Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Beste route voor auto met caravan naar Mali Losinj, Kroatië

John Kuijstermans vraagt op 27 August 2016 om 18:39:

Wij zijn van plan om volgend jaar (2017) met de auto en caravan (Kia sportage 2.0 benzine/ Adria Altea 542pk) voor het eerst eens naar Kroatië te gaan. We hebben Camping Cikat op het oog en deze camping ligt op het eiland Losinj, wat aan Cres vast zit. Nu zie ik dat er 2 routes zijn om daar te komen, beide via een boot. Wat is voor een auto met caravan vanuit Nederland (Breda) de beste route om te rijden. Via Michelin raad aan Duitsland- Oostenrijk- Slovenië- Kroatië bij Krk de boot te nemen. Maar heeft er iemand ervaring hiermee, en is dat via de boot overtocht bij Brestova (Istra) - Porozina (Cres) of is dat via de boot overtocht valbiska - merag (bij Krk) het gemakkelijkste te doen, qua route, weg, drukte, tol..?

Met vriendelijke groet,

J.Kuijstermans

Naar laatste bijdrage

Reacties:

TheoS antwoordt op 27 August 2016 om 19:34:

Met deze route heb ik tot Ljubljana zeer veel ervaring. Op basis hiervan kies ik de volgende route:
Vanaf Venlo de A74, de A61 (D.), vervolgens onder Keulen de oversteek naar de A3 (via de A4), Frankfurt, Wurzburg, tot Neurenberg. (Hopelijk zijn het volgende jaar op de A3 de werkzaamheden grotendeels afgerond.) Dan de A9 naar München, via de rondweg (A99) en de A8 naar Salzburg. In Oostenrijk de A10 naar Villach. Via de Karawankentunnel naar Jesenice (Slovenië) en Ljubljana. Op zeer drukke momenten kan de Karawankentunnel, die nog twee baans is, een tunnelbuis heeft, een knelpunt zijn. Die momenten vermijd ik. Een knelpunt daar heb ik nog niet meegemaakt.
Vanaf Ljubjana kunnen anderen je beter adviseren.


Henkis antwoordt op 27 August 2016 om 21:03:

Stap in de auto en ga op weg. Vakantie begit toch zodra je de caravan inpakt? Wat maakt het dan uit of het 3 of 5 dagen duurt vor je er bent?


TheoS antwoordt op 27 August 2016 om 22:41:

Het lijkt me voor een buitenstaander niet te beoordelen of 3 of 5 dagen iets uitmaakt.
De vraag om advies over de route staat hier overigens helemaal los van.


Marcel antwoordt op 28 August 2016 om 07:57:

Ik zou kiezen voor de boot vanaf Krk. Als je via Istrie gaat is het eerste stuk van de weg op Cres erg slecht, smal, bochtig en in slechte staat (was daar jaar of 5 terug).

Via Krk kom je prima naar Cres. Wel begin je direct op Cres met een pittige helling.

Een fijne vakantie gewenst.


John antwoordt op 28 August 2016 om 10:53:

1 jaar vooruit plannen en dan vragen wat de beste route is?
Knappe kop die alle file's, drukte, wegwerkzaamheden, ongevallen e.d. kan voorspellen. Er is geen "beste" route. Die weet je pas als je hem op dat moment hebt gereden, zonder al die ongemakken
Zelfs adviezen van ervaringen van 5 jaar geleden kun je aan de kant schuiven.


John Kuijstermans antwoordt op 28 August 2016 om 12:42:

Het gaat er mij ook niet om hoe lang ik er over doe, als ik thuis de deur dicht trek dan heb ik vakantie. Op weg met mijn gezin zal ik zeker een tussenstop moeten maken en dat doe ik bij elke vakantietrip richting het zuiden, maar daar gaat het mij hier niet om idd.
Het gaat er mij om, omdat ik nog nooit in deze regio op vakantie ben geweest, wat voor een auto met caravan de fijnste, meest comfortabele route is om de rijden en dan dus met name over het laatste stuk richting de veerboot, welke veerboot en de route vanaf de veerboot, drukte/file bij de veerboot, en handige tips en weetjes hierover.
Tot aan Villach/ Triest is de route mij bekend, en in die route zullen ook weinig wijzigingen voorkomen, maar het gaat mij meer over bovenstaande.
Zoals ik aan de reacties kan lezen lijkt me Krk voor de meest hand liggende optie.
Alle tips over de route zijn natuurlijk nog steeds welkom!


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 28 August 2016 om 14:30:

[i}wat voor een auto met caravan de fijnste, meest comfortabele route is om de rijden

Wat noem jij comfortabel met een caravan?
- Weinig rotondes?
- Geen hellingen?
- Lekker breed?
- Glad asfalt?
- Inhaal stroken?
- Niet door steden/dorpen?
- Weinig verkeer?
- Gratis (geen tol)?
Of te wel, wat wil je vermijden?
Volgens mij is dat heel persoonlijk. Het laatste stukje zal met een veerboot moeten oversteken. Zie je daar tegenop? Volgens mij zijn de veerboten groot genoeg en past er wel een caravan op . Het zal van de dag en tijdstip afhangen of je moet reserveren lijkt me en of je wel. Misschien is het wel het meest comfortabel om eerst nog een nachtje op het vaste land te verblijven en ter plaatse even te gaan kijken.


John Kuijstermans antwoordt op 28 August 2016 om 17:06:

Waar ik dus naar op zoek ben zijn ervaringen van mensen die beide of één van de routes al eens gereden hebben.
Mij is het te doen om de gerichtste route, een route die met deze combinatie goed en veilig te rijden is.
Vandaar dat ik benieuwd ben naar de ervaringen van mensen die de route vanuit Oostenrijk/Slovenië naar Cres hebben gereden en hoe hun ervaring is over het stukje weg naar de veerboot en erna.
En dan zijn er volgens mij dus 2 opties om er te komen en daar zou ik graag de ervaringen over willen horen van mensen die er geweest zijn met auto en caravan.
Misschien hebben deze mensen ook nog tips over de reis en de boottocht.
Dat het niet gaat passen of druk is bij de boot ben ik me in het hoofdseizoen ook zeker van bewust.
Daar waar ik wat mindere reacties heb gelezen elders over de binnendoorweg langs de kust istrie om daar met de veerboot over te gaan en de bevestiging hier, weliswaar van 5jr terug dat de weg op Cres ook niet al te best is, gaat de voorkeur uit naar een overtocht via kirk.
Rotondes, heuvelachtig en dergelijke daar maak ik me geen zorgen om, ben alleen benieuwd welk van deze 2 routes gerichter is qua tijd, afstand en de kwaliteit van de weg van deze beide routes, en graag dus ervaringen hierover, thats all...


PieteR antwoordt op 28 August 2016 om 17:14:

Het lijkt kort door de bocht, maar werkt meestal heel goed: GPS instellen op einddoel en gáán! Al die andermans-ervaringen zijn momentopnamen en vaak ook zeer gedateerd en heel persoonlijk.


JH Vis antwoordt op 28 August 2016 om 22:51:

Wat een rare antwoorden op een toch simpele en legitieme vraag......Ik ben nooit in die hoek geweest John, dus kan je niet helpen. Ik begrijp je vraag echter wel en hoop dat je gauw het antwoord krijgt waar je iets aan hebt!


TheoS antwoordt op 28 August 2016 om 22:54:

Andermans ervaringen zijn per definitie heel persoonlijk. Kan dit anders? Zegt dit iets over de waarde hiervan? Het lijkt me niet. Omdat ze soms waardevol kunnnen zijn - dit ter beoordeling van de vragensteller - hebben we deze site.

GPS instellen op het eindoel? Prima! En dan gaan, ook prima. Vervolgens wel kritisch de aanwijzingen volgen en zonodig corrigeren. Dat niet doen is inderdaad kort door de bocht. Navigatiesysteemen blijven een hulpmiddel. Perfecte ken ik niet.


PieteR antwoordt op 29 August 2016 om 01:53:

Beste Theo, wat jammer dat jij geen perfecte GPS kent..
Ik kom al jaren waar ik wil zijn en hoef niet eens te checken of het wel goed gaat. Tegen de tijd dat ik er ben, zal ik wel eens kijken wat er van terechtgekomen is en tot nu valt het mee. Op één keer na: toen bleek ik een kapotte GPS te gebruiken, maar dat was na de eerste 10 kilometers al wel duidelijk.

Maar wat er nou zo leuk aan is? Wel, dat is het plezier van het onverwachte, de wegen waar een ander niet aan zou denken, als je het anders doet ben je niet bezig met je vakantie, maar met het plannen van een verhuizing.


TheoS antwoordt op 29 August 2016 om 10:53:

Ook kom al jaren - en ik neem aan dat er meer zijn dan bij jou - waar ik wil zijn. Dit is de laatste jaren dankzij en ondanks een navigatiesysteem.


PieteR antwoordt op 29 August 2016 om 11:18:

Gevaarlijk hoor, aannames!

Ik ga hier geen wedstrijdjes zitten doen, want die win ik toch allemaal, hoewel: Dabbertje verslaat me ruimschoots op het gebied van GPS, vermoed ik...
Maar één ding weet ik zeker: toen ik nog alles op de kaart uitzette, zowel beroepsmatig als privé, had ik niet zo'n lol van de rit als nu met de GPS en dat gevoel gun ik iedereen.


dabbertje antwoordt op 29 August 2016 om 11:30:

Huh, wat heb ik er mee te maken PieteR?


PieteR antwoordt op 29 August 2016 om 16:41:

Hap!
Niets met het topic, maar wel met g-p-s-sen. Volgens mij weet je daar veel meer van dan ik, ja toch?


dabbertje antwoordt op 29 August 2016 om 17:00:

Geen idee waar je het over hebt. Ik ben bang dat je mij voor iemand anders aanziet.

Gr. Daphne


PieteR antwoordt op 31 August 2016 om 19:54:

LOL, zou zomaar kunnen natuurlijk...


Koenl antwoordt op 01 September 2016 om 11:31:

Beste,

Wij zijn twee jaar terug met de boot in Brestova overgevaren. Dat is ons prima bevallen. Destijds hadden we nog een camper.

Net nadat je van de boot afkomt heb je een mooi uitdagend stukje rijwerk, maar zonder angst prima te doen.

Zelfst met een camper van 8,5 meter met een boot erachter van 6 meter kwamen we erover (nouja mijn schoonvader, onze camper was iets bescheidener ).

Ervaring via KrK heb ik slechts met de personenauto doordat we destijds met het vliegtijd terug moesten vanwege kapotte camper.

Dus dat is er ook nog één: Ook de vrachtwagenchauffeur waar ik mee mee reed met de camper achterop koos de overtocht via Brestova om naar de Ford garage in Rijeka te gaan. Dit zal er o.a. mee te maken hebben dat de route over KrK tol bevat en het deel Brestova - Mali Losinj niet.


ruud antwoordt op 26 April 2017 om 22:41:

Beste John

Wij hebben vorig jaar onze hobby 520 naar cikat gebracht ,zodat wij dit jaar juli/aug onze boot mee kunnen nemen.
De reis is goed te doen wij doen het op ons gemak met 3 overnachtingen het beste kan je op krk de pont nemen. Hou wel rekening vanaf krk tot aan cikat dat je 3 uur onderweg bent. Wij komen uit numansdorp dus misschien treffen we elkaar nog wij staan op nummer 11 op de hoek aan de kust.
Suc6 met de reis .heb je nog vragen mail me gerust

Ruud


Klaas boskers antwoordt op 01 August 2017 om 21:35:

@Ruud
Wij gaan dit jaar ook naar cikat. We konden niet meer reserveren maar de telefoniste van de camping dacht dat er wel plek was op de free zone. Ik lees dat je er vaker komt...wat denk je zal ze gelijk hebben of is de camping altijd vol. Wij vertrekken de 8ste augustus.


Rianne antwoordt op 08 February 2019 om 22:29:

Hallo John,
Ik kom uw vraag tegen en wij zitten nu met dezelfde vraag. Zijn jullie via krk gereden? Hoe was de weg vanaf de boot? Ik lees overal over een flinke helling maar hoe flink was het? Is het echt zo steil? Wij rijden ook met een caravan.
Met vriendelijke groet Rianne


Ale Kok antwoordt op 12 February 2019 om 08:52:

Tip:
Met behulp van Google Earth kun je een goed beeld van de wegen en eventuele knelpunten op je route krijgen.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

Blijf van het gas af!

De koppeling is een gevoelig onderdeel van je auto als je met een caravan gaat rijden. Door niet te veel gas te geven gaat die veel langer mee. Lees hoe je met en zonder caravan je auto langer heel houdt.

Caravanspiegels

Zijn extra caravanspiegels verplicht? Vaak wel, maar belangrijker is dat je er ook wat in ziet.

© 2004-2019 Caravantrekker