jaar achter elkaar als we naar Hongarije ging van boven tot onder onderzocht en wij hebben nog wel eens meer gekke situaties aan grenzen meegemaakt, maar dat is meer voor onder de luifel.
@Benno niet cynisch bedoeld, dus gewoon lekker gaan en genieten. En wat het laatste deel in je laatste alinea betreft, c'est vrai.


fransvb antwoordt op 30 januari 2016:

@Quirein,
Dat was nog in de jaren tachtig met onze vouwwagen een Alpen kreuzer Super GT Bij uitreis uit Hongarije (Hegyshalom) alles volledig uitpakken uit de vouwwagen en op tafels naast de auto leggen. Totaal 5 controleposten met de Oostenrijkse meegerekend.
Bij binnenkomst in hongarije wilde ik de grenswacht een sigaartje presenteren, hij deed een greep in de doos en er was er nog slechts 1 voor mij over. heet dat nu "sigaar uit eigen doos"?
Ja toen hadden de Hongaren genoeg ervaring met met cotrole op mensensmokkel.
Mooie tijden waren dat


Benno antwoordt op 6 februari 2016:

Over beïnvloeding gesproken!
Op de (EO) tv zag je Izmir en andere steden die wij zouden aandoen in beeld inclusief vele vluchtelingen die trachten te overleven op straat.
Mijn vrouw deed geen oog meer dicht.
Trip gecanceld.


fransvb antwoordt op 6 februari 2016:

Turkije doet er op het ogenblik alles aan om het toerisme op gang te houden met zeer hoge kinderkortingen.


dirk antwoordt op 6 februari 2016:

Nogmaals wij laten ons niet afschrikken maar je wilt toch niet op een strand liggen waar politie/soldaten gewapend rondlopen , en de spanningen tussen Turkije en Rusland doen er ook geen goed aan .


TheoS antwoordt op 6 februari 2016:

Als je de beelden hebt gezien waar Benno naar verwijst, ga toch niet meer op vakantie daarheen.
Niet vanwege politie en militairen, maar vanwege vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden.


Benno antwoordt op 7 februari 2016:

Het is natuurlijk ook zo dat een televisie programma beelden zoekt ter ondersteuning van het uitgangspunt.
Normaal gesproken ben ik daar niet erg van onder de indruk.
In ons geval zag mijn vrouw o.a. Calais-achtige toestanden bij de veerboot van Turkije naar Rhodos. Daar zal het wel wemelen van politie/leger om de zaak ordentelijk te laten verlopen.


Karel antwoordt op 7 februari 2016:

Wij zijn vorig jaar in september via de kustweg van De Panne naar Rouen gereden .
Bij Calais toen een uur vertraging gehad op de autoroute vanwege de asielzoekers zat de afslag vast . Ze liepen ook langs de weg liepen .
Je kunt natuurlijk bepaalde plaatsen vermijden , maar er zijn toch niet altijd problemen .


TheoS antwoordt op 7 februari 2016:

Was het uitgangspunt niet ons te laten zien onder welke omstandigheden de tocht naar Europa voor vluchtelingen plaatsvindt? Daar was en ben ik ook van onder de indruk.

Los van het uitgangspunt van een tv-programma zou ik me er niet bepaald goed bij voelen, indien ik vakantie zou vieren op een plek waar vluchtelingen in slechte omstandigheden wachten op een overtocht naar Griekenland.


Louis antwoordt op 7 februari 2016:

Daarom mijden wij ook landen met ernstige armoede, dierenleed enzovoort.
Ook al zonder de huidige landverhuizerstsunamie.
Je reinste struisvogelpolitiek natuurlijk...maar de lol van een vakantie is er bij de aanblik van dergelijke dingen voor ons dan sowieso al af.
Werd men maar eens zo wijs elkaar in eigen land niet zo naar het leven te staan én te laten opnaaien voor...wát eigenlijk ? dan was al deze ellende overal in één keer verdwenen.
Gewoon lekker aan het werk, een economie opbouwen, theedoeken slechts gebruiken om de vaat te drogen in plaats van je er achter te verstoppen, geweren omsmelten en niet meer in al die ophitserige sprookjes voor "volwassenen" trappen.
Ergens hier in Europa zal het ondanks betere omstandigheden ook nooit echt als een "thuis" gaan voelen is inmiddels door de jaren heen wel bewezen.
Ook het besef dat hier niet alles zonder moeite en soms tandenknarsende verdraagzaamheid is aan komen waaien kan geen kwaad.
Dus ja, als dit zo doorgaat zal het zeker voor velen de vakantiebestemming juist in, en richting die streken gaan beinvloeden.


TheoS antwoordt op 7 februari 2016:

Je reinste struisvogelpolitiek natuurlijk...maar de lol van een vakantie is er bij de aanblik van dergelijke dingen voor ons dan sowieso al af.

De lol is er bij de aanblik van bv. extreme armoede inderdaad vanaf. Je gaat je daar onplezierig, misschien zelfs schuldig bij voelen.

Struisvogelpolitiek? Dat vraag ik me af. Hangt dat niet samen met de vraag of je je ogen daarvoor sluit, ook als je er niet bent. Hangt dat vervolgens ook niet af van wat je met de wetenschap van en kennis over die toestanden doet?

Terug bij de oorspronkelijke vraag: beïnvloeding vakantie bestemming?
Waarschijnlijk wel beïnvloeding vakantie. Hoe???????


Quirien antwoordt op 8 februari 2016:

Inderdaad TheoS, achter de Hoe ??? als je diep nadenkt, kun je vele varianten kwijt/invullen.

Algemeen.
Maar even op mijn laatste alinea van de oorspronkelijke vraag terug te komen, hoe we het ook draaien of keren m.i. is het inmiddels toch een punt geworden waar zeker ( misschien onbewust) wel rekening mee wordt gehouden en moeten de feiten niet zomaar bagatelliseren.


TheoS antwoordt op 8 februari 2016:

@Quirien,
De feiten kunnen we inderdaad niet bagatelliseren.
De invloed hiervan op de vakantie - dit begrip heel ruim gezien, waaronder de bestemming - zal er op een of andere wijze zijn.
Naast de vraag wat nog echt mogelijk is (o.m. op grond van veiligheid), gaat het daarbij om het gevoel veiligheid en om wat je betamelijk vindt.
De wereld, ook Europa, is nu zo instabiel dat we daarover misschien pas echt iets kunnen zeggen als het moment daar is.


TheoL antwoordt op 9 februari 2016:

Misschien als het weer meevalt deze zomer, lekker in Nederland blijven en onze campings, restaurants enz. wat gunnen.


PieteR antwoordt op 10 februari 2016:

Het weer in Nederland valt altijd mee, maar ik wil in één vakantie een andere taal spreken.


Durk antwoordt op 10 februari 2016:

@ PieteR

Wat dacht je van Friesland? Taal is voor een buitenstaander echt niet te verstaan. Wil je er toch iets mee kunnen kijk dan bij de Afuk.nl. Je vindt er verder: ruimte, goedkope campings (Vekabo en SVR) zwemmen, sloep huren, zeilen, aardige mensen die elkaar allemaal groeten, Leeuwarden Culturele hoofdstad, dagje Ameland, dagje Terschelling, dagje Vlieland, dagje Schiermonnikoog, fietsen in Gaasterland. Mooie luchten, in het noorden op twee na donkerste plek van Nederland waar je soms wel 5 vuurtorens kunt zien, meestal droger dan de rest van Nederland, enz. enz.
Ennuh... de heuvels in Gaasterland zijn nog te nemen met een 2CV met de allergrootste caravans.


Durk antwoordt op 10 februari 2016:

Oh ja, nog vergeten: mooie oude vissers- en havenplaatsjes: Lemmer, Stavoren, Hindeloopen, Makkum, Workum, Harlingen (grote haven), Peasens en Moddergat, Lauwersoog. Mooie stadjes: Franeker, Sneek, Dokkum enz.
En lekker eten op een heleboel plaatsen aan het water.
Vluchtelingen? Ja, die zijn er ook, maar meestal met een warm hart ontvangen door de plaatselijke bevolking!


Louis antwoordt op 10 februari 2016:

Helemaal niets mis mee...vooral ook óp het Lauwersmeer .
Toch zie ik liever dat de problemen werkelijk opgelost worden daar we anders (zoals onze voorouders) bij wijze van spreken niet verder meer komen dan de eigen achtertuin.
Het dagelijkse leven gaat aan de buitenkant "gewoon" door, maar het begint onderhuids al met al plat gezegd onderhand toch wel een triest zootje te worden.
De gevolgen zijn nu al groot al zijn ze niet altijd en overal even zichtbaar.


Ton Groenendijk antwoordt op 10 februari 2016:

@Durk: Als je Durk heet weet iedereen natuurlijk dat je uit Friesland afkomstig bent, of daar zelfs nog woont.
Dus je lofzang over het zompige land, onder de lage dreigende wolkenlucht die met een kille windkracht 7 over het vlakke land jaagt is heel begrijpelijk.
En ik heb er veel waardering voor. Fryslân boppe!
Maar ik geef dit jaar toch maar de voorkeur aan de frisse berglucht onder een stralende zon boven de geur van megastallen onder een druilende hemel.


Quirien antwoordt op 10 februari 2016:

@PieteR, ach voor die andere taal daar hoef ik slechts 2 km voor te rijden dus dat is weekelijks wel een paar keer dagelijse kost.

Maar Durk, ik ben misschien wel om want ik heb al een beetje zitten kijken voor Friesland, Drenthe en Groningen. Tja misschien dat ik dan een kleine beving mee maakt, maar dat kan mijn caravan wel aan.

Tja, en wat betreft grensovergangen. Van de week pas in het nieuws maar vorige week woensdag was het hier al begonnen. Max snelheid 70 km/u en x% naar de parkeer/controlestrook.
Ach wij gaan maar weer via de sluiproutes daar is totaal niets te zien.(smiley)

@Ton, wie weet, doorbreek ik dit jaar wel weer mijn "comfort zone", want het is toch anders beleven dan voor de tv te zitten en naar de Giro, Tour de France, Vuelta te kijken en dan te "roepen" kijk, daar hebben we ook gereden, Ach, laat ik niet klagen want met NL ben ik al heel blij.


John antwoordt op 10 februari 2016:

Als je je laat leiden door misstanden, onvolkomenheden, armoede en wat niet meer: thuisblijven. In iedere stad, dorp of gehucht is wel wat en niet alleen over de grens. S'lands wijs, s'lands eer en ieder land (ook Nl) heeft zijn negatieve dingen. Een van onze beste vakantie was enkele jaren geleden in Roemenië. Vriendelijk en behulpzaam en willen graag met je in gesprek komen. ze weten best hoe het er aan toegaat in de wereld en wat het verleden hun gebracht heeft. Daarom staan ze open voor ieder die hun wat kan bijbrengen over het westen en wij kunnen ze daarbij helpen door ze te vertellen dat extremisme niets goeds brengt. Maar ja, velen van ons willen niet "lastig" gevallen worden tijdens vakantie en zoeken we de betrekkelijke veiligheid maar weer op. Soortgenoten die elkaar de ogen uitsteken met een nieuwere, grotere of betere caravan of auto!


Theodm antwoordt op 10 februari 2016:

Wij gaan dit jaar naar Oostenrijk,Hongarije en aansluitend Tsjechië.
Ik denk/hoop niet dat we echt veel last van dat hele vluchtingen gebeuren zullen hebben, misschien aan de grenzen maar ach dat was vroeger veel erger en heeft ook wel weer wat nostalgisch...Nee wij maken ons daar echt niet druk om, "wie dan leeft wie dan zorgt" zegt men toch.


PieteR antwoordt op 12 februari 2016:

@ Durk: Geweldige reactie, waarvoor dank! Mooie doelen voor de vakanties in eigen land, en die vier ik hopelijk ook nog genoeg!


Michel antwoordt op 15 februari 2016:

Hoeven we niet bang te zijn Ton Groenendijk tegen te komen.
Ik blijf lekker in eigen land.


Ton Groenendijk antwoordt op 15 februari 2016:

@ Michel: ik zou daar maar niet zo zeker van zijn, want ik kan "mijn eigen" land wel degelijk waarderen. En dan verkeer ik ook nog in de luxe positie dat ik meer dan één keer er op uit kan trekken. Dus wees voorbereid!
Mooi dat Durk niet reageert: die kan als rechtgeaarde Fries wel een schop van een ezel verdragen en begrijpt dat milde spot ook een vorm van waardering is.


Durk antwoordt op 16 februari 2016:

😉


fransvb antwoordt op 16 februari 2016:

@Quirein, ik lees dat je naar de Noordelijke provincies wilt? Misschien kun je bij Durk het Fries paspoort aanvragen, is nml verplicht voor mensen van de zuidelijke provincies.


Quirien antwoordt op 16 februari 2016:

@Fransvb,
ik heb met een zijdelingse blik de cursus van Afuk al bekeken dus de inburgeringscursus is nog een kwestie van tijd en paspoort schijnt niet nodig te zijn, ben van harte welkom en ook geen grenscontrole volgens de informatie ambtenaar.(smiley)
Maar Durk heeft wel gelijk met zijn verwijzingen daarom al wat mij meer verdiept in Friesland en Groningen en echt niet verkeerd hoor met zijn mini, vekabo etc.etc. campings.

En Ton, die wil ik best wel tegenkomen komen geen moeite mee, kunnen we over hele mooie (nog steeds) authentieke plaatsjes en streken praten in Frankrijk en volgens mij houdt hij ook wel van de Pyreneeën van oost naar west of omgekeerd.
Maar ik ga nu wel heel ver van het onderwerp af want dit worden dan meer verhalen voor onder de luifel.


PieteR antwoordt op 16 februari 2016:

Het nadeel van Friesland is niet de andere taal, maar vooral de hoeveelheid water. Je moet daar wel een boot hebben om je een beetje efficiënt te verplaatsen. Helaas zijn er geen geschikte boten om caravancombinatie te dragen, dus ben je verplicht om tientallen kilometers om te rijden, als je ergens fijn wilt kamperen.

Dat de heuvels van Gaasterland best te behappen zijn voor elke combinatie, wil ik best geloven, maar als je er gaat fietsen heb je overal vals plat. Kortom: Friesland is niet echt geschikt voor reislustige caravanners, die geen vaste stek willen hebben. Of..?


Quirien antwoordt op 3 december 2016:

Het is al een "oud" draadje, was het nog eens door aan het lezen, en zag een voornemen van Menno, maar...... ik heb het idee dat voor volgend jaar de reis die je opperde er ook niet inzit. 😉 Ik kan mij natuurlijk ook vergissen.

Wij overwegen/ denken misschien weer eens Engeland, schijnt zo'n 15 % goedkoper te zijn geworden, maar of dat waar is?😉
We wachten natuurlijk wel even af wat het bij de oversteekplaatsen gaat worden.


Louis antwoordt op 3 december 2016:

IJmuiden-Newcastle...DFDS seaways, met de boot dus.
Noordelijker, en geen spoor van problemen op migratiegebied.
Een prima en uitgebreid voor elk wat wils ontbijt, diner en slapen aan boord, en na aankomst "daar boven" in Engeland ongekend vriendelijke en behulpzame mensen.
Geen ervaring met de caravan overigens, maar wél b&b's maar we echt terughoudend tegenover stonden.
Maar we zijn echt om...en voelden er ons thuis.
200 % tevreden, geen opdringerigheid en opvallend commercieel gedoe.
Iedere gewone fish en chips verkoper voorziet je gemeend enthousiast van lokale tips.
Heb je een vraag, dan pakt men rustig de laptop of smartphone en zoekt het geduldig voor je op.
We hebben er helaas ook autopech gehad, maar zelfs dan blijkt men er alles aan te doen je te helpen en ondertussen te vermaken om het wachtleed te beperken.
Nergens eerder zó meegemaakt !
Wij gaan er gegarandeerd voor langere tijd naar terug zodra het past...


TheoS antwoordt op 3 december 2016:

IJmuiden-Newcastle...DFDS seaways, met de boot dus

Duinkerken - Dover afgelopen juni, geen enkel probleem. de zelfde maatschappij


Quirien antwoordt op 4 december 2016:

Naar aanleiding van jullie antwoorden al even op de site van DFDS seaways voor juni zitten kijken.
Heeft op bepaalde dagen / tijden interessante aanbiedingen wat c/v meenemen betreft.

TheoS, ik neem aan dat je de c/v ook meehad. En ik maar altijd denken dat je richting het Zuid-Oosten ging.😉 Ik meen dit serieus, je weet daar altijd zo interessant over te vertellen.
En Louis bij onze vorige trektocht al weer heel wat jaartjes geleden door Zuid-Engeland en Wales hebben we ook ervaren hoe aardig en galant/behulpzaam de bevolking was.

En iedereen begint ook maar altijd over het "regenachtig" weer, we hebben toen 3 1/2 week tussen de 24- 27 graden celsius gehad met een paar onweersbuitjes.
Dus wie weet..


TheoS antwoordt op 4 december 2016:

@Quirien,
Tenminste 2 keer per jaar gaan we weg. Daarvan als regel eenmaal inderdaad naar het Zuid-Oosten. Dat is een gebied, dat aan mijn hart gaat, daar ligt mijn schoonvaderland 😉. Ik kom daar intussen 46 jaar, met solo auto, auto en caravan of vliegtuig. In de beginjaren zelfs enkele malen met de trein. Dat vond ik zeer mooi. Nu is dat niet zo verstandig meer.

Het Verenigd Koninkrijk en/of Ierland hebben we enkele malen met de caravan gedaan. Toen hebben we veel regen gehad. Die kon ons vakantieplezier niet bederven.
Verder hebben we heel Europa, alsmede Marokko en Turkije met de caravan bezocht. Enkele malen met een georganiseerde kampeerreis.
Afgelopen juni waren we met auto zonder caravan naar Engeland. Toen hadden we perfect weer.


Quirien antwoordt op 20 augustus 2017:

Gek hé, deze week met de de gebeurtenis in Barcelona, moest ik aan dit draadje denken. Ruim anderhalf geleden opgestart en zie wat er in de tussentijd allemaal gebeurt is.

Aan de Ramblas hebben wij goede herinneringen. Tsja, de Ramblas is de Ramblas, maar toch niet helemaal meer.
Als het zo door gaat in deze wereld staan we eerdaags elke dag wel een gebeurtenis te herdenken.

En we kunnen wel zeggen we zijn niet bang, maar in de gedachte blijft toch altijd dat zijsprongetje naar deze aanslag. Tsja........ hoe gek gaat het worden????

Zo nu maar even iets " anders" TheoS , mooie woordspeling.😉.


Louis antwoordt op 20 augustus 2017:

"Tsja, hoe gek gaat het worden ?".
Die vraag is (wat mij betreft) simpel te beantwoorden...het wordt zo gek als systemen en wetten toe laten...dus nog veel gekker.
Een mooie maar naieve eigenschap om altijd alleen de mooie kanten van mensen te willen zien.
(Ik zie ook weinig actie en protesten van hen die zich hier tegen zouden moeten verzetten)
Weinig of niets doen aan hen die hier handig misbruik van maken zal als een olievlek op water uitbreiden.
"Geschok" zijn helpt nu eenmaal niet en maakt allang geen indruk meer.


Kees antwoordt op 20 augustus 2017:

We laten ons natuurlijk ook gek gek maken.
Afgelasten van andere evenementen in de stad Barcelona is net zo begrijpelijk als onnodig maar draagt er ook aan bij dat het toeristisch wel minder interessant wordt.
Het beste zou zijn dit soort voorvallen minder aandacht te geven in de media waarbij ze over elkaar buitelen, om het aloude gevoel van veiligheid en geborgenheid niet te veel aan te tasten. Er ontstaat daardoor een verkeerd wereldbeeld.
Dan worden dit soort verontruste vragen ook niet zo snel gesteld.


Stef antwoordt op 20 augustus 2017:

Ik denk dat ik heel duidelijk hier een antwoord op kan geven:

GEEN

Ik zal : Nice, Paris, stockholm, Barcelona gewoon als vakantiebestemming kiezen.
Maar niet gelijk na een aanslag ; wel geruime tijd erna !

Mvg
Stef


Frank antwoordt op 20 augustus 2017:

De beelden komen nu binnen een paar minuten op ieders telefoon. Filmpjes en live verbindingen tussen pers en slachtoffers zijn er ook bijna direct. Vanaf dat moment is er geen zender meer die geen verslag doet van een heftige gebeurtenis.
Hierdoor komt elke gebeurtenis veel dichterbij en beleven wij het veel heftiger dan vroeger.
Het is nog niet lang geleden dat de eta actief was. Er was nog geen internet en 4g. Toch was die impact en voortdurende dreiging voor Spanjaarden heftig. Wat kregen wij daarvan mee ? De afstand leek best groot. Behalve toen ik zelf in Baskenland op vakantie was en geen vriendelijk gevoel kreeg. Wij hebben toen ons boeltje opgepakt en ik dacht : wegwezen.
Wat ik nu wel vervelend vindt, is dat de "aardige buurjongens van next door" tot ieders verrassing beginnen te hobbyen. Door hun gebrek aan structuur en het slagvaardige optreden (getraind door het verleden?) van de policia is veel erger voorkomen.
Wij willen binnenkort nog ruim weekje weg en een stedentripje naar Spanje is een overweging. Het Spaanse zonnetje is toch heerlijk?


ton groenendijk antwoordt op 20 augustus 2017:

Ik weet dat het akelig cynisch klinkt, maar hoe groot is de percentuele kans dat je op dat éne moment, op die éne plaats bent. De gruwelijke werkelijkheid is voor meer dan 100 mensen waarheid geworden, maar is dat een reden om je af te laten schrikken? Tegenover die meer dan 100 slachtoffers staan honderdduizenden die niets van deze waanzin hebben meegekregen.
Frank zegt het al: Spanje heeft en akelig verleden mbt terrorisme, zowel van verzets- als regeringszijde, maar toen we dat allemaal nog niet wisten gingen we evenzo goed vrolijk naar Spanje.
Ik denk dat het terrorisme van overheden meer gevaar oplevert dan het terrorisme van individuele mafketels en dat Turkije uit de gratie is , is een gevolg van die vorm van overheidsbemoeienis. Een reactie van reizigers die mij heel wat begrijpelijker voorkomt dan de angst voor een klein groepje radicalen, immers de macht van de overheid is veel meer voelbaar, mocht je een vergissing op diens territorium begaan.
Laat de Catalanen niet zakken. Zij zijn niet bang, waarom zouden wij dat dan wel moeten zijn. Ga gewoon naar Spanje en wees voorzichtig onderweg: het risico van en aanrijding is groter dan het risico van een aanslag. Accepteer de zenuwachtigheid van de politie als u in de file komt, uiteindelijk staan ze er ook voor u.


Remco antwoordt op 20 augustus 2017:

Er gebeuren overal op de wereld verschrikkelijke dingen, dat heeft ons nog nooit tegengehouden om niet op vakantie te gaan.
Volgende maand gaan we ook gewoon weer naar Spanje en bezoeken we ook vrienden die in Barcelona wonen.


Louis antwoordt op 20 augustus 2017:

Kennen jullie de clip "everything's gonna be alright" van "de babysitters" ?
Zoek maar eens op...zouden die misbaksels ook eens moeten doen in plaats van zich laten misbruiken .
Wat de vakantiebestemming betreft is het net als de weerswaarschuwingen...als je je die écht teveel aantrekt kun je de deur nog maar weinig uit....en dan val je potdorie van je trapje bij het sauzen.
Al die voorzichtigheid voor noppes .
Gewoon doorgaan...maar niet wegkijken, want dat heeft nog nooit tot een verbetering bijgedragen en zaken alleen verergert .


Jan Teepe antwoordt op 21 augustus 2017:

Wat veel erger is dan de terreur dreiging, zijn de gevolgen daarvan. In een jaar tijd nu al vele uren in files gestaan aan de Franse en Spaanse grens. En wat is het nuttig effect van die grenscontroles??? Veel meer dan nors kijkende militairen met automatische geweren in de aanslag heb ik niet kunnen ontdekken. Ik ben natuurlijk niet de enige die zich kapot ergert aan dit soort onzinnige grenscontroles. Personen die meer in de melk te brokkelen hebben, hebben zich tot de EU gewend, met als gevolg dat dit soort controles nu maar een beperkte tijdsduur meer mogen hebben. Maar daar hebben de Fransen iets op gevonden. Te pas en te onpas voeren ze nu controles uit, op bijv. het dragen van de autogordels, bij tolpoort 1 op de A9 in Frankrijk. Met als gevolg zo maar 2 uur in de file staan. Kortom, wie heeft van dichtbij een terroristische aanslag meegemaakt? En wie heeft de zgn. veiligheidsmaatregelen daarna aan de lijve ondervonden.


joop antwoordt op 21 augustus 2017:

kijk maar bij de overtocht naar Engeland ,grote stalen hekken bewapend personeel en een bodyscan. Voor wat mij betreft is dat helemaal goed. Mij gebeurt niks en het zijn toch altijd anderen die getroffen worden ? Ver van mijn bed show...? Voor je het weet hoor je de knal niet eens en ben je weg,naar de eeuwige jachtvelden ...laat ze maar goed en nog beter controleren ik wacht wel. Zonder controles breekt de hel los....


joop antwoordt op 21 augustus 2017:

Kan zijn dat de slachtoffers op hun reis zich ook geërgerd hebben aan die controles. Dat kunnen ze nu niet meer ,dat is pas verschrikkelijk....
Zodra we niet meer vrij kunnen reizen ,om dat het uit de hand is gelopen ,dan ga ik met je mee klagen ,nu nog niet..met alle respect.


Kees antwoordt op 21 augustus 2017:

"Wat veel erger is dan de terreur dreiging, zijn de gevolgen daarvan."
En dat is precies waar het is om te doen.
Die slachtoffers interesseert ze niet. Wel de paniek en ontwrichting die daarna ontstaat. Bij voldoende ontwrichting gaat de samenleving plat. Ergo, doel bereikt.
En de grote onbewuste medewerker in dit streven is de mainstream media. Daarop ingrijpen zal onze samenleving het grootste nut bewijzen.

"En wat is het nuttig effect van die grenscontroles?"
Nul natuurlijk.
Men mikt daarmee op de eigen bevolking, die moet erdoor gerustgestelt worden. En de paniek die ontstaat wordt gebruikt om de privacy verregaand te beperken.

"laat ze maar goed en nog beter controleren ik wacht wel."
Daarmee wordt een perfect doel gecreëerd om met een tweede aanslag een nog groter effect te sorteren. Iets wat al vaker gebruikt is. Twee aanslagen kort op elkaar op dezelfde locatie zodat uiteindelijk de toegesnelde hulp ook slachtoffer wordt.
Een reden te meer om dergelijke controles per direct te verbieden en onmiddelijk over te gaan tot de orde van de dag, life goes on.


joop antwoordt op 21 augustus 2017:

Grenscontroles zijn nu veel strenger geworden ,en daar heb ik staan wachten , in Calais wegens de strenge controle. En op andere plaatsen ook. Dat is wat mij betreft prima , alles wat "ze" kunnen voorkomen met die controles is meegenomen .De media interesseert me niks , en aluhoedjes verhalen brengen ook niks. Beter is het om te kijken of men een kofferbak vol explosieven er tussen uit kan halen bij voorbeeld.
Of een regering daar mee zijn bevolking in slaap wil sussen ..maakt mij ook niet uit.ik toon gewoon begrip voor de veiligheids- maatregelen ,en werk gewoon mee als dat gevraagd word en heb gewoon pech als ik langer moet wachten .


Ton Groenendijk antwoordt op 21 augustus 2017:

Ik wil het toch even opnemen voor de 'nors kijkende militairen" die "nul komma nul" resultaat opleveren van Jan Teepe en zijn volgers.
Kennelijk hebben de bezoekers van caravantrekker nu ook al verstand van terrorismebestrijding en zijn de gevolgen van die maatregelen wel errug hinderlijk, zoals het wat later op de plaats van bestemming aankomen en zo.
Of ik dan wel verstand heb van terrorismebestrijding? Mwah, laten we zeggen dat ik dat voor kort had (want alles verandert snel) en daar wil het dan bij laten.
Nu maar terug naar ""het rijden met auto en caravan" waar dit forum voor bedoeld is.


Kees antwoordt op 21 augustus 2017:

Ja Ton, en dit draadje gaat er nu juist over of al die toestanden en maatregelen mensen beïnvloed in de keuze van hun bestemming.
Right on topic dus.


@Eric antwoordt op 21 augustus 2017:

Wij hebben het er over gehad en laten ons niet tegenhouden door de ontwikkelingen.
Wel doen we voorzichtiger en zijn we meer op ons hoede voor onverwachte dingen, geluiden, auto's die opeens hoop gas geven etc.
Klinkt misschien raar maar mijn vrouw en dochter weten wat je het beste kan doen bij een onverwacht gebeurtenis als een schietpartij.

Verder gaan wij bijna elk jaar wel naar Parijs, we staan dan op Maisons Lafitte, een camping vlakbij Parijs.
Voor de aanslagen hadden wij er geen probleem om 's avond laat via bijna verlaten RER en metrostations en ook via wat beruchte buitenwijken van Parijs naar de camping terug te gaan.
Dat doen we dus nu niet meer, we gaan met daglicht terug en zorgen dat we rond 21.00 uur weer op de camping zijn.


joop antwoordt op 21 augustus 2017:

Juist , @eric het zit toch in je achterhoofd ,vermijden kun je niet alles ,maar wel er rekening mee houden ,en heel verstandig niks op zoeken wat niet hoeft . Zelfs de Eiffeltoren word zwaar bewaakt ,onzichtbaar en zichtbaar ,dat is niet voor niks zo...


aadje antwoordt op 21 augustus 2017:

@ kunnen jullie niet gewoon elke week avondje bij elkaar gaan komen i.p.v. hier al die onzin te verkopen sorry moest er even uit.


Louis antwoordt op 21 augustus 2017:

Persoonlijk krijg ik de laatste jaren meer last van "bijwerkingen".
Kleuren, kerken, gewoontes of wat ook...het maakte me weinig uit zolang het niet tot overlast, onnodige kosten of ernstig leed leidde.
Deze grenzen zijn helaas al ruim gepasseerd ook al word veel krampachtig verzwegen of ontweken.
De totále kosten (en die zijn niet gering) dus ook die van de randverschijnselen in al z'n vormen meegerekend beginnen de westerse wereld op te breken.
En dat is een goede zaak daar het hierdoor zal moéten leiden tot een nieuwe frisse kijk en aanpak.
Want het lijkt nog steeds of het mensen pas echt raakt wanneer men er persoonlijk mee geconfronteerd wordt en de kaarsen gehaald moeten worden.
Tot dat moment : "Ach joh, een paar kilometer verder merk je er niets van".
Tsja, geldt ook voor een mijnenveld...of zakkenroller .
De EU stond voor open grenzen...en we staan nu mooi zelf te wachten, tol of stickers te betalen, terwijl de paarden van Troje allang ongehinderd binnen zijn, om het even uit welke windstreek.
Hoe dan ook, iemand moet al de gevolgen financieren.
Het is maar net of je de verbanden wilt zien.
Ikzelf ga en sta nog waar en wanneer ik wil, maar zie dit voor m'n kleinkinderen al niet meer zo helder weggelegd.
Zit ik ook nog met hét grootste Nederlandse vraagstuk, en over hoe ik op de camping voortaan iemand aan moet gaan spreken want mevrouw, meneer of varianten zijn uit den boze....dat wordt dus "wezen" of zoiets.
Zoals ik al zei...haha, last van bijwerkingen.







Gerrie antwoordt op 21 augustus 2017:

Louis, zou campeerder iets kunnen zijn. Je aan iedereen voorstellen op de camping zodat je hem/haar bij de voornaam aan kunt spreken lijkt me ook al zowat.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker