Caravantrekker.nl

Actuele info???

Rien Slingerland vraagt op 29 november 2016:

Bij het zoeken naar een aan te kopen NIEUWE auto valt het mij op dat uw website OUDE gegevens bevat!
Bijvoorbeeld de kogeldruk van een Dacia Duster staat in uw gegevens op 50 kg, terwijl dat 75 kg moet zijn!
Ook het nieuw type Renault Captur 1.2 turbo tce is niet te vinden in uw gegevens. Hiermee haalt u de toepasbaarheid van uw (overigens prima site) lichtelijk onderuit.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 29 november 2016:

De Captur 120 EDC staat wel vermeld en ik verwacht niet dat die veel zal afwijken van de handgeschakelde versie. Maar helaas zijn van de handgeschakelde versie niet alle gegevens beschikbaar.

De Duster is lastig. Nieuwste modellen hebben 75 kg koeldruk zoals we melden. Oudere modellen 50 kg volgens de gegevens. Mogelijk dat Dacia dat ergens halverwege de serie heeft aangepast maar dat is niet te checken. Dat ze wel vaak wel een trekhaak hebben van 75 kg zegt nog niet over het toegestaan maximum.

Overigens als mensen en bepaald model missen, stuur een bericht en we gaan achter de gegevens aan. Tussentijdse wijzigen bijhouden in modelseries is anders heel lastig.


ben antwoordt op 29 november 2016:

@Rien,de kogeldruk voor de dacia duster is voor 2wd 50kg en voor 4wd 75kg.
Dit was altijd zo en blijft altijd zo,tenzij er een nieuw model op de markt komt!
Heeft ook niet met de bezine of diesel uitvoering te maken,wel met de constructie.


henkie antwoordt op 29 november 2016:

Zulke vragen horen toch bij de dealer te liggen? Die heeft alle informatie over zijn auto's: je kunt toch moeilijk verwachten van een externe site dat ze alle auto-informatie hebben.


dirk antwoordt op 30 november 2016:

Er zijn genoeg dealers die met hun ogen knipperen als je ze vraagt hoeveel kogeldruk de betreffende auto mag hebben , begin je over het maximale terrein gewicht kijken ze je soms aan of ze het in keulen horen donderen dus zo gek vind ik bovenstaande vraag niet.


Meine van der Meer antwoordt op 7 oktober 2018:

Ik heb sinds kort een dacia duster 1.2 TCe 4*2 92 KW/125 PK bouwjaar 2015 mag geremd 1400 kg trekken en een Caravelair Antares Luxe 465 met een technische max massa van 1200 kg. Tot mijn schrik staat in het instructieboekje een max kogeldruk van 50 kg. Navraag bij Renault dealer levert verwarring op: volgens de specialist aldaar is de auto vergelijkbaar met Renault modellen met een max kogeldruk van 75 kg: ik zou dus met de Dacia makkelijk kunnen rijden met genoemde caravan en een kogeldruk van 75 kg! De informatie in het instructieboekje was bij de specialist en de verkoper van de auto niet bekend. Ik ga er dus maar van uit dat ik probleemloos kan rijden met deze combinatie


Buster antwoordt op 7 oktober 2018:

Het negeren van het instructie boekje is eigen verantwoording, daar kan deze site ook niks aan veranderen. De verkeerde auto gekocht ....


Jeroen antwoordt op 7 oktober 2018:

Heb je al eens gereden met 50kg (of iets meer)?
Blindstaren op die 75kg is echt niet altijd nodig.
Bij mijn combinatie merk ik geen verschil in rijden met 50 of 65kg op de kogel. (Caravan Max 1000kg)


ben antwoordt op 8 oktober 2018:

Beste Meine, verkopers roepen maar wat. Jouw duster mag echt maar 50kg kogeldruk hebben, de 4x4 75kg.Heb je al gereden met 50kg kogeldruk? mischien rijd het wel gewoon goed?


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 8 oktober 2018:

Wat op het typeplaatje van de trekhaak staat is het wettelijk maximum. De rest is 'advies' van de fabrikant.


PieteR antwoordt op 8 oktober 2018:

@Menno: Als ik je berichten in deze draad lees, zie ik een verschil tussen wettelijke (want plaatje op de trekhaak) en toegestane kogeldruk, bedoel je het inderdaad zo?


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker