Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Slingeren in beeld
Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 01 June 2017 om 19:58

Een toch wat bedenkelijk stukje.... maar wel mooi in beeld

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4557964/Cornwall-caravan-towed-4x4-JACK-KNIFES.html

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: henkie
Datum: 01 June 2017 om 21:22

Leuk toch? Even slingeren, iemand een hartaanval bezorgen, caravan rechtzetten en doorrijden.

Ik vind het knap.


Van: Jan@
Datum: 02 June 2017 om 06:45

Oeps dit wil je niet meemaken. Blijkbaar was ie vergeten dat er een caravan achter hing want het begon met het afsnijden van de ingehaalde auto, nadat die protesterend toeterde.


Van: Kees
Datum: 02 June 2017 om 10:28

Doet-ie normaal anders nooit hoor!


Van: Frank
Datum: 02 June 2017 om 10:56

Ik word dan direct nieuwsgierig. Wat ging er nu fout? Waardoor komt er zoveel onbalans in die caravan? Die Mitsubishi houdt het nog best lang vol. Bij de meeste slingerfilmpjes valt mij op dat het vaak met 4 slingeringen al buiten controle en bekeken zaak is. Ze zijn ook direct heel fors. Brrr, mag er niet aan denken.


Van: Kees
Datum: 02 June 2017 om 11:11

M.i. belading, gevolgd door (uiteraard) snelheid.


Van: Tijs
Datum: 02 June 2017 om 14:37

Wat me wel opvalt is dat die vrachtwagenchauffeur doodleuk opmerkt dat de chauffeur de "fout" maakte om te remmen en het daardoor erger maakte. Als ik het filmpje zo zie dan is dat remmen juist de enige reden waarom het naar omstandigheden goed is afgelopen.

Het zo niet mijn favoriete plek zijn om in te halen. Stevige daling, niet te ruime banen en dus veel zuiging van vrachtwagen dichtbij ... En dan nog vlak voor / door die vrachtwagen willen invoegen.


Van: Benno
Datum: 02 June 2017 om 21:49

Kijk eens hoeveel caravan er achter de as hangt. Helemaal achterin natuurlijk een grote badkamer die voornamelijk gebruikt wordt als opberghok, dus zwaar.
Deze week toevallig in Villeneuve sur Lot gesproken met een stel in bezit van een Highlander, badkamer/opberghok over de volle breedte achterin. Ze kregen hem niet stabiel.


Van: John
Datum: 02 June 2017 om 22:18

Caravan kwispels al stevig als de VA word ingehaald. Dat is de reden dat de bestuurder snel terug naar links wil, (of moet door de caravan) en de VA spiegel aan diggelen rijd. Er word geremd maar hoeveel?
De rest blijft allemaal giswerk !!!


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen