Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Rondzit ombouwen tot bed

Simon vraagt op 01 May 2016 om 23:37:

Hallo,
Wij hebben een knaus sudwind 450 fu.
Daarbij heb je een vast bed een een rondzit. De rondzit willen wij vaak ombouwen tot een tweepersoonsbed. Daarom is bij de caravan een extra kussen geleverd om het op te vullen, maar wij weten alleen niet hoe je de kussens en het opvulstuk neer moet leggen voor een goede opstelling. Ik hoop dat jullie eventueel weten hoe! Alvast bedankt!

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Wendy antwoordt op 18 August 2018 om 21:52:

Weet u inmiddels hoe het moet? Wij lopen namelijk tegen hetzelfde probleem aan


Louis antwoordt op 18 August 2018 om 23:13:

Sorry Wendy, ik besef wel degelijk dat dit geen vriendelijke of gewenste reactie is, maar het zegt misschien iets dat eerder niemand op Simon's vraag heeft gereageerd...
Wanneer je met een caravan op pad wilt gaan is toch het minste waar je je zelfstandig mee moet kunnen redden zonder probleem...het ombouwen van een zit naar een bed.
(Ik ken het instructieboekje niet, maar zou eens aan een speelpuzzeltje gaan denken)
Succes.


John antwoordt op 19 August 2018 om 07:56:

Er staan zoveeeeel afbeldingen op het www van de 450 met daarin ook de rondzit omgebouwd naar bed. Erg duidelijk hoe de kussens moeten liggen. Eitje!


José antwoordt op 15 July 2019 om 22:22:

Wij hebben de caravan al 20 jaar en nog nooit de rondzit hoeven te gebruiken als bed, maar nu we kleinkinderen hebben is het toch de bedoeling van de rondzit een bed te maken. Nu lees ik als antwoord van John dat op het www van de 450 voorbeelden staan. Maat wat is www en waar kan ik dat vinden, bij voorbaat dank


MarkS90 antwoordt op 15 July 2019 om 22:30:

José, als je niet weet wat www betekent hoe ben je dan op deze site gekomen?


PieteR antwoordt op 16 July 2019 om 00:44:

José, met www wordt hier internet bedoeld.

Het is een beetje flauw gebruik van afkortingen door oude mannen, die niet kunnen typen. Het woord "internet" is al gauw te moeilijk voor hen.


Sven antwoordt op 16 July 2019 om 15:39:

https://www.uwcaravan.nl/static/img/t1920x1200/knaus/suedwind-exclusive-750ufk-zithoek-tot-bed-omgetoverd.jpg?v=54767cf7


JT® antwoordt op 16 July 2019 om 16:31:

Op de foto is duidelijk te zien hoe mooi het staat, maar de fabrikant beseft niet dat deze opstelling erg oncomfortabel is. Een naad ter hoogte van je heupen, hoe verzin je zo iets!
In de andere topics die over dit onderwerp lopen momenteel, heb ik duidelijk aangegeven dat je de grote kussens in de slaaprichting moet leggen voor meer comfort.
Ik zou in dit geval de 2 middelste kussens een kwart slag draaien zodat ze in de slaaprichting liggen en de 2 kussens aan hoofd- en voeteinde omdraaien zodat de grijze randen tegen de kopschotten komen te liggen. Maar dat ziet er niet zo fraai uit op een foto, maar het slaapt wel beter.
Hecht niet te veel waarde aan wat een fabrikant mooi vindt staan en wat hij in het boekje zet, hij heeft niet eens proef gelegen op zijn eigen matras
vrgr
JT®

Lees ook eens de 2 andere topics van vorige weken die hierover gaan.
vrgr
JT®


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 16 July 2019 om 17:37:In een Knaus Sport 500eu. Je kan ook de rugkussens aan het uiteinde gebruiken. Het slaapcomfort wordt beter als je er een topper overheen legt.


Dabbertje antwoordt op 16 July 2019 om 19:06:

@JT,
In een Knaus kun je de kussens niet verdraaien want deze zitten aan de banken vast. De klep zit in het kussen verwerkt. (Overigens in gebruik een heel prettig systeem)
Zoals op de foto van Menno staat is de bedoeling. Wij hebben een Südwind en gevormde rugkussens, daarom hebben we een extra setje vlakke kussens erbij gekregen om de rondzit tot bed te vormen.


EDWIN antwoordt op 17 August 2019 om 07:56:

Over de kussens een topmatras van de ikea en voila een heerlijk 2 persoons bedReageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker