Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Etui luifel
Van: Michel
Datum: 27 April 2017 om 21:43

Op onze Hobby 460 ufe uit 2014 hebben we een etui luifel hangen. Nu moeten we deze eruit gehaald worden om de voortent te kunnen zetten. Zou graag een 2e rail willen monteren zodat we de luifel op de caravan kunnen leggen en hem er niet af hoeven te halen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit type hobby? Hoe hebben zij dit opgelost?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Sjef
Datum: 28 April 2017 om 10:17

@Michel begrijp ik het goed zodat je de zakluifel er(helemaal) niet meer af hoeft te halen ook tijdens het rijden??


Van: Kees
Datum: 28 April 2017 om 10:42

Zo'n etui luifel is juist bedoeld om tijdens het rijden te blijven zitten maar de mogelijkheid blijft bestaan om deze te wisselen zonder technische ingrepen en montage beschadigingen.
Wil je meer mogelijkheden naast elkaar benutten die ook van de rail gebruik maken zul je dus een extra rail moeten monteren.
De vraag gaat erom wat de ervaringen zijn bij de Hobby zodat inderdaad eraf halen niet meer hoeft als de voortent wordt gebruikt.


Van: Louis
Datum: 28 April 2017 om 19:09

Dit is een heel lastige .
Ik heb geprobeerd de constructiedoorsnee te vinden om te zien of er voldoende houvast is voor de montage van een extra tentprofiel maar zonder resultaat.
En gewoon net of je neus bloed bij een dealer vragen ze een extra profiel boven het bestaande kunnen monteren levert ook niets op ?
Dan kom je misschien toch nog iets nuttigs aan de weet en kun je altijd nog zien of je het zelf uit gaat voeren.
En anders weet je tenminste waar je aan toe bent.


Van: Michel
Datum: 07 May 2017 om 19:07

@Louis, heb de vraag al eens bij de dealer gesteld deze zag het niet zitten. Dacht stel de vraag op het forum neem aan dat ik niet de enigste ben met dit type caravan die ook een luifel hebben. Heb er ook aangedacht om de tent rail op een punt iets 'open' te buigen om zo het plaatsen en verwijderen van de luifel makkelijker te maken, hoeft hij niet afgerold te worden. Heb dit bij een LMC caravan gezien. Weet alleen niet of dit wel een goed idee is.


Van: daniel
Datum: 07 May 2017 om 19:30

Etui luifel afhalen : 10min als de rail goed onderhouden is ( tijdig smeren.
Of is het de bedoeling om tijdens de reis te gebruiken ? dan beter eventueel een kleine luifelke en 2 stokken??
Groetjes daniel


Van: Louis
Datum: 07 May 2017 om 19:44

Ik ging er van uit dat de etuiluifel moest kunnen blijven zitten.
Maar zoals je het nu voorstelt zou ik het goed aandurven. (zolang je de omgeving maar niet uit breekt)
Dan krijg je de uit en inloop dus aan het begin van een bocht.
Kan echt geen kwaad denk ik...hooguit een paar druppels lekkage omdat het water precies daar een ietsje in zou kunnen wateren als de wind er op staat.


Van: Bob
Datum: 09 May 2017 om 16:05

Wat is het verschil tussen een etuiluifel en een zakluifel? Op foto's zie ik het verschil niet.


Van: Leo
Datum: 09 May 2017 om 16:14

Is hetzelfde


Van: dirk
Datum: 09 May 2017 om 17:12

wij hebben gewoon dakluifeltje 3 stokken 15 min staan we en geen gezeur dat er een luifel aan je caravan hangt en als je er een tent aan wil zetten zo klaar en niet eerst die luifel eraf halen .


Van: Guido
Datum: 09 May 2017 om 18:03

Gewoon een tweede dubbele rail over de extra pees van de etuiluifel schuiven en je kunt er zo de (speciaal voor etuiluifels gemaakte) voortent in schuiven
Als voorbeeld kun je kijken op Thule Omnistor met een Thule Easylink tent.
https://www.youtube.com/watch?v=cuOHxv1jXCI


Van: dirk
Datum: 09 May 2017 om 18:19

Ok Guido, maar een luifel is vaak maar beperkt van lengte en als je daar een voortent aanzet heb je een klein tentje ,wij zetten voor een weekendje dakluifeltje eraan ,weekje panorama luifel en dan hebben we nog voortent voor een langere periode in Ned , in buitenland hebben we hem wel bij maar meestal panorama luifel.we zijn samen dus alles ligt achter onze stoelen en voor de achterstoelen en kunnen zo alles pakken .


Van: Quirien
Datum: 31 May 2017 om 11:31

Vanmorgen op de camping even met mijn vertrekkende " buurman" iets verderop staan praten. Heeft een Fendt Tendenza 465. Heeft onder de hoofdrail een rail zitten waarin de etuiluifel was geplaats. Het e.e.a. was in overleg met de dealer gedaan.

Kon zo ook de tent eventueel gebruiken zonder de etuiluifel er uit te behoeven halen. Had hier veel plezier van aldus zijn zeggen.


Van: Dirk
Datum: 08 August 2017 om 11:41

Wij gebruikten altijd een Panorama luifel aan onze Hobby 440SF. Heel handig als je wat langer op dezelfde plek staat in Zuidelijke landen. Aangezien we nu meer trekken hebben wij een paar jaar geleden een Thule zakluifel aangeschaft. Heel handig maar helaas met een beperkte ruimte. Bij langer verblijf op een camping hebben we de zakluifel al eens gewisseld met de panorama luifel en aan het eind weer terug gewisseld. Erg onhandig allemaal. Afgelopen winter heb ik mijn panorama luifel aangepast aan de zakluifel. Het dak er tussen uit geknipt en de zijkanten worden nu gekoppeld aan de zakluifel. Helaas is dit systeem nog nergens te koop. Voordeel is nu dat de zakluifel altijd in de rails kan blijven zitten. Bij warm weer gebruiken we geen zijkanten. Tijdens regen en onweersbuien koppelen ik in mijn eentje in een kwartier de zijkanten er aan en gebruik de gehele opbouwlengte van de caravan doordat de zijkanten tot de luifel door de rails schuiven. Ten opzichte van de standaard oplossingen met rechte zijwandjes hebben wij nu 140 cm extra ruimte. Wij hebben dit deze zomer voor het eerst gebruikt en bevalt super goed.


Van: Louis
Datum: 08 August 2017 om 19:27

Ons caravannetje heeft een recht dak, dus konden we een zakluifel op maximale breedte aanschaffen.
Dat scheelt al zomaar een halve meter.
De zijstukken (met de veer klemmende dakstokken) schuif ik in de daarvoor bestemde sparingen.
Ook heel snel gedaan.
En dan span ik niet recht hangend maar schuin naar buiten af.
Aan weerszijden onder de schuine delen kan ik dan een fiets drooghouden zonder dat het zitruimte kost .
(En aan de buizen een paar kapstokjes hangen voor noem zelf maar op)
Ik heb wél de aansluitingen in de "zak" aangepast want dit vond ik zowel van Thule als Omnistore érg knullig.
En durf de zaak nadien windvast te noemen voor zover je daar met luifels van kunt spreken.
En ieder systeem houd toch wel z'n voor en nadelen.
Wat de zakluifels betreft vinden wij de voordelen :
Geen frame meer, dus minder kans op schade.
Snel en nauwelijks opbergruimte (alleen de zijstukken)
Veel minder kans op schimmel en weerplekken, dus eens nat in moeten pakken en niet later direct kunnen laten drogen heeft geen gevolgen.
Ook al eens een schuifluifel met de slechts drie staande stokken overwogen...maar zóveel waterzakken gezien dat we daar maar vanaf hebben gezien.
(Eigenlijk wil ik lui op een knopje kunnen drukken...wat horen ritselen en zoemen, en voila...stoelen en tafel er onder zetten)


Van: Quirien
Datum: 08 August 2017 om 22:39

Ik heb sinds dit jaar naast mijn eenvoudige katoenen dakluifel die ook nog eens heel oud is en al een keer opnieuw geïmpregneerd is, dit jaar een Unico Torino caravanluifel er voor staan.

Kijk maar eens op het You-tube instructie video film 4,08 minuten, snel op te zetten.
Mooi op de kop getikt, 2 jaar oud als nieuw, voor de helf van de prijs.


Van: René K
Datum: 08 August 2017 om 22:50

Wij hebben een etui luifel voor onze Wilk 491 overwogen. Uiteindelijk gekozen voor de Transit van Isabella. Geen extra rail nodig op de caravan, staat als luifel supersnel en is uit te breiden tot deelvoortent. Voor de enkele overnachting met regen hebben we van oud luifeldoek een klein deurluifeltje gemaakt. 2 stokken en scheerlijnen eraan en je hebt een droge inloop. De voortent die erbij zat hebben wij inmiddels verkocht, gebruikten wij nooit samen.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen