Caravantrekker.nl

Verbruik Lexus 450h

Peter Vandersypen vraagt op 29 mei 2017:

De Lexus 450h komt volop beschikbaar op de 2de handsmarkt. Als particulier zijn ze in aanschaf betaalbaar geworden; in Belgie vind je een exemplaar van 5 à 6 jaar oud voor minder dan 25000€. Echter het verbruik als caravantrekker is me onduidelijk. Niemand heeft er tot nu toe een woord over gerept. Solo blijkt 7l/100km haalbaar. Ik ben een rustige rijder; met caravan 90 - 95 op gps en minder snel op een helling van 5%. Caravan is een burstner 485TK max 1300kg beladen. Iemand ervaring?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Kees antwoordt op 29 mei 2017:

Ga uit van het dubbele met caravan. Alleszins afhankelijk van voorkomende situatie maar dat is redelijk om aan te nemen in het slechtste geval.


Quirien antwoordt op 29 mei 2017:

Geen ervaring met een Lexus, maar........ Het heeft mij al diverse keren "verbaasd" dat een zwaardere/ grotere motor minder verbruikte met de caravan erachter dan een 1.8 of 2.0 litermotor.
En met fluwelen voet en "rustig" rijdend met de c/v misschien zit 12 l per 100km afstand er wel in.😉


Bert antwoordt op 31 mei 2017:

Klopt vaak wel Quiren. Een 2CV verbruikte met 110 meer brandstof dan een 911 Porsche...

@Peter

Natuurlijk is de hele goede trekker 450h niet zuinig. Benzine is de hoofdmoot als brandstof. Vooral bij langere afstanden.

Misschien moet je je minder zorgen maken over het verbruik, maar meer om de onderhoudskosten per jaar / per km / garantie? Verzekering?


Quirien antwoordt op 31 mei 2017:

Met mijn 2 CV van vroeger was ik al blij de 90 km p/ u te halen. 😉

Maar inderdaad b.v. met een 2,5 liter motor met de caravan er achter reed ik vaak voordeliger dan met een 1.8 of 2 liter motor.


Peter Vandersypen antwoordt op 31 mei 2017:

Inderdaad buiten het hogere brandstofverbruik, toch minimaal 12l/100km, zullen de andere kosten ook gevoelig hoger liggen. In Belgie dan voornamelijk de jaarlijkse rijtaks; die bedraagt ongeveer 1400€. Ik heb net een mooie en weliswaar iets duurdere RAV 4 hybrid AWD lounge 2de hands op de kop getikt voor 30.000€ voorzien van trekhaak, extra set winterbanden. Ik bericht nog over de eerste trekervaringen met de burstner 485!! In juli eerst een paar dagen proberen en grotere reis in augustus.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker