Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Thetford toilet afdichting
Van: Tijs
Datum: 29 April 2017 om 13:57

Ik merk dat ons toilet (Thetford C400) niet goed sluit. Bij stabiele, horizontale stand caravan op de camping loopt er bij gewoon toiletgebruik "vloeistof" langs de sluiting over het reservoir. Dat komt dan in o.a. in de doucheruimte volgens de wetten van de zwaartekracht.

Nu wil ik dit oplossen met een vervangingsset (kan op zich geen kwaad de afvaltank eens te verversen). Heeft iemand persoonlijke ervaring met het door mij omschreven probleem en of het vervangen van de afvaltank dit oplost?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Sjef
Datum: 29 April 2017 om 14:48

@Thijs weet niet hoe oud je caravan (toilet) is heb zelf al enkele malen rubberwaren en afdichting etc vernieuwd deze onderdelen zijn nog aardig aan de prijs.Verleden jaar na 12 jaar gewoon de hele tank vernieuwd dacht €90 bij Obelink daarna geen enkel probleem meer heeft nog nooit zo goed gewerkt voor die tijd gaat als een zonnetje open en dicht en ruik ook niets meer van de vloeistof wat voorheen wel het geval was.
Verder maakt het niet uit hoe de grendel op de tank zit links of rechts je kunt het geheel met vlotter en al een slag draaien.
Er zijn bedrijven die schermen met linkse of rechtse tank i.v.m. of je Toiletdeur aan de buitenkant naar links of rechts draait dit is volkomen onzin maar ze vragen daar wel veel meer geld voor wat tank betreft.
Gr Sjef


Van: Tijs
Datum: 29 April 2017 om 17:11

Sjef, bedankt voor je snelle reactie. De caravan is al weer 6 jaar intensief in gebruik en daarvoor heeft hij als showmodel al een jaartje dienst gedaan. Tijd om die bak te vervangen dus. Obelink heeft idd een kant-en-klare set en een instructievideo hoe de sluiting 180 graden gedraaid kan worden. Bedankt voor die tip.


Van: Arie
Datum: 30 April 2017 om 20:38

Het probleem is mij bekend. Bij het inbrengen van de afvaltank
schuift de bovenzijde van de tank onder de pot in twee geleiders,het gebeurd wel eens dat een van de geleiders niet
goed gaat en naast of onder het systeem komt en het geheel niet juist afsluit. Probeer de tank bij het inschuiven iets op te drukken tegen onderkant van de pot en controleert dit dan met spoelwater.Waarschijnlijk is dit het euvel opgelost.
Het is mij en een kennis ook overkomen.Ik heb het opgelost door in het binnenwerk twee dunne stripjes te plakken waar de afvaltankwieltjes overheen rollen en tank tegen de pot drukt


Van: Tijs
Datum: 01 May 2017 om 19:45

Ga ik dan eerst eens checken. IS nog wel even tijd voor, vóór de zomervakantie.


Van: Paul
Datum: 05 May 2017 om 13:46

Ik heb ook een nieuwe container voor de wc gekocht.
Na al die jaren scheelt echt


Van: @Eric
Datum: 05 May 2017 om 19:00

Hier ook een tevreden gebruiker van een Thetford Fresh Up set, prima hoor.
Schone tank, nieuwe bril en een fles schoonmaakspray.


Van: Jasper
Datum: 05 May 2017 om 19:45

Het is maar de vraag of je iets hebt aan een nieuwe bak met aanhorigheden als de kwaal zou zitten in iets er boven.
Ik heb het ook gehad met die lekkages, maar wel met een pot van zo'n 20 jaar. Dat was echter totaal geen reden om tot vervanging over te gaan.
Bij mij bleek de oorzaak dat de schroefjes die op de bovenkant van de bak zitten ter bevestiging van de schuif, rubberring enz. ietsje uit staken en groeven hadden veroorzaakt in het gleufsysteem van de pot. Daar lekte het.
Met een schuurpapiertje op een blokje heb ik het weer vlak kunnen krijgen. Getest met wat water in de pot en ziedaar!
Dus voordat je je laat leiden door suggesties?


Van: Tijs
Datum: 05 May 2017 om 22:31

Alle suggesties zijn welkom. Ik weet niet wat de oorzaak is, maar ik ga met al deze input eens goed onder het toilet kijken. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen.


Van: PieteR
Datum: 23 May 2017 om 21:00

Bij het vervangen van de grote rubberring moet je ernstig letten op de leeftijd van de cassette. Thetford maakt verschil tussen cassettes van voor of na 2000. Het verschil tussen de rubbers zit dan in de hoogte. Ik had hier dezelfde klacht en kon het dus oplossen door de rubberring te vervangen.


Van: willem
Datum: 26 May 2017 om 19:08

Bij mij dezelfde lekkage, maar wat bleek het trekbeugeltje zat niet echt aangeduwd. en als deze wel op de goede plek zit tilt hij ietsje het reservoir op . En zo was de lekkage opgelost.
Tip bij gebruik wel klepje meteen open houden dan lek je in ieder geval alleen spoel water.en geen urine water als je goed mikt.


Van: Tijs
Datum: 27 May 2017 om 18:59

@willem: die laatste opmerking is heel herkenbaar. Daar ben ik de kinderen ook steeds op aan het "africhten".


Van: Patrick Peeters
Datum: 30 May 2017 om 01:34

Ik heb ook zo'n probleem met mijn Thetford C400: stinkend water (urine) in de garage van het reservoir, waarschijnlijk is dit te verhelpen door de rubber dichting te vervangen. Maar dan kwam er ook helder water (niet stinkend, dus) via de zijwand van de natte cel in de keukenkast. Eerst dacht ik dat ook dit aan het afsluitrubber te wijten is en het spoelwater liet lekken, maar na in het spoelwater per ongeluk blauw product te hebben gebruikt ipv het roze, zag ik dat het lekwater ook blauw was. Het is dus zeker water uit het spoelreservoir. Wel heb ik enige tijd geleden in dat spoelreservoir bezig geweest om het pompje terug aan het werk te krijgen, dit zat namelijk vast door(waarschijnlijk) kalkaanslag. Het rubber darmpje loopt van het pompje naar een soort spuitstuk dat vastgeklikt wordt in de wcpot. Misschien heb ik hier een scheurtje veroorzaakt? Nochtans zit dit toch in het spoelwaterreservoir? Raar dat het urinewater in de reservoirruimte komt en het spoelwater in de keukenkast.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen