Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Het klimmetje naar camping Panoramico in Fiesole
Van: Henk
Datum: 28 December 2016 om 16:29

Ik wil komend voorjaar naar camping Panoramico te Fiesole nabij Florence.
Via de ANWB site kom ik bij adres en route de volgende mededeling tegen.

De laatste 400 m is een klim van ca. 16%. Moeilijke draai naar rechts. Voor zwaardere combinaties niet aan te bevelen, maar sleephulp is aanwezig.

Zijn er caravanners die ervaring hebben met deze klim/camping. Ik rij zelf in een Nissan Qashqai, 2.0, 4WD, met daar achter een TEC 470 ledig gew. 1200 kg, max as 1500 kg.

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 28 December 2016 om 17:28

Mijn ervaring zal van 50 jaar geleden zijn (ik zat op de achterbank).
Maar heb je een automaat? De handbak komt niet meer weg op 12% en dat betekent dat je flink moet door kunnen rijden om het te halen. Onder de 10 a 15 km/u kan je niet rijden op 16%. Lijkt met niet fijn.


Van: Stef
Datum: 28 December 2016 om 19:52

Hallo Henk,

Parkeer eerst ergens beneden de caravan en rijdt de helling eerst eens met alleen de auto, dan weet je wat je te wachten staat, en kan je beoordelen of het een haalbare kaart wordt.
Anders kan misschien campingeigenaar de hut even naar boven sjouwen.

Veel succes

Mvg
Stef


Van: Frank
Datum: 28 December 2016 om 20:31

Er is vast wel iemand met ervaring op dat stukje.
Anders zou ik hem te voet verkennen en bv. je vrouw laten posten om verkeer tegen te houden op moeilijke stuk. Vaak zijn het andere weggebruikers die voor de problemen zorgen door niet te anticiperen op jouw combi.
De eerste paar honderd meter vanaf de afslag en het bordje 16% zijn niet lastig. Je kunt bij de huizen nog tegenliggers laten passeren. Daarna wordt het hiervoor eventjes te smal, maar niet steil. Voor de bocht naar rechts is stoppen nog mogelijk. Je kunt hem zelfs ff parkeren. Daarna is er maar 1 ding : door de bocht naar recht omhoog en dan een venijnig kort klimmetje in een knik naar rechts. Hier kun je absoluut geen tegenliggers gebruiken.
Als het echt fout gaat kun je hem desnoods terug laten zakken tot de bocht onderaan (mits je dit durft). Dan neem je weer een nieuwe aanloop ; ).
Ik zou mijn vrouw zeker vooruit sturen en elke italiaan tegen laten houden of geen stress en gewoon sleepdienst.


Van: Frank
Datum: 28 December 2016 om 20:37

Henk, mijn aangepaste antwoord is helaas niet gepost.
Ik had nog de volgende aanvulling : ik heb dit stukje bekeken met google streetview. Let voor beoordelen van hellingshoek op het fundament en deurdorpels bij huizen, lantaarnpalen, hekken, bomen etc. Het weggetje na de bocht moet echt in 1e versnelling en gang blijven houden want er komt volgens mij een heel gemeen kort steil stukje in een knikje naar rechts. Bekijk het maar eens.


Van: Frank
Datum: 28 December 2016 om 21:09

Henk, hier een link naar meerdere ervaringen die caravanners hebben met het weggetje.
De helling is kortstondig 18%, bron : ADAC. Dit zal in dat knikje zijn.

http://www.eurocampings.de/italien/toskana/florenz/fiesole/camping-panoramico-fiesole-101005/?reviewSort=date&tab=reviews&reviewPage=2


Van: Frank
Datum: 01 June 2017 om 16:08

Henk,als je nog reageert komende dagen kan ik je meer vertellen over je vraag. Ook over de tip vd camping over de navigatie want Florence is overal opgebroken in die omgeving. Je navigatie maakt dan verrassende keuzes. Een goed alternatief kan camping Firenze zijn.Deze camping is afgelopen winter volledig gestript en is nu in opbouw.Alles is nieuw. Zwembad heeft nu nog geen water en beplanting is jong. Met bus naar centrum is en mogelijkheid.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen