Caravantrekker.nl

Caravan invoeren uit België

Jasper vraagt op 8 april 2016:

Heeft er iemand ervaring met bovenstaande?
We hebben al wat info binnen gehaald van de RDW, maar er resten nog een paar vragen.
1. Stel dat we op zaterdag of zondag met onze eventuele koop (van een particulier) naar huis willen, mag je dan met de Belgische kentekenplaten rijden?
2. Op een dag (of vele dagen) na het weekend kunnen we dan naar het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation. Hoe lang mag je daar over doen?
3. Als je dan bij de RDW bent kun je een gratis eendagskenteken aanvragen voor één, en vast dezelfde, dag. Maar dan heb je nog geen kentekenplaten, want die pikt de RDW in. Mag je zonder die dingen dan wel de weg op?
4. Op de info van de RDW komt ook een lijstje voor van de kosten: Beoordeling < 5 aspecten €27,-, 5 tot 9 aspecten €55,-, identificatie voertuig licht €56,-, inschrijving voertuig in kentekenregister €39,-, tenaamstelling via RDW €9,91.
Welke aspecten enz. zijn voor mij van toepassing???

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Willem1 antwoordt op 9 april 2016:

Zolang de aanhanger in Belgie geregistreerd staat mag u er met een in Nederland geregistreerde (NL kenteken) mee rijden. De WA verzekering loopt dan mee op het trekkende NL voertuig.
Lees de WVW art. 37

Echter zal de Belgische verkoper zijn voertuig dienen af te melden en daarna is het Belgische kenteken niet langer geldig. Zorg dus dat de datum RDW keuring aansluit op het afhalen van de caravan.

U maakt de afspraak met het RDW keuringstation, zorg dat u de originele Verklaring van Overeenstemming en het laatste GOCA keuringsdocument bij de caravan krijgt en coltroleer deze documeten versus het typeplaatje en het ingeslagen voertuignummer.
Het RDW houdt het Belgische kentekenbewijs in en verstrekt een bewijs van keuring. Verkoper kan zijn caravan afmelden.
Met de RDW verklaring vraagt u een NL kenteken aan.


Jasper antwoordt op 9 april 2016:

Willem, wel bedankt voor je reactie.
Maar we hebben nog een probleempje als we vandaag of morgen (als de RDW gesloten is) om de caravan willen. Eerder krijgen we het blijkbaar niet rond.
Als ik het goed begrijp moet de verkoper eerst afmelden voordat we de c. kunnen meenemen. En hij/zij moet kennelijk eerst nog naar het postkantoor of zo?
Terwijl de RDW het kentekenbewijs automatisch inneemt als je daar zelfs zonder afspraak binnen komt. Dan kun je daar op diezelfde dag verder met het gratis eendagskenteken.
Het enige dat ik moet doen is te vragen om Het Certificaat van Overeenstemming. Toch?
(als tenminste die caravan ons aanstaat...)


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 9 april 2016:

Ik ben wel eens naar de RDW gereden met een witte plaat op de caravan. Dat mag natuurlijk niet maar de medewerkers van de RDW keken er niet raar van op.
Alleen voor een all risk verzekering kan dit lastig zijn.


Jasper antwoordt op 9 april 2016:

En na ons nog een dag in de materie verdiept te hebben kwamen we tot de conclusie dat we er een beetje gek van worden.
De ambtenarij heeft weer een staaltje struikeldraadje-spannen en fuikje-leggen ten beste gegeven, waar je als burgermannetje niet tegen opgewassen bent. Dat heet dan 'vrij verkeer van personen en goederen'...
We gooien met dank aan de beantwoorders hierbij dan ook maar de handdoek in de ring. Iedereen bedankt voor het meedenken!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker