Caravantrekker.nl

Vernieuwde caravantrekker.nl

Caravantrekker (Menno) vraagt op 31 mei 2017:

De lay-out en 'techniek' van Caravantrekker is al heel oud waardoor het tijd wordt voor een nieuwe website. Iets andere lay-out en vooral draaiend op een modernere server.

Ik ben nu de laatste zaken aan het overzetten en moet nog veel testen, maar ben wel benieuwd naar jullie ervaringen en suggesties.

https://nieuw.caravantrekker.nl/index.php

(berichten plaatsen op de nieuwe site mag, maar die worden wel verwijderd).

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Gijs antwoordt op 31 mei 2017:

Dat werd langzamerhand ook nodig.
Het forum liep aardig terug.
Hopen dat het weer beter word.


Quirien antwoordt op 1 juni 2017:

Menno, gisterenavond en vanmorgen even wat gekeken. Klopt het dat je de versie voor de Apple nog verder moet ontwikkelen?

Ik was even bezig op mijn Samsung tablet met name bij de zoekfunctie nu genaamd; Gevonden op Caravantrekker. 2 soorten items geprobeerd, n.l. Accu en Banden.
Bij de Samsung gaf dit het volgende resultaat ongeveer 636 resultaten bij Accu en 1960 resultaten bij banden. In "blz" 1......10.

Op de Apple van mijn echtgenote geeft dit systeem echter helemaal geen gevonden resultaten maar een extra "balk" beginnende met. 2004- 2017.
Let wel ik heb dus eerst de link gebruik op beide tablets naar de nieuwe versie en ben daar op door gegaan.
Klopt dit of doe ik wat fout, hoewel ik dezelfde methodiek gebruik?


John antwoordt op 1 juni 2017:

Ziet er goed uit! Oogt wat frisser.
Op mijn Apple tablet merk ik (nog) geen verschil met een Windows computer. Maar, niet alles doorgewandeld.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 1 juni 2017:

Er mag gen verschil zijn tussen Apple, Windows en Android. Zaken op caravantrekker werkt nog niet maar zoeken op het forum zou het wel moeten doen.


henkie antwoordt op 1 juni 2017:

Ik begrijp niet zo goed waarom dat allemaal via Google moet en dat het dus gratis zou zijn. Het gratis zit in het feit dat Google hier een schat aan informatie heeft gekregen die zij lekker kunnen gebruiken om je te bestoken met reclames. En Google weet al zoveel van de meeste Nederlanders.


Hennie antwoordt op 3 juni 2017:

Ik ben het met Henkie eens. Wat is de overweging om via Google te gaan werken? Wil je dat eens toelichten Menno? Ik ben daar niet blij mee!


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 3 juni 2017:

Zal ik maandag toelichten, maar als je wat beters weet hoor ik het graag 😉


Quirien antwoordt op 3 juni 2017:

Beste Menno,
Nog even terugkomend op mijn eerdere posting.
Even voor de duidelijkheid. ( hoop ik)
Via de link kom ik op de nieuwe layout met Trekracht van auto met caravan.
Rechts onderaan staat een blauwe balk zoeken. Let op,daar doel ik op. in grijs daar boven Op caravantrekker zoeken. Hier vulde ik dus banden en accu in als test.
Daarna bij indrukken zoeken op de Android versie van de Samsung krijg ik bij Gevonden op Caravantrekker een heel ander resultaat en vormgeving van wat ik al eerder noemde van bepaalde items met o.a. zelfs een deel van de vraag ook vind dan weergave plaats onderaan van 1.......10 met onderaan in kleine letters ; mogelijk gemaakt door Google Aangepast zoeken.

Nu naar de Apple. Voer ik dezelfde handeling uit dan krijg ik vernoemde balk maar niet de weergave van zoals bij de Samsung van allerlei items die ik vraag.
Nu de kern van mijn opmerking bij laatste vernoeming in deze balk 2004-2017 bij vragen komt men in het menu ; zoeken in forum( max 3 woorden) zie b..v. Een tekst Zoeken in de 7803 vragen en 84669 antwoorden.
Hierna komt de zoekmachine wel met de "oude" vorm waarin je onderin de bekende vorige 50 of volgende 50 krijgt van allerlei vragen waar dit item in voorkomt.

Bij de Samsung kan ik dit ook doen en krijg dan ook deze structuur.
Echter ik maak dus onderscheidt in de benaming van de zoekfunctie welke bij de Samsung wel weergeeft en bij de Apple niet.
Pffff.......voorlopige conclusie, ik kan dus met de Android versie meer differentiëren op zoekgebied.
Maar.... Ik zal wel iets fout doen😉


Kees antwoordt op 3 juni 2017:

Techniek en lay-out mag dan gedateert zijn maar het functioneert toch prima?
Wat is er mis om alles bij het oude te laten? Het werkt toch goed.


JanS antwoordt op 4 juni 2017:

Hoi, mooie update. Ik zou alleen de forum link wat prominenter maken.

Jan


John antwoordt op 4 juni 2017:

Niet de forum-link groter, maar de zoekfunctie!!


Frank antwoordt op 4 juni 2017:

Indeling en layout komen iets frisser en plezieriger over. Op mijn tefoon lijkt de nieuwe indeling beter leesbaar. Op de nieuwe website ontbreken nog wel veel gegevens (met name forum) maar dat zal te maken hebben met overzetten. De rubriek vragen en antwoorden/forum/vragen heeft nog steeds meerdere aanduidingen. Mijn voorkeur zou uitgaan naar een ecbt forum maar dat vraagt waarschijnlijk een te intensief beheer. Je kunt dan rubrieken inricbten.




Carlo antwoordt op 4 juni 2017:

Waarom een goed recept veranderen? het is goed zoals het is.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 5 juni 2017:

Waarom Google?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een website als deze te bekostigen.
Uitgangspunt is dat een site als Caravantrekker zo veel tijd kost om te maken en bij te houden dat dit geen vrijetijdsbesteding kan zijn naast een 'gewone' baan. Er moeten dus wat inkomsten tegenover staan. Om die te genereren zie ik de volgende mogelijkheden:
1) advertenties via Google
2) advertenties zelf georganiseerd
3) betalen voor toegang
4) diensten/producten verkopen
5) content laten sponseren


ad 1) advertenties via Google

Dit is relatief gemakkelijk en zorgt in ieder geval dat we 100% onafhankelijk kunnen zijn. We hoeven immers adverteerders niet te ‘pleasen’. Bovendien zijn de inkomsten gegarandeerd binnen een maand uitbetaald, hoewel ze relatief laag zijn. En acquisitie is niet nodig.

ad 2) advertenties zelf georganiseerd

Dit kost veel energie en werk (wat je leuk moet vinden). Bovendien is de onafhankelijkheid niet 100% en moet je telkens achter je geld aan…. Ik ken inmiddels verschillende bedrijven die hun afspraken niet nagekomen zijn!

ad 3) betalen voor toegang

Betalen voor informatie op internet is not done....Bovendien vraagt het een grote investering om een goed werkend pay systeem te onderhouden en zijn er te veel gratis alternatieven (weliswaar minder goed maar hoe weet een bezoeker dat?).
Vrijwillig betalen gebeurd bijna niet. Zelfs 25% van de adviesrapporten wordt niet betaald door klanten hoewel ze aanvinken dat ze de 5 euro zullen betalen!

ad 4) diensten/producten verkopen

Dat zou kunnen hoewel als het fysieke producten zijn in daar niet op zit te wachten en bovendien ook dan ben je niet onafhankelijk. Via de advies rapporten zou dat goed kunnen maar het aangevraagde aantal is veel te klein.

ad 5) content laten sponseren

Uiteraard is dit niet onafhankelijk en zou dat gemakkelijk kunnen. Als (bijvoorbeeld) VAG ons zou sponseren is het een koud kunstje om alle VAG producten een iets hogere score te geven. Wedden dat geen bezoeker het merkt, maar we schieten dan wel ons doel voorbij. Bijna alle tijdschriften, veel andere internet sites en commerciële omroepen werken wel op die manier.

Zolang de verkopen van rapporten onvoldoende zijn zie ik als beste mogelijkheid toch Google. En vind je het 'volgen' van Google een heel groot bezwaar helpt een adblocker daar prima tegen. Maar dan wel even jaarlijks een gift overmaken svp 😉


Louis antwoordt op 5 juni 2017:

Triest en de zieligheid ten top dat zo'n groot deel van de officiéle aanvragers weigeren te betalen.
Maar even serieus en recht voor z'n raap : Aan wat voor jaarlijkse bijdrage zou je dan denken, en hoe en in welke maand bijvoorbeeld ga je zonder extra kosten voor Caravantrekker aan deze vrijwillige 'pay-day' herinneren ?
En natuurlijk : Zijn bezoekers bereid tot zoiets of geeft er dan ineens toevallig niemand meer thuis ?
(Ik vind hier meer dan in de meeste ook niet gratis "kopieerkampeerbladen" dus zou er persoonlijk geen bezwaren in zien)


Quirien antwoordt op 6 juni 2017:

Het siert jullie in iedergeval dat je als site onafhankelijk wilt blijven voor een zuiver oordeel.
Tsja, die 25 % is triest te noemen, had wel zo'n vermoeden dat er wel wat kaft onder het koren zou zitten.
En de gratis "concurrentie" is er nu eenmaal, maar dat houd je scherp.😉

Maar ik heb best wel een vermoeden dat veel forumlbezoekers in gesprekken naar jullie site verwijzen, althans ik "onbewust "wel.


John antwoordt op 6 juni 2017:

Iedere zoekmachine verzamelt gegevens over de bezoeker, niets nieuws onder de zon. Google is nu eenmaal de grootste op het gebied van zoekmachines en voor iedereen, privé en zakelijk, makkelijk toegankelijk.
Voor die 25% niet betalers (wat veel is) zou ik aanraden wat iedere webwinkel doet: eerst betalen dan pas leveren. Iedere consument is inmiddels aan dit systeem gewend, dus waarom niet!


Hennie antwoordt op 7 juni 2017:

@John
Er zijn wel degelijk zoekmachines die geen gegevens van je verzamelen. Mogelijke leveren die echter niet de faciliteiten/ondersteuning die Menno zoekt.
@Menno
Je analyse is me wel duidelijk. Een ieder moet voor zich maar bepalen hoe hij/zij met de google-gevolgen wil omgaan.




@Eric antwoordt op 31 juli 2017:

Is de site nu automatisch doorgezet naar de nieuw.caravantrekker.nl?rnDe forum lay out en letters zijn nu wel erg klein geworden door het menuutje rechts van de vragen.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker