Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Navigatie auto+caravan
Van: Jan Steurrijs
Datum: 18 May 2017 om 21:56

Hallo,
Wie kent een goed up-to-date en realtime traffic navigatiesysteem voor auto+caravan? Ben hier al een tijdje naar op zoek maar nog niet de juiste kunnen vinden. Zelfs het meest uitgebreide systeem van TomTom kent deze mogelijkheid niet. Het navigatiesysteem moet minimaal de mogelijkheid hebben een maximale rijsnelheid op te geven zodat de te verwachten aankomsttijd juist wordt berekent. Navraag bij TomTom leert dat zij de GO Professional adviseren maar geven direct aan dat deze minder geschikt is voor de auto. De GO Professional is gericht op vrachtvervoer. Het mooiste zou zijn dat ook de routes correct worden aangepast indien aangegeven kan worden dat er met een caravan wordt gereisd. Dit kan bijv. wel online op de VIA MICHELIN website. Wie kent een navigatiesysteem dat hetzelfde doet? Vast dank voor de reacties.

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 19 May 2017 om 00:41

Ik ben bang dat de ideale navigatie niet (meer) bestaat. De speciale TomTom Camper&Caravan wordt niet meer geleverd maar was ook zeker niet ideaal.
Je vraagt:
Het mooiste zou zijn dat ook de routes correct worden aangepast indien aangegeven kan worden dat er met een caravan wordt gereisd.

Dat is namelijk heel erg lastig en niet objectief vast te stellen. Althans niet door de maten van je combinatie op te geven zoals bij de TomTom Go Prof. kan. Vul je namelijk de de werkelijke afmetingen/gewichten van je combinatie in dan wordt je vermoedelijk over praktisch alle wegen gestuurd omdat dit kan en mag. Maar veel caravanners vinden die wegen te moeilijk en te klein en te smal of te steil.

Het beste is m.i. toch nog steeds een goede landkaart in combinatie met op de borden rijden. Navigatie is dan erg handig om te controleren waar je bent. Maar borden volgen is zeker op de laatste kilometers naar de camping altijd het verstandigst. Voor de doorgaande wegen is elke navigatie goed genoeg ook al kan je niet de tijd goed instellen, maar reken voor het gemak een derde meer en je hebt toch wel een idee van aankomst.


Van: PieteR
Datum: 19 May 2017 om 00:50

Garmin Camper 770LMT-D


Van: PieteR
Datum: 19 May 2017 om 00:57

Sygic Truck (App)
Sygic is een uitstekend merk voor op je telefoon, persoonlijk vind ik het beter dan Tomtom en Garmin.Ik weet niet, hoe de truckversie is, maar ik weet wel, dat ik met de standaardversie op elke camping kan komen en dat is toch wel iets anders dan Menno schreef Leuke bijkomstigheid: de zeer lage pijs...


Van: Remco
Datum: 19 May 2017 om 08:19

Ik gebruik altijd navigon.

Als ik rij met de caravan stel ik de route in als vrachtwagen, dit Is redelijk accuraat.Van: Louis
Datum: 19 May 2017 om 10:03

Ik moet het met Menno eens zijn.
Wij hebben het MIO navigatiesysteem met ook vrachtwagen instelling.
Je kunt prachtig van alles intikken, maar als het er echt op aan komt blijven landkaart en oplettendheid favoriet.
(Ook zonder caravan overigens)
Vertrek niet zonder van ieder land waar je komt overzichtelijke en wat meer uitvergrote kaarten bij je te hebben.


Van: Frank
Datum: 19 May 2017 om 11:01

Ook onze navigatie (VW inbouw RNS510) werkt prima in de langzaamste stand voor een caravan. Nadeel van elke navigatie is dat hij niet kan denken als een mens of rekening kan houden met de bestuurder.

Uit ervaring weet ik dat als je zuidelijker komt in Spanje of Italië de navigatie soms vreemde keuzes kan maken. Ik heb mijn eigen nalatigheid voor goede detailkaarten wel eens vervloekt. Blijven nadenken, opletten en een kaart bij de hand is de enige goede weg.
Tsja....soms doe ik dat niet.....dom hè?


Van: dabbertje
Datum: 19 May 2017 om 11:37

Waarom zou je exact willen weten wat de aankomsttijd met caravan is? Dat kun je zelf toch ook wel inschatten als je weet wat de aankomsttijd is wanneer je solo rijdt. Zelfs al zou je op tijd de boot moeten halen, is het zelf goed in te schatten of zelfs te berekenen.

Zoals al eerder is gesteld, goede kaarten meenemen. Ik vind de overzichtskaarten van de ANWB een prima aanvulling op de navigatie. Wij gebruiken gewoon de inbouwnavigatie van de auto en onze ogen


Van: Quirien
Datum: 19 May 2017 om 12:52

Ik doe als wij op pad zijn met de caravan over een langere afstand vast iets verkeerd.
De aankomst tijd die in het begin van het traject er in staat haal ik nooit. Zie deze in de loop van de dag altijd wel oplopen.
( moet ik wel verplicht ergens zijn b.v. De boot dan camperen wij in de buurt zodat we ver op tijd aanwezig zijn)

Tja, zal wel de leeftijd zijn, maar zonder goede kaart naast het NAV- systeem vind ik een must en altijd heel fijn, krijg je toch meer het idee van de omgeving.


Van: freddy
Datum: 19 May 2017 om 15:44

De beste navigatie is nog altijd een wegenkaart.


Van: Elias
Datum: 25 May 2017 om 15:52

Ik gebruik, met iPhone, CoPilot Caravan Europe naar tevredenheid (Applestore); je kan jouw gegevens invullen (lengte, breedte, gewicht) en daarna vermijdt het programma de ongeschikte wegen. Ook stuur het jou rondom de kleine doorpjes, als het kan (wat TT niet doet).
Je kan de voorgestelde route verplatsen naar een andere weg.
Het is ook mogelijk om jouw (aangepaste) route te bewaren.
In TT kan je de snelheid wel instellen als keuze van de navigatie (snelste, kortste of met beperkte snelheid).


Van: willem
Datum: 27 May 2017 om 09:45

Zet in ieder geval tolwegen vermijden op uit. want bijv net over de grens naar Praag wil hij de vignet route ontwijken met als gevolg 12 % hellingen want ja jij wil toch van Dresden naar Praag. En de navigatie weet niet of jij een auto bent of een combinatie voertuig.


Van: PieteR
Datum: 29 May 2017 om 01:01

Ik heb nu een paar flinke Nederlandse stukken gereden met de Garmin 770 Camper en hij bevalt me best goed.Hij geeft de plaatselijk toegestane snelheid voor auto met aanhanger weer, geeft waarschuwingen voor afwijkende verkeerssituaties en ook adequate filemeldingen met ontwijkmogelijkheden. Verder staan alle Acsi-campings er in en de camperplekken afkomstig van NKC. Fijne bijkomstigheid is de mogelijkheid om zonder tussenkomst van de computer te updaten op plekken met wifi.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen